Jubileum 26 juni 2020

25 jaar getrouwd: ideeën voor een leuk feest!

25 jaar getrouwd feest ideeën

25 jaar getrouwd zijn is een enorme mijlpaal. Al een kwart eeuw delen jij en je lief het leven samen, met een zilveren huwelijk als bekroning! Zoek je dus leuke ideeën voor jullie 25 jarig huwelijksjubileum, wil je toffe versiering en een originele uitnodiging? Wij zetten een aantal leuke feest ideeën voor 25 jaar getrouwd zijn voor je op een rijtje. 

25 jaar getrouwd versiering: herinneringen combineren met zilver

Een feestje wordt alleen al heel feestelijk met mooie decoratie! In je versiering voor 25 jaar getrouwd zijn mag zilver natuurlijk niet missen, want dat is de kleur bij 25 jaar getrouwd zijn (ook wel een zilveren huwelijk genoemd). En omdat er in 25 jaar tijd veel kan gebeuren is een trip down memory lane een leuk idee op jullie 25 jaar huwelijk. Met de volgende zilveren huwelijk versiering zijn je gasten bij  binnenkomst direct in de stemming. 

pin

Stamboom met foto’s

25 jaar lang lief en leed.. Dat is op jullie 25 jarig huwelijk misschien wel het beste uit te drukken met een mooie stamboom vol foto’s! Gaan jullie buiten het 25 jarig huwelijk vieren? Zoek dan een oude boom op en maak hier een echte stamboom met foto’s van. Rol touw rond de boom en maak de mooiste foto’s van jullie leven met kleine knijpertjes vast. 

pin

DIY: chique zilveren huwelijk versiering met zilver

Versiering voor een zilveren huwelijk realiseer je gemakkelijk met een busje zilveren spuitverf. Koop bij de kringloop bijvoorbeeld heel veel kleine flesjes en vaasjes en spuit deze zilver. Ook originele 25 jaar getrouwd versiering: voorwerpen met mooie vormen zilver spuiten en in groepjes bij elkaar zetten. 

pin

25 jaar huwelijk versiering met een knipoog

Milieuvriendelijk is het niet, maar wel heel uniek: een deel van je huiskamer inpakken in aluminiumfolie! Denk aan je meubels, de tv, lampen en de muur. Met 2 geäluminiumfoliede stoelen ervoor creëer je een leuke achtergrond voor foto’s.

Tekst voor een uitnodiging bij 25 jaar getrouwd

Familie en vrienden uitnodigen voor jullie 25 jaar huwelijk doe je natuurlijk in stijl met een mooie uitnodiging. Maar wat voor tekst schrijf je op een uitnodiging bij 25 jaar getrouwd zijn? Tussen de volgende teksten vind je zowel praktische 25 jaar getrouwd teksten als teksten en zilveren huwelijk gedichten die jullie liefde de juiste woorden geeft. 

Op 23 juni zijn wij 25 jaar getrouwd!

Dit willen we graag op zondag 27 juni vanaf 17:00 uur met je vieren bij Brasserie Janssen in Amsterdam. Het adres is Julianastraat 18. 

Laat je even weten of je komt?

Op 10 september zijn wij 25 jaar getrouwd en dat willen we niet zonder jou vieren!
Je bent die dag vanaf 20:00 uur van harte welkom bij evenementencentrum De Haas in Oostburg, aan de Stadsstraat 15. We horen graag van tevoren even of je er ook bij zal zijn. 

Een blik
Een woord
Een stille wenk
Elkaar zo kennen 
is een geschenk

Jij bent zo kostbaar in mijn ogen, zo waardevol, en ik houd zo veel van je. 

Jesaja 43 vers 4

13149000 minuten
9131 dagen
300 maanden
25 jaar
Oneindig veel liefde

Wanneer bestel je de uitnodigingen?

De 25 jaar getrouwd uitnodigingen maken doe je ongeveer 8 weken voor het feest. Zo heb je voldoende tijd om de kaart te ontwerpen, een proefdruk te bestellen en de gasten uit te nodigen.

Wat te doen bij 25 jaar getrouwd: leuke feest ideeën

Wat kun je doen als je een zilveren huwelijksjubileum viert? Of je nu een enorme fuif organiseert of het 25-jarig huwelijk intiem houdt: er zijn ontzettend veel opties. Wij verzamelden 7 leuke feest ideeën bij 25 jaar getrouwd zijn. 

1. Huur een strandtent af!

Woon je dicht bij de kust en ben je verzot op het strand? Vier het zilveren huwelijksfeest dan rond de zomer en huur een strandtent af voor jullie 25-jarig huwelijk! Het strand is weer een heel andere setting dan een restaurant en daarom zal dit feest iedereen bijblijven. Op het strand zijn er trouwens ook vaak leuke activiteiten te doen, zodat je een uitgebreid dagje uit bent met je dierbaarste familie en vrienden. 

2. 25-jarig huwelijk thuis vieren: jaren 90 feestje

Als je een feestje wilt organiseren voor jullie 25-jarig huwelijk, dan is een jaren 90 feestje erg leuk om te geven. Rond deze tijd zijn jullie getrouwd, dus het is leuk om deze tijden nog eens te herleven. Vermeld op de jubileum-uitnodigingen dat iedereen zijn disco-outfit aan moet trekken, maak een Spotify-playlist met de juiste muziek en versier de ruimte in stijl. Het is daarbij ook leuk om hapjes en drankjes te serveren uit die tijd!

3. 25-jarig huwelijk vieren zoals 25 jaar geleden

Ben je 25 jaar getrouwd en wil je je zilveren huwelijk op een bijzondere manier vieren? Doe dan je trouwdag van 25 jaar geleden over in het klein! Hernieuw jullie trouwbeloften, ga weer eten in hetzelfde restaurant en doe ook de fotoshoot op de plek van 25 jaar geleden, maar dan nu misschien wel met je kinderen erbij! Op deze manier beleef je je trouwdag opnieuw, wat veel herinneringen oproept.

4. Doe een kookworkshop met familie en vrienden

Als je op zoek bent naar specifieke activiteiten voor een 25-jarig huwelijk, dan is een kookworkshop een leuk idee voor als je graag in de keuken staat. Nodig je naaste familie en vrienden uit en ga gezellig tapas maken, sushi rollen of de lekkerste hamburgers samenstellen! Op deze manier hoef je geen groot feest te organiseren en heb je een fijne tijd met je liefste familie en vrienden.

5. Ga samen naar een musical

Als je het niet zo leuk vindt om een feest te organiseren voor jullie zilveren huwelijk, dan kun je ook samen met je kinderen naar een musical gaan. Er zijn ontzettend veel leuke musicals die geschikt zijn voor het hele gezin. Zo heb je een intiem feestje samen en ga je een avond weg met het hele gezin!

6. Organiseer een leuk tuinfeest

Wil je je 25-jarig huwelijk thuis vieren? Organiseer dan een tuinfeest voor al je familie, vrienden, buren en kennissen! Een tuinfeest organiseer je gemakkelijk thuis met een barbecue, met hulp van een cateraar of met allemaal kleine gerechtjes die je zelf maakt. Maak de tuin gezellig met lampjes en lampionnen, serveer lekkere cocktails en draai leuke muziek. 

7. Huwelijksreis overdoen met je kinderen erbij

Sommige mensen willen hun 25-jarig huwelijk intiem vieren, maar hebben geen idee wat ze dan precies willen doen. Het is dan bijvoorbeeld leuk om samen met je kinderen je huwelijksreis over te doen! Bezoek de plek waar jullie 25 jaar geleden waren, ga naar dezelfde restaurants en herbeleef wat je een kwart eeuw geleden meemaakte! Deze reis is niet alleen waardevol omdat je deze 25 jaar geleden ook maakte, maar ook omdat je nieuwe herinneringen maakt samen met je kinderen.

Ook leuk om te lezen: Zoveel jaar getrouwd? Zo vier je het!

25 jaar getrouwd wat te doen activiteiten

Wat geef je bij 25 jaar getrouwd zijn?

Zoek je een cadeau voor een paar dat hun 25-jarig huwelijk viert? Of wil je je echtgenoot een mooi iets geven voor jullie zilveren huwelijk? Ook daar hebben we verschillende leuke ideeën voor gevonden. 

Schrijf als kinderen een persoonlijke brief

Een huwelijkscadeau voor een 25-jarig huwelijk hoeft niet per se van waarde te zijn qua prijs. Woorden die uit je hart komen, zijn misschien nog veel waardevoller. Schrijf daarom een persoonlijke brief aan je vader en moeder en vertel hen dat je hen waardeert. Vertel bijvoorbeeld wat ze je geleerd hebben en waarom je trots op ze bent! De meeste mensen stellen zich in het dagelijks leven niet zo open en daarom is dit cadeau extra speciaal.

Geef een gegraveerde tuinbank voor een zilveren huwelijk

Is het bruidspaar een liefhebber van natuur en hebben ze een grote tuin? Bestel dan een gegraveerd of gesneden tuinbankje met een mooie tekst erin. Kies bijvoorbeeld voor de tekst Naam en Naam 25 jaar getrouwd of ga voor een mooi gedicht over de liefde. Een tuinbankje is trouwens ook erg geschikt als gastenboek voor op het feest!

Belevenis op grote hoogte: helikoptervlucht

Iets wat je zelf niet zo snel zou doen is een helikoptervlucht. Daarom is het extra leuk om dit aan iemand te geven! Als het bruidspaar dus niet bang is voor grote hoogten, dan is een helikoptervlucht een belevenis die ze niet meer vergeten. Zijn beide personen echte daredevils? Geef ze dan een parachutesprong voor hun zilveren huwelijk! En natuurlijk is een luchtballonvaart ook erg leuk om te geven.

Geef kunst voor het 25-jarig huwelijk

Als het bruidspaar kunst erg waardeert zou je hen ook een mooi schilderij, een vaas of een beeld cadeau kunnen geven van een van hun favoriete kunstenaars. Stel eventueel van tevoren voor wat je precies wilt geven en overleg wat het bruidspaar mooi vindt. Zo weet je zeker dat het cadeau goed ontvangen wordt! Als het om een groot bedrag gaat, dan kun je dit cadeau natuurlijk met meerdere vrienden of familieleden geven.

Wat geef je bij 25 jaar getrouwd: bruidspaar verrassen met een fotoshoot

Weet je niet goed wat te geven voor een zilveren huwelijk? Geef dan een fotoshoot aan het bruidspaar! Laat hen bijvoorbeeld samen een loveshoot doen, laat hen met hun gezin op de foto gaan of organiseer een fotoshoot met familie of vrienden. Een huwelijk dat al 25 jaar duurt is het waard om vastgelegd te worden!

Geef een belevenis voor het 25 jaar getrouwd zijn

Als het stel dat hun huwelijksjubileum viert wel een beetje ontspanning kan gebruiken, dan is een belevenis als een nachtje weg, een diner of een dagje sauna erg welkom. Er zijn verschillende aanbieders die cadeaubonnen voor een belevenis aanbieden, maar natuurlijk kun je ook afspreken dat het stel zelf een restaurant of sauna mag uitkiezen. 

Ook leuk om te lezen: 15 leuke cadeau ideeën bij 25 jaar getrouwd

Huwelijksjubileum spel

Ideeën voor een stukje bij een 25 jarig huwelijk

Wanneer er een groot feest wordt gegeven voor een zilveren huwelijk is het leuk om als familie en vrienden allemaal een act, sketch, gedicht of ander stukje voor te bereiden. Met een mooi gedicht of een grappig stukje maak je de avond namelijk nog waardevoller! Wij zetten 3 ideeën voor een stukje tijdens het 25 jaar getrouwd feest voor je op een rijtje.

25 jaar getrouwd gedicht voor het bruidspaar

Viert een bruidspaar hun zilveren huwelijk en lijkt het je leuk om een gedicht voor te dragen? Schrijf dan zelf een gedicht of zoek een mooi gedicht op! Als je zelf een gedicht schrijft, kun je hun kinderen, hobby’s en vakanties in het gedicht benoemen, maar je kunt natuurlijk ook een algemeen gedicht schrijven over de liefde. Ben je niet zo goed in dichten? Draag dan een van de volgende gedichten voor.

Als je echt van iemand houdt, 
Iemand alles toevertrouwt,
Een die echt weet wie je bent,
Ook je zwakke plekken kent,
Die je bijstaat en vergeeft, 
En die ‘naast’ en ‘ in’ je leeft,
Dan voel je pas wat leven is,
En dat liefde geven is.

Toon Hermans

Echte liefde
Het leven samen is heel bijzonder
Zoveel delen met elkaar:
Vriendschap, vreugde, warm en teder
Echte liefde, jaar na jaar

Liefde is eindeloos, puur en oprecht
Liefde is warmte, liefde is echt
Liefde is troost vinden, dicht bij elkaar
Liefde is een huwelijk van 25 jaar

Een geschenk
Een blik, een woord
Een stille wenk
Elkaar zo kennen
Is een geschenk

Organiseer een huwelijksjubileum spel!

Een ander idee voor een stukje voor een 25-jarig huwelijk is een huwelijksspel! Doe bijvoorbeeld het schoenenspel, waarbij het bruidspaar vragen over hun relatie moeten beantwoorden zonder dat ze het antwoord van de ander zien. Ook kun je een quiz doen over het bruidspaar met alle familie en vrienden of een stoelendans met voorwerpen organiseren! Ben je benieuwd hoe al deze huwelijksjubileumspellen werken? Lees dan ons artikel met hilarisch jubileumspellen!

Huwelijksjubileum stukje: speel bingo met een twist

Een andere manier om een leuk stukje voor tijdens het huwelijksjubileum te verzorgen is bingo met een leuke twist spelen. Hierbij haal je de getallen niet uit een bingomolen, maar lees je een grappig verhaal over het bruidspaar voor waar heel veel getallen in verwerkt zijn. Benoem bijvoorbeeld het aantal kinderen en huisdieren, hun huisnummer, het aantal postzegelboekjes of camera’s dat de ene persoon heeft en hoe lang de andere persoon al in dienst is bij zijn huidige werkgever. Zo creëer je een spel met een persoonlijke twist! Voor het spel kun je gewone bingokaarten gebruiken. De speler kan de getallen afstrepen en roept ‘Bingo!’ bij een volle horizontale of verticale rij, of bij een volle kaart.

25 jaar huwelijk op onvergetelijke manier vieren

Je viert misschien maar één keer in je leven dat je 25 jaar getrouwd bent, dus doe het met deze feest ideeën goed! De juiste details geven je feest net die persoonlijke twist, zoals een mooie uitnodiging, foto’s op het feest en zilveren feest versiering. Maar vergeet vooral niet met elkaar het glas te heffen op jullie liefde, want die is natuurlijk het allerbelangrijkste.

Ook interessant voor jou: