Geboorte 21 maart 2018

Zwangerschap aankondigen: 6 leuke ideeën

Zwangerschap aankondigen ideeën

Hoe vertel je dat je zwanger bent? Al heel veel vrouwen dachten na over deze vraag. Je zwangerschap aankondigen is dan ook een heel speciaal moment. Want wat je al een paar weken angstvalling verbergt mag opeens iedereen weten! Om je zwangerschapsaankondiging extra speciaal te maken verzamelden wij 6 ideeën voor de bekendmaking van je zwangerschap.

Heeft iemand in je omgeving aangekondigd dat ze zwanger is? Stuur haar een zwangerschaps-felicitatiekaartje met een lieve boodschap!

pin

Aankondiging zwangerschap met een T-shirt

Een leuke manier om te vertellen dat je zwanger bent is om een T-shirt te dragen met het nieuws! Er zijn ontzettend veel leuke truien en T-shirts om te vertellen dat je zwanger bent, met teksten van ‘It’s not a food baby’ tot heel simpel ‘Ik ben zwanger!’. Voor de aanstaande broer of zus zijn er trouwens ook veel schattige shirtjes met ‘Ik word grote broer/zus!’, zodat je hem of haar ook betrekt bij jullie zwangerschapsaankondiging.

Originele aankondiging zwangerschap met een fotoboekje

Hoe leuk is het als je familie en vrienden nietsvermoedend een fotoboekje doorbladeren en erachter komen dat je zwanger bent? Stel daarom een fotoboekje samen met foto’s van een zwangerschapshoot. Leuke foto-ideeën voor deze shoot zijn een foto met ballonnen in de letters ‘BABY’ en een foto waarop jullie de echofoto vasthouden. Maak vervolgens het fotoboekje en laat na een paar bladzijdes met jullie favoriete foto weten dat jullie ouders worden. Deze originele zwangerschapsaankondiging vergeten familie en vrienden niet snel! Wist je dat sommige stellen via zo’n fotoshoot zelfs al de babynaam bekendmaken?

pin

Zwangerschapsaankondiging met je kind(eren)

Je zwangerschap aankondigen samen met je kroost is ook een origineel idee. Eerder noemden we al dat je zoon of dochter een T-shirtje kan dragen met het babynieuws, maar er zijn nog veel meer leuke manieren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lieve foto waarop je zoon of dochter een schoolbordje vasthoudt met je zwangerschapsaankondiging? Ook een ballon met de tekst ‘Big sister’ is een schattige manier om je dochter te betrekken bij jullie grote nieuws. Gebruik de foto op Facebook en Instagram of maak er een fotokaart van.

pin

Zwangerschap bekend maken met lepeltje in dessert

Je zwangerschap aankondigen is het leukste op een onverwachts moment! Als je hebt besloten wanneer je vertelt dat je zwanger bent, kan het verrassen beginnen. Nodig je naaste familie bijvoorbeeld uit voor een gezellige etentje en doe gegraveerde lepeltjes met de tekst ‘Wij krijgen een kindje!’ in de dessertschaaltjes. Misschien duurt het even voordat je gasten het door hebben, maar dan is de verrassing extra onverwachts. Het leukste is als de gravering op de bak van de lepel staat; het deel waar het eten op ligt, want zo ziet je familie je zwangerschapsaankondiging niet direct.

Hoe zwangerschap aankondigen: maak een ‘groepsfoto’!

Wil je een originele aankondiging van je zwangerschap en wil je tevens de reactie van je naasten vastleggen op camera? Zorg dan dat je op een moment dat iedereen aanwezig is, samen een ‘groepsfoto’ maakt met behulp van een statief. Zet je camera alleen niet op de stand om te fotograferen, maar maak stiekem een filmpje! Ga vervolgens ook bij de groep staan en zeg: “Say: cheese! Say: naam is zwanger!” Je familie en vrienden zullen erg verrast zijn én je hebt hun reacties vastgelegd! Dit filmpje ga je nog heel vaak met een glimlach terugkijken.

pin

Foto met kalender en echofoto

Wil je je zwangerschap bekend maken met een foto en direct meer vertellen over je kindje? Maak dan een foto van een kalender en de echofoto! Print een sierlijke kalender van de uitgerekende maand uit en omcirkel je uitgerekende datum. Vul de setting aan met de echofoto, babyschoentjes, een schattig rompertje en een roze of blauw knuffeltje (als je het geslacht wilt weten en bekendmaken). Deze foto is trouwens ook erg geschikt als zwangerschapsaankondiging op Facebook en Instagram!

Leuke ideeën bekendmaking zwangerschap

Deze opties hoe je je zwangerschap bekend kunt maken zijn leuke manieren om jouw familie en vrienden het babynieuws te vertellen. Daarbij zal dat T-shirtje of fotoboekje dat je gebruikte altijd een leuke herinnering blijven aan een heel speciaal moment!

Ook interessant voor jou: