Kerst 16 november 2018

6 ideeën voor je baby’s eerste kerst

Baby's eerste kerst

Net als de eerste verjaardag is je baby’s eerste kerst een bijzonder moment. Voor het eerst vier je de feestdagen samen met je kindje! Ook is je kindje vanaf nu altijd het stralende middelpunt rond kerst. Je maakt de decembermaand nog waardevoller met wat leuke kerstactiviteiten. Met de volgende 6 ideeën maak je samen de mooiste herinneringen!

1. Stel een leuke kersttraditie in

Als je kindje later groot is, zal hij goede herinneringen hebben aan jullie tradities rond kerst. Kies dus een leuke activiteit en maak er een kersttraditie van! Houd je van bakken? Ga dan bijvoorbeeld samen kerstkoekjes of een tulband bakken. Je kindje zal nu alleen nog toekijken, maar over een paar jaar staat er een kleine bakker in de keuken die zijn broertjes of zusjes precies kan vertellen wat ze moeten doen. Ook is het leuk om van samen de kerstboom optuigen een traditie te maken. Koop bijvoorbeeld je baby’s eerste kerstbal met zijn naam en hang deze samen op!

2. Doe een baby kerst fotoshoot!

Je baby’s eerste kerst is echt een moment om vast te leggen. Doe daarom een kerst fotoshoot met je kindje. Vier je kerst met een pasgeboren baby? Fotografeer je kindje dan als kerstcadeau. Koop een mooie cadeaudoos met deksel en zet deze onder de kerstboom. De deksel kun je versieren met een lint en naast de doos zetten. Leg je kindje vervolgens met een dekentje in de doos en maak een mooie foto. Als je kindje al zelf kan zitten, kun je hem of haar ook fotograferen als sneeuwpop. Zet je baby een hoge hoed op, verf zwarte knopen op zijn buikje en doe hem een sjaal om en een wit broekje aan. Natuurlijk kun je je kindje ook gewoon een feestelijke kerst outfit aandoen voor de baby kerstshoot.

3. Verstuur kerstkaarten met foto van je baby

Kerst met je baby kun je natuurlijk ook vieren met een kerstkaart met foto van je baby! Gebruik bijvoorbeeld de foto van je baby kerst fotoshoot of maak een originele kerstfoto met het hele gezin. Kies vervolgens een leuke kerstkaart en maak de kerstkaart helemaal zoals jij het wilt. Wist je trouwens dat je gratis rode enveloppen kunt kiezen bij je pakketje kerstkaarten? En je kerstkaart valt nog meer op met een van onze kerst sluitzegels op de envelop.

4. Koop een leuke baby kerst outfit

De vorige kerst fantaseerde je misschien wel over een kleine baby in een schattige kerst outfit. Koop daarom voor je baby’s eerste kerst een lieve baby kerst outfit. Wat dacht je van een baby kerstpakje, waarmee je kindje eruitziet als een kleine kerstman of kerstvrouw? Ook is een foute baby kersttrui of een schattig baby kerstjurkje leuk om te kiezen. Maak trouwens genoeg foto’s tijdens de kerstdagen, want je kleintje zal die schattige eerste kerst kleding maar één keer dragen!

5. Ga kerst knutselen met je baby

Is je baby al wat ouder? Dan is het leuk om gezellig te gaan knutselen met je kindje. Toegegeven, jij zal vooral het uitvoerende gedeelte doen, maar een knutselwerkje voor papa of opa en oma zal erg gewaardeerd worden! Maak bijvoorbeeld Rudolf het rendier met de handafdruk van je baby in een bruine kleur. Verf hier vervolgens zelf oogjes, een rode neus en een mond op en geef de afgedrukte vingers zwarte, diagonale lijntjes om het gewei te creëren. Zorg wel voor kindvriendelijke verf en een assistent, zodat je alles veilig en schoon houdt!

6. Ga samen wandelen in het bos

Als je in de koude maanden veel binnen zit, is het fijn om af en toe even een frisse neus te halen. Ga bijvoorbeeld met je kindje in de draagzak wandelen in het bos om te genieten van de natuur. Natuurlijk kun je ook gewoon in je eigen wijk wandelen om kerstlichtjes te kijken. En is er een witte kerst voorspeld? Dan is voor het eerst spelen in de sneeuw natuurlijk een onvergetelijke ervaring.

Baby’s eerste kerst vieren

Je baby’s eerste kerst wordt met deze 6 ideeën een bijzondere tijd waar je nog vaak aan terug zal denken. Wil je er voor jezelf ook leuke feestdagen van maken? Lees dan onze tips hoe het een kerst zonder stress wordt!

Ook interessant voor jou: