Algemeen 8 november 2021

Duurzame kaarten: 6 tips voor groene kaartjes

duurzame kaarten

Duurzame kaarten maken en sturen is tegenwoordig geen overbodige luxe. Lief zijn voor de wereld is zelfs hard nodig! Je kaartjes groen laten maken en versturen wordt gelukkig steeds makkelijker. Wij vertellen je met 6 handige tips hoe je duurzame kaarten maakt en hoe ze milieuvriendelijk op hun bestemming komen.

Duurzame kaarten sturen? 6 handige tips

Of je nou dit jaar je kerstkaart duurzaam wilt maken of een duurzame verjaardagskaart wilt sturen; er zijn heel veel dingen te bedenken om je je kaartje lekker groen maakt. Van papiersoort tot duurzaam cadeau: deze 6 tips helpen je bij het maken en sturen van duurzame kaarten.

1. Ga voor een enkele kaart

Je denkt er misschien niet direct aan, maar je kaartje wordt al snel duurzamer als je voor een enkele kaart gaat. Want hoe minder papier we gebruiken, hoe beter het voor het milieu is. Bestel je je kaartje bij Kaartje2go, dan kun je op de kaartpagina kiezen voor een enkele kaart. Dat scheelt weer wat papier!

2. Uitnodigingen of geboortekaartjes? Zet een cadeautip op je kaart

Toegegeven, je kaartje wordt er niet direct duurzamer van. En het spontane van cadeautjes geven gaat er misschien wel een beetje vanaf. Maar zet je een cadeautip of een link naar een cadeaulijstje op je uitnodigingen, trouwkaarten of geboortekaartjes, dan ontvang je minder snel cadeautjes waar je eigenlijk niets aan hebt of die niet helemaal jouw smaak zijn. In plaats daarvan krijg je cadeaus waar je wél blij mee bent. Iets wat in deze tijd van te veel spullen veel waard is.

🌱 Ook leuk om te lezen: 14 tips voor een duurzame bruiloft

3. Kies gerecycled papier voor duurzame kaarten

Gelukkig wordt het steeds normaler: kaartjes of drukwerk op gerecycled papier. Want het zegt het al: het is gemaakt van materiaal dat al eerder gebruikt is. Hierdoor zijn er geen nieuwe papiervezels nodig, wat minder belastend is voor het milieu. Ook Kaartje2go heeft een papiersoort van gerecycled materiaal: luxe recycled. Dit papier heeft een matwitte look, wat toch die luxe uitstraling geeft. Bestel je trouwens een pakketje kaarten? Dan kun je ook kiezen tussen twee soorten gerecyclede enveloppen: kraft en natuurlijk. Lees alles over ons duurzame papier en enveloppen op onze pagina over een duurzaam Kaartje2go.

4. Kies er een duurzaam cadeau bij

Wil je je duurzame kaartje afmaken met een leuk cadeau? Ook dan zijn er opties te over, of je nou kiest voor een van onze duurzame cadeaus (te herkennen aan het groene vinkje) of zelf een leuk cadeau wilt shoppen. In dat laatste geval tippen we je graag 25 duurzame cadeaus waarmee je aardig bent voor de wereld.

5. Pakketje kaarten? Laat het bezorgen bij een afhaalpunt

Niet alleen handig als je niet thuis bent, maar het scheelt de post ook een ritje: je pakketje kaarten dat niet door de brievenbus past laten bezorgen bij een afhaalpunt. Deze optie is aan te vinken nadat je je adres hebt ingevoerd.

6. Breng je kaarten zelf rond voor duurzame bezorging

Bestel je een pakketje kaarten, zoals duurzame kerstkaarten of wenskaarten? Dan is postzegels op je kaartjes plakken natuurlijk wel zo makkelijk. Maar breng je je kaartjes op de fiets of lopend rond, dan is dit wel iets beter voor het milieu. Extra leuk is het als je aanbelt en even een praatje maakt met de ontvanger. Zo spreek je direct die ene vriendin of kennis weer!

🌱 Leuk weetje: Bij Kaartje2go drukken we je kaarten pas na je bestelling. We hebben dus geen kaarten op voorraad. Hierdoor beperken we ons papierverbruik.

Kaartje2go bos: we planten 6 bomen per dag

Wist je dat we een heus Kaartje2go bos hebben? Onze bomen staan in het Bieslandse Bos in Delft, in natuurgebied het Zwart Water bij Venlo en in de tropen. In 2021 plantten we 2500 bomen, wat neerkomt op meer dan 6 bomen per dag. Ook in 2019 en 2020 zijn hier bomen voor ons geplaatst. Inmiddels telt ons bos al ruim 5500 bomen!

Ook interessant voor jou: