Kerst 19 december 2019

17 unieke ideeën voor een huwelijksaanzoek met kerst

huwelijksaanzoek kerst

Gezellig tafelen met familie, een boom vol met lichtjes, een ring om haar vinger… Naast Valentijnsdag is kerst het perfecte moment om je partner ten huwelijk te vragen! Maar hoe stel je de vraag nu origineel aan je vriendin (of vriend :–))? Wij verzamelden 17 bijzondere ideeën voor een uniek huwelijksaanzoek met kerst.

1. Huwelijksaanzoek met kerst: tijdens het kopen van de kerstboom

Er is geen betere plek voor een aanzoek rond kerst dan de kerstboomkwekerij. Dit jaar zagen jullie zelf je kerstboom en onderweg komen jullie opeens een boom tegen waar die ene, belangrijke vraag aan hangt. Regel ook een fotograaf voor mooie plaatjes, want deze locatie vraagt om een paar foto’s!

pin

2. De vraag der vragen stellen in de sneeuw

Er ligt niet vaak sneeuw met kerst, maar als het zo is… Cancel al je plannen en doe je huwelijksaanzoek rond kerst gewoon om de hoek in de sneeuw! Een witte wereld geeft een magisch effect en het staat erg mooi op de foto’s. Die natte knie neem je natuurlijk voor lief als ze ‘ja’ heeft gezegd ;–)

3. Kerst huwelijksaanzoek met hulp van familie

Het kost even wat voorbereiding, maar een aanzoek met je familieleden in het complot is natuurlijk geweldig. Een van je familieleden maakt een paar leuke kerstfoto’s en wenkt haar voor het resultaat. Jij vraagt haar vervolgens ten huwelijk waar al jullie dierbaren bij zijn! 

4. Kerst aanzoek in haar favoriete stad

Je verlooft je misschien maar één keer in je leven, dus dit moet een bijzonder moment worden! Neem haar daarom met kerst mee naar haar favoriete stad en ga op één knie in een kerstige setting. De enorme kerstboom bij het Rockefeller Center in New York is een klassieke plek voor aanzoeken rond kerst.

pin

5. Huwelijksaanzoek tijdens een kerstwandeling

Lieten jullie het kerstmaal voorgaande jaren rustig zakken tijdens de jaarlijkse kerstwandeling? Laat jezelf dan dit jaar op één knie zakken met een kerst huwelijksaanzoek! Deze jaarlijkse traditie zal voor altijd een heel speciaal tintje hebben.

pin

6. Kerst huwelijksaanzoek in Disneyland

Disneyland is de perfecte plek om sprookjes werkelijkheid te laten worden. Vraag haar bijvoorbeeld tijdens het vuurwerk met het Disney kasteel als decor. Ook een aanzoek met hulp van haar favoriete Disney-personage zal ze niet meer vergeten. En wist je dat je een deel van het park af kunt huren voor de vraag der vragen?

pin

7. Kerstbal als ringdoosje

Vind je het wat spannend om je geliefde te vragen tijdens de feestdagen? Laat dan de kerstboom spreken met een kerstbal als ringdoosje. Breng haar focus op die speciale kerstbal, vertel haar hoeveel je van haar houdt en stel de vraag. Een origineel aanzoek rond kerst hoeft niet ingewikkeld te zijn. 

pin

8. Aanzoek met vuurwerk

Oké, dit aanzoek past meer bij oud en nieuw, maar we wilden het je niet onthouden. Laat op kerstavond of oudjaarsavond weten dat er een leuke verrassing in de tuin wacht, waarna het vuurwerk aangestoken wordt. Dat wordt sowieso een knallend nieuw jaar.

pin

9. Huwelijksaanzoek met kerst onder de mistletoe

De maretak is met kerst hét item om liefde mee te verspreiden. Als iemand namelijk onder de mistletoe staat, mag hij of zij gekust worden. Hang daarom een maretak op en zoen haar niet alleen, maar vraag haar zelfs ten huwelijk. Symbolischer wordt het niet.

🎅🏽 Leestip: Alles over de maretak en z’n tradities!

pin

10. Huwelijksaanzoek met je hond

Hebben jullie een enthousiaste viervoeter rondlopen? Betrek hem of haar dan bij je aanzoek! Met een hanger aan de halsband is de vraag direct duidelijk. Dit originele kerst aanzoek is natuurlijk ook goed uit te voeren met andere huisdieren, zoals katten of konijnen. 

pin

11. Tijdens een kerstshoot

Als je voorstelt om een liefdesshoot rond kerst te doen, zal ze ontzettend verrast zijn van je romantische idee. Maar wat ze nog niet weet, is dat dan wordt vastgelegd hoe jij haar ten huwelijk vraagt. Een ander voordeel van deze manier is dat jullie er allebei mooi uitzien. En de foto’s gebruik je natuurlijk voor jullie kerstkaarten!

pin

12. Vraag der vragen tijdens het schaatsen

Voor een aanzoek zoals in de film ga je natuurlijk naar de schaatsbaan, want er is bijna geen kerstigere plek om de vraag te stellen. Ook zal dit ongeveer de laatste plek zijn waar ze een aanzoek verwacht! En nadat ze ‘ja’ heeft gezegd, gaan jullie natuurlijk opwarmen bij een kop chocolademelk. 

pin

13. Verras haar tijdens een indoor picknick

Hebben jullie geen plannen tijdens een van de kerstdagen? Verras haar dan met een gezellige picknick in de woonkamer en stel de vraag. Leg een matras en dekens neer, versier de kamer met lampjes en koop haar favoriete snacks. Dat wordt een romantisch kerst aanzoek.

pin

14. Aanzoek op de kerstmarkt

Als jullie allebei fan zijn van kerstmarkten, dan is dit natuurlijk de plek voor een kerstig aanzoek. De gezellige kraampjes, vele lichtjes en een sfeervolle stad vormen een prachtig decor. En al die klappende omstanders maken het natuurlijk nog specialer.

pin

15. Kerstspeech met aanzoek

In het bijzijn van familie en vrienden is een aanzoek tijdens een kerstspeech ook heel origineel. Iedereen is samen, ziet er vast prachtig uit en er is lekker eten. Het kerstdiner krijgt zo wel een heel speciaal tintje dit jaar!

pin

16. Je kind laten helpen met je kerst aanzoek

Hoe bijzonder is het om je zoon of dochter een rol te geven bij je aanzoek! Doe hem of haar bijvoorbeeld een t-shirtje aan met de vraag of laat je kind de ring geven tijdens het kerstdiner. Als je kind al kan schrijven, kan hij de vraag ook uitschrijven naast een kerstige tekening. En als laatste is een door jullie gebakken kersttaart met de vraag ook heel origineel.

pin

17. Stel de vraag verkleed als kerstman

Vind je het niet erg om er gek uit te zien als alle ogen op je gericht zijn? Verkleed je dan als kerstman en verras haar terwijl ze door de winkelstraat loopt. Als kerstman breng je zo wel een heel mooi cadeau mee voor de feestdagen. 

Origineel huwelijksaanzoek rond kerst

Een origineel aanzoek doen rond kerst is helemaal niet ingewikkeld zoals je merkt. De kerstboom of een streng met lichtjes maken het vaak al heel feestelijk. Wil je meer leuke ideeën voor die ene vraag? Ontdek dan ook onze 26 tips voor een ‘gewoon’ aanzoek! En misschien een beetje voorbarig, maar we gaan er natuurlijk helemaal van uit dat je partner volmondig ‘ja!’ zegt: onze feestelijke save the date kerstkaarten maken jullie kerstsprookje helemaal af.

Ook interessant voor jou: