DIY: 8x originele communiebedankjes

De eerste communie van jouw zoon of dochter wordt een drukbezochte gelegenheid. Niet alleen in de kerk zijn je naasten er graag bij, ook tijdens de momenten erna vinden ze het leuk om deze gebeurtenis mee te vieren. Je gasten bedank je hier natuurlijk graag voor. En wat is er leuker dan een bedankje met een knipoog? We geven je daarom 8 tips voor originele communie bedankjes die je gemakkelijk zelf maakt.

Communiebedankje badeend

1. Foolproof communiebedankje met badeendje

Dat originele communie bedankjes niet heel ingewikkeld hoeven te zijn, bewijst dit leuke eerste communiebedankje. Bestel een groot aantal badeendjes en de kaartjes. Het badeendje doe je vervolgens in een folietje en hier bevestig je het kaartje aan. Nog makkelijker is om het kaartje direct aan het nekje te bevestigen met een touwtje. Gegarandeerd badderplezier voor de kids!

2. Communie bedankjes: origineel bedankje met toffees

Zelf communiebedankjes maken kan ook heel gemakkelijk met toffees. Doe de toffees in een leuk zakje of doosje en maak het geheel af met bedankkaartjes communie aan lintjes. Schrijf op de bedankkaartjes eventueel nog ‘Wat TOF dat je er op deze speciale dag was!’, als leuke verwijzing naar de toffees.

Communie bedankje Merci

3. MERCI dat je er was

Een bedankje dat perfect is voor volwassenen is het Merci communiebedankje. Het enige wat je nodig hebt is een grote doos Merci-chocolade en kaartjes met de tekst. De Merci-chocolaatjes bevestig je eenvoudig met dubbelzijdig plakband. Zeker weten dat jouw gasten dit een leuke afsluiter van het communiefeest vinden!

4. Zaadjes of plantjes: originele communie bedankjes

Ben je op zoek naar originele, maar goedkope communie bedankjes? Koop dan plantjes of zaadjes om te geven aan alle communiegasten! Zo hoef je niet per se snoep cadeau te geven en krijgen je gasten toch originele communie bedankjes als aandenken. Zelf communie bedankjes maken is ook met dit bedankje erg gemakkelijk. Maak alleen nog de communie bedankkaartjes te maken en bevestig ze aan de zakjes.

Bedankje communie snoep

5. Zoet communiebedankje met snoep

Ken je mensen die de rode aardbeisnoepjes met het groene kroontje niet lusten? Wij ook niet! Stop ze in een glazen potje en maak het kaartje vast met een touwtje of lintje. Het ziet er vrolijk uit en de tekst ‘Wat AARDig dat je erBEI was’ maakt het helemaal af.

6. Communiebedankjes maken met chocola

Originele communie bedankjes zelf maken is helemaal niet moeilijk. Koop bijvoorbeeld de kleine chocoladereepjes met blauwe koeien erop en maak ze vast met een lintje of doe ze in een zakje. Vervolgens hoef je alleen nog maar de bedankkaartjes te maken. Zet er bijvoorbeeld ‘Dankoewel dat je er was!’ op, zodat je gasten weten dat je hen waardeert.

Grappig communie bedankje

7. Omdat het zonder jou niet AF WAS

Met dit originele communiebedankje ging niemand je ooit voor: een afwasborstel met de tekst ‘Omdat het zonder jou niet AF WAS’! Zeer gemakkelijk om te maken en wij weten haast zeker dat je gasten dit communiebedankje met een glimlach in ontvangst nemen. Dit bedankje is trouwens ook erg geschikt voor als je een goedkoop communiefeest wilt organiseren.

8. Communie bedankjes zelf maken met hartjes

Zoek je originele communiebedankjes met zoete kleurtjes voor een meisje? Doe dan snoephartjes in een zakje en geef het aan de gasten! Op de bedankkaartjes communie kun je ook nog een leuke woordspeling zetten met de tekst ‘HARTelijke bedankt dat je er was!’. Dit is een leuke manier om je gasten te laten weten dat je het waardeert dat ze er waren.

Welk communiebedankje maak jij?
Een toch wel spannende dag sluit je met deze leuke communiebedankjes op een vrolijke manier af. Je gasten zullen dit zeker waarderen! Bovendien zijn de communiebedankjes zelfs te maken door de grootste knutselklunzen. Bekijk ook onze collectie voor de mooiste communie bedankkaartjes en bekijk voor tips voor het feest onze lente- en communiefeest checklist!

Ook interessant voor jou: