11 tips voor een onvergetelijke eerste Moederdag

Eerste moederdag

De tweede zondag van mei is het eindelijk zo ver, jullie eerste Moederdag! De eerste Moederdag is heel bijzonder. Als je deze dag viert met jullie baby, maar ook wanneer je op dit moment nog in verwachting bent. Laat je heerlijk in de watten leggen en geniet intens van deze dag, want voor je het weet is hij weer voorbij. Wij geven jou en je partner alvast 11 tips voor een onvergetelijke eerste Moederdag!

Eerste Moederdag tijdens je zwangerschap

Ben je nog in verwachting van jullie eerste kindje? Ook dan wordt dit jouw eerste Moederdag. Laat je lekker vertroetelen door je partner en zet deze dag volledig in het teken van het kindje in je buik. Met deze tips moet dat zeker lukken.

Tip 1: Babynamen lijstje maken

Mochten jullie nog geen babynamen hebben uitgezocht, dan is dit de perfecte dag om hiermee te beginnen. Maak allebei een lijstje van jullie favoriete namen en bepaal welke jullie het meest aanspreekt.

Tip 2: Geboortekaartjes uitzoeken

Zijn jullie het eens over de naam voor jullie kindje? Dan is Moederdag het ultieme moment om na te denken over een geboortekaartje. Ga bijvoorbeeld voor een geboortekaartje met bloemen, dieren of laat jullie favoriete seizoen terugkomen in het ontwerp.

Tip 3: Babykamer inrichten op je eerste Moederdag

Veel aanstaande ouders stellen het inrichten van de babykamer uit. Het is toch een behoorlijke klus en dan is de drempel om te beginnen best hoog. Maar Moederdag valt elk jaar op zondag, wat het een perfecte klusdag maakt. Dus ga aan de slag met verf, behang en speur online naar de leukste meubeltjes.

🌸 Ook leuk om te lezen: Baby trends 2024: de babykamer, geboortekaartjes en meer!

Hoe kun je je eerste Moederdag vieren?

Eigenlijk is het onderstaande lijstje meer voor de partners van de mama’s in kwestie. We geven namelijk 5 tips voor hoe je moeders het best kunt verrassen op hun eerste Moederdag.

Tip 1: Ontbijt op bed

Eerlijk is eerlijk, een ontbijtje op bed kan natuurlijk niet ontbreken op een eerste Moederdag. Ga all out met croissantjes, vers fruit en een lekker bakje koffie of thee. Succes gegarandeerd!

Tip 2: Moederdagkaarten of een eerste Moederdag gedicht

Een kaartje doet het altijd goed. En met een lieve foto of persoonlijke boodschap scoor je extra punten. Vind je het lastig om je woorden op papier te zetten? Ga dan voor een gedichtje of een stukje tekst uit haar favoriete liedje. Of laat je inspireren door ons artikel over de leukste Moederdag quotes.

Tip 3: Een knutselwerkje

Als dit jullie eerste Moederdag is, is jullie kindje nog geen jaar oud. Geloof ons maar, een knutselwerkje is wel het laatste wat mama verwacht. Des te leuker de verrassing natuurlijk! Ga lekker aan de slag met vingerverf of maak een gipsafdruk van het voetje van jullie zoon of dochter.

🌸 Leestip: 16x Moederdag knutselen voor jong en oud

Tip 4: Relaxen op je eerste Moederdag

Het ouderschap is niet niks. Vooral de eerste paar maanden zijn heftig. Reden genoeg om mama eens lekker te laten ontspannen op Moederdag. Verzorg een lekkere spadag met maskertjes, een massage en een fijne badolie.

Tip 5: Kook haar lievelingseten

Sluit de dag af in stijl door haar lievelingseten te maken. Je kunt natuurlijk uitpakken met een zelfgemaakt driegangendiner. Maar als mama dol is op een portie friet en een kipcorn is dat natuurlijk al een feestje op zich. Smulse!

De eerste Moederdag als oma

Je eerste Moederdag is natuurlijk heel bijzonder. Maar de tweede zondag in mei is ook de perfecte datum om jouw eigen mama in het zonnetje te zetten. Met deze tips maak je een feestje van haar eerste Moederdag als oma.

Tip 1: Moederdag cadeau voor oma

Van een bosje bloemen tot een heerlijk boek en van een weekendje weg tot een mooi knutselwerkje: met onze cadeautips voor Moederdag zet je de kersverse oma in het zonnetje. Je maakt het feest compleet met een gezellig kaartje met jouw persoonlijke boodschap.

Tip 2: High tea

Moederdag ontbijtje move over: vier jullie eerste Moederdag als mama en oma samen met een high tea! We schreven een handig artikel over hoe je zelf een high tea kunt maken. Liever ergens anders een high tea doen? Lees dan ons artikel over de leukste high tea locaties per provincie. Dat wordt genieten!

Tip 3: Een foto zegt meer dan duizend woorden

Niets maakt een (aanstaande) oma zo gelukkig als een foto van haar kinderen of kleinkinderen. Organiseer daarom een mini fotoshoot in huis of in de tuin en maak een paar mooie foto’s. Deze kun je laten afdrukken en in een mooi lijstje doen. Maar je kunt met de foto ook een fotokaart maken en deze bij je moeder laten thuisbezorgen. Deze fotoverrassing is ook een unieke manier om je zwangerschap aan te kondigen.

🌸 Bekijk hier de leukste moederdagkaarten!

Fijne eerste Moederdag!

Bovenstaande tips komen misschien goed van pas als je nog geen plannen had voor Moederdag. Maar je moet natuurlijk vooral doen waar jij zin in hebt. Het is maar 1 keer per jaar Moederdag en maar 1 keer in je leven je eerste. Geniet dus van alles wat de dag je brengt en vier Moederdag met de liefste mensen om je heen. Of met het kleintje in je buik natuurlijk. Wij wensen je alvast een hele fijne eerste Moederdag ❤️

Ook interessant voor jou: