Kerst 2 december 2023

Kerstwensen voor eenzame ouderen

kerstwens voor ouderen

De feestdagen zijn niet voor iedereen zo feestelijk. Want waar veel mensen de liefde en warmte van vrienden en familie opzoeken, zijn ook best wat mensen alleen. Vooral ouderen kunnen zich eenzaam voelen rond kerst. Zij hebben misschien geen familieleden meer om zich heen, of spenderen de feestdagen in het verzorgingstehuis. Het kan voor deze groep eenzame ouderen onwijs waardevol zijn om een handgeschreven kerstkaart te ontvangen. Gewoon een liefdevolle, bemoedigende kerstwens voor ouderen op een mooi kaartje. Wil jij graag iets liefs doen voor een ander deze december? Laat je dan inspireren door deze teksten voor op een kerstkaart voor ouderen.

💌 Tip: Bekijk hier nog meer mooie teksten voor op een kerstkaart.

Teksten voor op je kerstkaart voor ouderen

Vind je het lastig om de juiste woorden voor je kerstwens te vinden? Geen zorgen, wij helpen je graag. Deze kerstwensen voor ouderen zijn universeel, maar zitten boordevol empathie en liefde. Je kunt ze kopiëren op je kaartje, of gebruiken als inspiratie voor je eigen kersttekst.

Universele kerstwens voor ouderen

Een heel dikke knuffel en omhelzing voor de feestdagen! Ik hoop dat het goed met u zal gaan in het komende jaar, en wens u alle goeds, vreugde en licht. Alvast de beste wensen voor kerst en nieuwjaar. Wie weet, kan ik binnenkort eens bij u op de koffie komen. Dat lijkt mij heel gezellig.

Lieve kerstwens voor ouderen

Kerst is een tijd van lichtjes en feest, maar ook de tijd dat je de mensen mist die er niet meer zijn. Daarom een berichtje van mij. Ik wens u een fijne kersttijd, met een mooi kaartje, een lief telefoontje of een gezellig praatje!

❤️ Plak je kerstwens direct op een mooie kerstkaart en verras de ouderen in jouw omgeving.

Christelijke kerstwensen voor ouderen

Het geloof is een dierbaar houvast als je wat eenzaam bent in de donkere dagen van het jaar. En laat dit nou ook de mooiste inspiratiebron zijn voor liefdevolle woorden. Wij hebben onze favoriete teksten voor op je kerstkaart naar eenzame ouderen op een rijtje gezet.

Ik wens u de dankbaarheid, vergeving en liefde die Jezus ons heeft getoond.

Laten we de liefde van Jezus delen. Er is genoeg voor ons allemaal.

Wij wensen u warmte van Boven deze feestdagen

❤️ De mooiste kaarten voor christelijke kerstwensen zijn natuurlijk christelijke kerstkaarten.

Kerstwens voor ouderen in dichtvorm

Soms heeft je kerstwens nét dat beetje extra nodig. Een rijmpje, bijvoorbeeld! Deze teksten voor kerstkaarten voor eenzame ouderen bevatten allemaal rijmwoorden. Grote kans dat je kerstgroet op deze manier een lach op iemands gezicht tovert.

Gedichtje eenzame ouderen kerst

Het ruikt overal zo lekker, naar oliebollen, verse stol en erwtensoep. Daar kun je beter samen van genieten, daarom sta ik bij u op de stoep.

Gezellig samen eten, en misschien een borreltje drinken. Met lieve mensen om u heen, is er zoveel om de glazen op te klinken.

Flonkerende lichtjes

Flonkerende lichtjes, onze harten dicht bij elkaar.
Wij wensen u alle goeds voor het nieuwe jaar!

Bewondering voor u

Ik wil even iets aan u kwijt:

Wat heb ik een bewondering voor uw liefde, warmte en hartelijkheid.

❤️ Lees ook ons artikel met kerstgedichten voor meer inspiratie.

Kerstkaart voor ouderen: naar wie stuur je die?

Heb je de mooiste kerstwensen voor eenzame ouderen op een kaartje geschreven? Dan kun je deze nu op de post doen. En oudere mensen een bemoedigende kerstgroet sturen is makkelijker dan je denkt. Begin bijvoorbeeld eens bij de ouderen bij jou in de buurt. Zij zullen jouw lieve kaart (en tekst) vast waarderen. Je kunt ook een Ouderenfonds kerstkaart versturen. Deze organisatie zorgt er ieder jaar weer voor dat eenzame ouderen een kerstwens ontvangen. Je schrijft je tekst met de hand op een kerstkaart, stuurt hem naar het Ouderenfonds, en zij bezorgen ‘m bij degene die het het beste kan gebruiken.

❤️ Dubbel goeddoen? Kies dan een kerstkaart van een goed doel voor je kerstwens.

Ook interessant voor jou: