10 originele verjaardagscadeaus voor je partner

Verjaardags cadeau partner

Mag je geliefde binnenkort weer een jaar toevoegen aan zijn of haar leeftijd en heb je geen idee waarmee je je partner kunt verrassen? Er zijn heel veel meer cadeaus dan die leuke, maar toch wat clichƩ cadeaus als een etentje, weekendje weg of nieuw horloge. Wij verzamelden 10 originele cadeaus voor je partner waarmee je hem of haar aangenaam verrast!

Vergeet de huiskamer trouwens niet te versieren, bijvoorbeeld met onze verjaardagsversiering voor volwassenen!

1. Workshop moleculair koken

Staat je partner graag in de keuken? Dan is een workshop moleculair koken een leuk idee. Tijdens deze workshop wordt wetenschap bij het koken betrokken en laat je de klassieke kooktechnieken en opvattingen los. Zo ga je misschien wel koken met stikstof, gaar je elk stukje vlees op zijn eigen temperatuur en ontdek je dat je zelfs een ei met moleculaire precisie kunt koken. 

2. Origineel cadeau: adopteer een wijnstok!

Een heerlijke fles wijn is een leuk cadeau om te geven, maar voor de echte wijnliefhebber is er de wijnstok om te adopteren! Je partner wordt dan 1 of 2 jaar eigenaar van Ć©Ć©n of meerdere wijnstokken en ontvangt jaarlijks een aantal flessen wijn. Bij sommige aanbieders van wijnstokken kun je zelfs komen kijken bij de wijnstok!

3. Gepersonaliseerde weekendtas

Zoek je een origineel verjaardagscadeau voor je vriend of vriendin en wonen jullie nog niet samen? Dan is een gepersonaliseerde weekendtas een cadeau waar hij of zij echt iets aan heeft. Koop bijvoorbeeld een mooie leren tas en laat de initialen of naam van je partner erin zetten. Een aantal luxere merken hebben ook een eigen service voor het drukken van initialen.

4. Bezoekje aan een fabriek als verjaardagscadeau aan je geliefde

Je partner heeft, afgezien van jou, vast wel iets waar hij of zij weg van is. Breng voor zijn of haar verjaardag daarom een bezoekje aan de fabriek waar dit gemaakt wordt! Ga bijvoorbeeld naar een bierbrouwerij, bezoek de autofabriek van zijn of haar favoriete merk of ga eens kijken hoe ijs of snoep in grote getale gemaakt worden. Veel merken stellen hun fabriek open voor publiek, zodat je echt een kijkje in de keuken kunt nemen.

5. Eigen moestuin of stukje land om te verbouwen

Heeft jouw man, vrouw, vriend of vriendin altijd nog de wens om zelf groenten en kruiden te verbouwen? Zet als partner dan de stap in de juiste richting en geef een moestuin cadeau! Geef bijvoorbeeld een moestuinbak voor in de tuin met wat moestuinzaden en grond. Je kunt het ook nog serieuzer aanpakken met een eigen stukje land. Dit huur je meestal bij een volkstuinvereniging of bij je gemeente.

Tip: Deze 25 verjaardagscadeaus zijn leuk Ć©n duurzaam!

6. Fotoboek van jullie mooiste reis samen

Andere originele cadeaus voor je partner zijn die met een persoonlijke noot. Wanneer jullie bijvoorbeeld samen een mooie reis hebben gemaakt, is het natuurlijk leuk om deze af en toe te herbeleven. Verzamel daarom al jullie fotoā€™s van je mooiste reis samen en maak er een fotoboek van! Zo kan je partner altijd weer even terug naar die plek of een specifiek moment.

7. Zelfgemaakt bordspel

Is je partner gek op spelletjes en ben jij toevallig best handig? Maak dan zelf een bordspel voor zijn of haar verjaardag. Kies bijvoorbeeld voor Wie ben ik? met fotoā€™s van jullie vrienden en familie, of maak zelf Monopoly of Ganzenbord. En als je echt goed bent met hout kun je met wat instructies van YouTube ook zelf een flipperkast maken. 

8. Proefles voor een sport of hobby

Een proefles cadeau geven is dĆ© manier om je partner eindelijk die hobby te laten uitvoeren waar hij of zij het altijd over heeft. Misschien wil je vrouw wel leren motorrijden of piano spelen of is golfen of duiken iets wat je vriend altijd al eens wilde doen. Met een proefles is de stap opeens veel kleiner om het daadwerkelijk te gaan doen. 

9. Illustratie of schilderij van jullie huis

Zoek je een persoonlijk verjaardagscadeau voor je vriendin of man en wonen jullie in je droomhuis? Laat dan een illustratie of schilderij maken van jullie huis, zodat deze vereeuwigd wordt aan de muur. Dit bijzondere cadeau kan voor altijd een herinnering zijn aan jullie fijne plek.

10. Verjaardagscadeau voor je vriend of man: elektrisch longboard

Als je vriend of man altijd de leukste gadgets wil hebben, is een elektrisch longboard een origineel verjaardagscadeau. Met een elektrisch longboard sjeest hij gemakkelijk naar familie en vrienden of doet hij even een snelle boodschap. Dit cadeau is trouwens niet alleen leuk voor mannen, want ook veel vrouwen zijn gek op gadgets!

Originele cadeaus voor je partner

Met een van deze ideeƫn weet je zeker dat je dit jaar weer een heel origineel cadeau aan je partner geeft! Wil je nog meer leuke verjaardagsinspiratie? Lees dan ook ons artikel Wat te vragen voor je verjaardag? of organiseer een verrassingsfeest voor je partner!

Ook interessant voor jou: