Kerst 14 december 2021

Eerste kerst van je baby: tips en ideeën

Eerste kerst baby

De eerste stapjes, de eerste zomer, de eerste keer Sinterklaas: het eerste levensjaar van je kindje zit boordevol bijzondere nieuwe ervaringen. Maar wat ons betreft is je baby’s eerste kerst de echte klapper. Het is tenslotte the most wonderful time of the year! Toegegeven: je baby zal zich er niet veel van herinneren. Maar jij wel! Hoe pak je de eerste kerst van je baby nou het beste aan? En welke activiteiten zijn leuk om te doen? Wij hebben de leukste ideeën voor je opgesnord. Ho ho ho!

Baby’s eerste kerst: hoe pak je dat aan?

Je baby’s eerste kerst is een heerlijke mijlpaal, maar vergt ook wat denkwerk vooraf. Hoe zorg je dat het voor zowel jou als je kindje een topfeest wordt? Wij verzamelden een aantal praktische tips voor de eerste kerst van je baby.

Hou het rustig

In sommige families kan kerst er een tikkeltje hysterisch aan toe gaan, en dat is natuurlijk hartstikke gezellig. Maar voor een baby kan een kakofonie van schelle kerstmuziek, knipperende lichtjes en lachende familieleden een beetje intens zijn. Probeer het kerstfeest dit jaar dus iets rustiger te houden. Vier kerst bijvoorbeeld alleen met jullie gezin of enkele familieleden. En speel het kalme kerstalbum van Michael Bublé af in plaats van Mariah Carey’s greatest hits. Zo blijft je baby blij en wordt het een vredige kerst.

🎅🏽 Leestip: Zo maak je kerst ook voor de kids helemaal leuk!

Blijf gezellig thuis tijdens baby’s eerste kerst

Je kindje meeslepen naar een druk familieweekend of enerverende stedentrip is misschien niet ideaal voor de eerste kerst van je baby. Het voordeel van thuisblijven is dat je af en toe een time out kunt nemen. Even rustig met zijn allen op de bank hangen met een kerstfilm of stiekem een dutje doen, er is veel meer ruimte voor ontspanning. Worden alle kerstprikkels toch iets te veel voor je kindje? Dan kan je baby meteen naar zijn of haar eigen bedje. En slaapt je baby, dan heb jij je handen vrij om lekker bij te kletsen met vrienden en familie. Win-win!

Ga af en toe naar buiten

Tijdens kerst is het verleidelijk om met het winterse weer lekker binnen te zitten. Maar met zijn allen in een bedompte ruimte zitten kan ook op je zenuwen werken. Gun jezelf en je baby wat kalmte door een fijne wandeling te maken. Dat hoeft niet meteen in een groot natuurgebied aan de andere kant van het land, maar kan ook lekker in je eigen buurt. Een frisse neus halen doet wonderen voor jouw humeur en dat van je kindje. Zo wordt de eerste kerst van je baby een relaxte gebeurtenis.

Leuke ideeën voor de eerste kerst van je baby

Genoeg over praktische tips, door naar inspiratie voor de eerste kerst van je baby. Want wat zijn nou toffe activiteiten om te doen? Hoe organiseer je een kerstdiner met baby? En welke outfits zijn onmisbaar? Met deze ideeën wordt de eerste kerst van je baby gegarandeerd onvergetelijk.

Activiteiten voor baby’s eerste kerst

Voor volwassenen en kinderen zijn er genoeg leuke kerstactiviteiten te bedenken. Bordspelletjes doen, kerstfilms kijken, feestmaaltijden koken of gewoon lekker bijpraten met vrienden en familie. Maar wat zijn nou leuke kerstige activiteiten voor je baby? Van onderstaande simpele ideeën voor de eerste kerst wordt je baby vast blij.

  • Vul een lege plastic fles met een kerstslinger om mee te rammelen. Zo heb je in een handomdraai een echte kerst rammelaar.

  • Kijk samen naar de lichtjes in de boom. Simpel, maar doeltreffend. Dit is echt een feestje voor je baby.

  • Pak een doorzichtige, vrij stevige zak (bijvoorbeeld van IKEA), doe er glitters en een beetje water in en plak hem op de grond. Je baby kan nu heerlijk met zijn handjes over de glitters bewegen. Een wonderlijke ervaring met een kerstig tintje ✨

  • Maak geluid met een kerstbelletje en speel er kiekeboe mee, of zing gezellige kerstliedjes voor je kindje.

  • Creëer samen een kunstwerk van Rudolf het rendier! Maak met bruine, kindvriendelijke verf een handafdruk van je baby. Verf hier zelf oogjes, een rode neus en een snuit op. De vingertjes stellen (sprékend) het gewei voor. Zo heb je een prachtig kunstwerk en een mooie herinnering voor later.

🎁Meer inspiratie? In dit artikel vind je meer knutselideeën voor de eerste kerst van je baby.

pin

Baby’s eerste kerst vastleggen

De eerste kerst van je baby vraagt natuurlijk om een arsenaal aan guitige kerstfoto’s. Leef je uit met schattige kerstpakjes en -truitjes, of hou het simpel en fotografeer je kindje onder de kerstboom. Je kunt je mini ook vastleggen als een heus kerstcadeautje. Koop een mooie cadeaudoos, versier hem met een mooi lint of cadeaupapier en plaats hem onder de boom. Daarna zet je je baby in de doos en tadaa: daar is je kleine kerstcadeautje. Wat ons betreft een heerlijk beeld voor een baby kerst fotoshoot!

🎄Ook leuk om te lezen: De leukste ideeën voor een originele kerstfoto.

pin

Kies voor kerstkaarten met babyfoto

Nu je de perfecte foto van je kerstkindje gemaakt hebt, kun je net zo goed doorpakken met een kerstkaart met babyfoto. Maak je kaarten dit jaar extra bijzonder door een schattige kerstfoto van je baby of het hele gezin toe te voegen. Hoe leuk! Om nog meer in de kerststemming te komen kun je ook gratis rode enveloppen kiezen bij je kerstkaarten. Helemaal feestelijk 🎄🎁

Tip: Met onze kerst sluitzegels maak je je kerstkaarten helemaal compleet.

Maak een ‘diner’ met meerdere gangen

Oké, het gourmetstel hoeft er nog niet aan te pas te komen. Maar je kunt wel een kerstig ‘proeverijtje’ voor je baby samenstellen. Afhankelijk van je baby’s leeftijd kun je bijvoorbeeld kiezen voor een klein toefje wortelpuree, geprakte broccoli in de vorm van een kerstboom, een bergje aardappelpuree en als afsluiter een zoet hapje, zoals geprakte banaan of appel. Het is extra leuk als je ingrediënten voor het volwassen kerstdiner terug laat komen in het baby kerstdiner. Op die manier kan je baby toch een beetje meegenieten van een echt kerstdiner. Want uiteindelijk draait kerst natuurlijk vooral om lekker eten.

Je maakt het kerstdiner helemaal compleet door een speciaal kerstbordje te kopen voor je kindje. Zo hoort je baby er helemaal bij!

Maak het feest compleet met de mooiste baby kerstoutfits

Je baby’s eerste kerst telt niet als je je kindje niet in een lekker kerstpakje hijst. Ga dus helemaal los met gezellige kerstoutfits en -kostuums. Verkleed je baby bijvoorbeeld als rendiertje, elfje, kerstman of zelfs kerstboom! Of kies voor een grappig fout kersttruitje met feestelijke motiefjes. Hou je meer van klassiek? Ga dan voor een mooi chique jurkje van een fluwelen of gouden stof, of koop een echt driedelig pak voor je baby. Een kerstslinger maakt de outfit helemaal af, al kan die wel een beetje kriebelen. Zo is jullie kerstwondertje het stralende middelpunt van de feestdagen!

Tip: Het wordt nóg feestelijker als je met het hele gezin voor matchende outfits kiest. Op en top gezelligheid ✨❤️

pin

Eerste kerst baby: een herinnering om te koesteren

Oké, je baby zal zich later vast niet veel van zijn of haar eerste kerst herinneren, maar met deze tips en ideeën wordt het voor jou in ieder geval een memorabel evenement. De eerste kerst als kers(t)verse ouder is tenslotte óók een feest. Fijne kerstdagen!

Zoek je nog meer inspiratie voor de feestdagen? Volg ons op Instagram en Facebook voor updates over nieuwe blogs en de leukste ideeën voor kaartjes.

Ook interessant voor jou: