Feest 15 februari 2021

Thuis een high tea maken: zo doe je dat!

high tea zelf maken thuis

Kleine brownies, versgebakken scones en quiches om je vingers bij af te likken; zelf een high tea maken is toch wel het lekkerst! Ook is deze Engelse afternoon tea een gezellige activiteit voor een babyshower, voor Moederdag, een kinderfeestje, een geslaagdfeestje of kerst. En misschien is de rest van het gezin ook wel te porren voor een high tea ;–) Met de volgende recepten en decoratie ideeën maak je er thuis een gezellig zoete high tea van!

Tip: Bekijk ook onze uitnodigingen voor een high tea

Recepten en gerechten voor high tea hapjes

Stiekem draait zo’n tea party helemaal niet om hoogstaande patisserie, maar om gezelligheid en samen bijkletsen! Maar als je zelf een high tea gaat organiseren, worden die huisgemaakte hapjes natuurlijk wel erg gewaardeerd. Wij verzamelden heel veel lekkere recepten en gerechten; van zoete hapjes als macarons en petit fours, tot warme, hartige hapjes als quiche en sandwiches. En voor een simpele high tea tippen we je lekkere kant en klare hapjes om zo op te dienen.

Zoete high tea hapjes om zelf te maken

We weten allemaal wel dat zo’n gezellige middag thee drinken een goed excuus is voor wat zondige zoetigheid. Zorg er trouwens wel voor dat de hapjes niet te groot zijn. Niet om de calorieën hoor, maar om elk hapje te kunnen proeven zonder dat je al te snel vol zit! Met deze zoete recepten en gerechten voor je high tea creëer je kleine, verfijnde hapjes.

Hartige high tea hapjes

Warme, hartige hapjes tijdens je afternoon tea zijn een goede tegenhanger van al dat zoet. Hou het simpel met sandwiches en gevulde wraps, of maak er minipizza’s en kleine quiches bij. We tippen je de volgende lekkere recepten.

Kant en klare high tea hapjes 

Op zoek naar ideeën voor een simpel feestje vol thee en lekkers? In de supermarkt ligt genoeg lekkers om in een handomdraai zelf een high tea te maken en organiseren. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is alles mooi opdienen en decoreren ;–) De volgende hapjes kun je kant en klaar kopen.

  • Macarons, bonbons, petit fours en koekjes
  • Slagroomsoesjes en mini tompouces
  • Voorgebakken scones, met slagroom en jam
  • Bakjes yoghurt met muesli 
  • Gesneden fruit
  • Quiche en gevulde wraps
  • Kleine worstenbroodjes of kaasbroodjes om af te bakken
zelf high tea maken

Soorten thee en andere drankjes voor bij een high tea

Door al dat lekkers zou je het belangrijkste bijna vergeten: de thee! Bied je gasten verschillende smaken aan, zodat er echt wat te kiezen is. Klassiekers als earl grey, groene thee en rooibos mogen natuurlijk niet ontbreken. Al is dit ook een leuk moment om een aantal onbekende theeën te proeven. Daarnaast zijn er vast ook liefhebbers van verse muntthee of gemberthee met citroen. Als laatste heb je nog de keuze uit losse thee of theezakjes. Het ene heeft wat meer charme, terwijl het andere dan weer wat praktischer is.

Andere drankjes voor bij een high tea

Natuurlijk hoef je het niet alleen bij thee te laten. Er zijn namelijk veel andere drankjes die je ook kunt schenken bij je high tea. Wat vind je bijvoorbeeld van de volgende opties?

Kinder high tea organiseren

Een kinderfeestje met thee en lekkers is al een aantal jaren populair. Zelfs de allerkleinsten zijn fan van thee met lekkers! Met de volgende hapjes en activiteiten worden het deftige heertjes en dametjes.

High tea hapjes voor een kinderfeestje

Een theekransje voor kinderen hoeft geen culinair hoogstandje te zijn. Serveer ze wat ze kennen, dan is het al gauw een succes.

  • Chocoladesoesjes, tompouces, lange vingers en donuts
  • Kleine croissantjes, pizzaatjes, saucijzenbroodjes en knakworstjes in bladerdeeg
  • Snoepjes, chocolaatjes en koekjes
  • Fruitspiesjes
  • Thee, ranja, Fristi en chocolademelk

Activiteiten voor tijdens een high tea kinderfeestje

Misschien zitten de kids wel een uur aan tafel te kletsen, of is het na een kwartiertje al klaar. Handig dus om nog wat meer activiteiten paraat te hebben staan. Deze passen er helemaal bij.

  • Verkleden als Marie Antoinette of echtgenoot Lodewijk (mét pruiken natuurlijk)
  • Zelf cupcakes versieren
  • Snoepketting rijgen
  • Theemok versieren
  • Film kijken: Assepoester, Frozen of De Aristokatten

Decoratie ideeën voor een high tea

Heb je gekozen wat je je gasten serveert, dan is het tijd voor de decoratie. En dat kan wat ons betreft niet overdadig genoeg! De volgende ideeën en voorbeelden geven je vast inspiratie voor je high tea decoratie. 

pin

Bloemig servies

Denk je high tea, dan denk je aan bloemige kop-en-schotels en theepotten in vrolijke kleurtjes. Struin dus de kringloop, rommelmarkt of Marktplaats af om voor een koopje een paar mooie sets op de kop te tikken. 

pin

Etagères

Laat je hapjes de hoogte in gaan met een aantal mooie etagères. Die hoef je niet per se te kopen, want lenen of zelf maken is ook een optie. Dat laatste doe je bijvoorbeeld door kopjes aan borden van verschillende groottes vast te lijmen. Niet moeilijk, en het staat zo gezellig.

pin

Thee quotes

Als je zelf een high tea gaat maken, zijn quotes over thee een simpele manier om te decoreren. Met een raamstift en een aantal fotolijstjes creëer je zo heel makkelijk wat extra items voor op tafel. Dit zijn vast wat bijpassende quotes om te gebruiken.

  • Let’s partea
  • You’re my cup of tea
  • Tijd voor thee!
  • Leuk dat ik je hier theegenkom!
  • You’re tea-rific!
pin

Details als finishing touch

Bloemen, parelkettingen, kandelaars: met de kleine dingen maak je er echt een feestje van! Ook geeft een simpel wit tafelkleed een chique look. En natuurlijk maak je het helemaal af met onze menukaarten.

pin

High tea thema: Alice in Wonderland

Je kunt natuurlijk ook een thema geven aan je theefeestje. En wat past er beter bij een middagje thee drinken dan Alice in Wonderland? Verwerk bijvoorbeeld een paar klokken en konijnen in je al bloemige setting. Speelkaarten en en een aantal stapels oude boeken tussen de hapjes mogen ook niet ontbreken bij dit thema. En met een tafelloper van mos trek je je gasten natuurlijk helemaal een sprookje in. 

Uitnodiging high tea tekst

Na al deze leuke ideeën kun je vast niet wachten om de uitnodigingen voor je high tea te sturen. En met een van de volgende teksten is je uitnodiging zó geschreven.

Zelf een high tea maken

Deze inspiratie voor je theefeestje voor thuis zorgt vast voor een heel gezellige middag! Toch besloten om het buiten de deur te vieren? Bekijk dan ook deze leuke locaties eens voor een high tea buiten de deur. Niet zelfgemaakt, wél heel gemakkelijk te organiseren ;–)

Ook interessant voor jou: