Geboorte 19 juli 2021

Voorspel het geslacht van je baby met de Chinese geslachtskalender!

chinese geslachtskalender

Het is zover, je bent in verwachting. Gefeliciteerd! Of het een jongen of een meisje wordt is natuurlijk nog een raadsel. Bij de 20-wekenecho kom je er pas achter wat het geslacht is, of jullie kiezen ervoor om het geslacht van je kindje niet te weten. Maar er bestaan wel een hoop bakerpraatjes waarmee je het geslacht van je kindje kan voorspellen. Een hoop van deze praatjes kloppen natuurlijk niet, maar de Chinese geslachtskalender vinden wij toch wel bijzonder. Benieuwd hoe dit werkt? Lees dan snel verder! 

Wat is de Chinese geslachtskalender?

Je hebt vast al wel eens gehoord over de Chinese geslachtskalender, Chinese conceptiekalender of de Chinese geboortekalender en bent natuurlijk benieuwd naar wat het is. De Chinese geslachtskalender zou 700 jaar geleden zijn opgesteld voor een keizerlijke familie uit Qing-dynastie. Met deze Chinese kalender kun je het geslacht van je baby voorspellen. Je kan voorspellen of je een jongen of een meisje krijgt op basis van je leeftijd en de maand waarin de baby is verwekt. Klinkt veelbelovend toch?!

Geslacht van je baby berekenen

Met de kalender kun je dus het geslacht van je baby berekenen, maar hoe werkt dat nou precies? Dat leggen wij jou graag uit! De Chinese geslachtskalender is eigenlijk een tabel met in de linkerkolom leeftijden en in de bovenste kolom de maand waarin het kindje is verwekt. Nu is het eigenlijk heel makkelijk: verbind deze twee punten met elkaar en krijg jouw voorspelling van het geslacht. Maar er zit nog een addertje onder het gras. De Chinese geslachtskalender is namelijk ontstaan in het oude China. Toen werd er nog gebruik gemaakt van de maankalender en werd je leeftijd niet bepaald zoals wij dat nu wel doen. Om gebruik te maken van de Chinese geslachtskalender moet je dus eerst je Chinese leeftijd weten. Chinese babyā€™s zijn bij de geboorte al Ć©Ć©n jaar, dit komt omdat ze in China de tijd in de baarmoeder al meerekenen. We begrijpen dat dit ingewikkeld klinkt, gelukkig bestaan er ook online omrekentools om achter je Chinese leeftijd te komen. Ga online op zoek naar een omrekentool of maak gebruik van deze tool.

Nu je eindelijk je Chinese leeftijd weet, kun je uit de tabel het geslacht aflezen. Kijk bij je leeftijd en bij de maand waarin je kindje is verwekt. Verbind deze twee punten met elkaar en krijg jouw voorspelling voor het geslacht. Spannend!

Chinese geslachtskalender

Is de Chinese geslachtskalender wel betrouwbaar?

Dit is natuurlijk een van de meestgestelde vragen. De een is heilig overtuigd van de Chinese conceptiekalender en de ander vindt het maar onzin. Er zijn onderzoeken geweest naar de Chinese geslachtskalender, maar helaas waren deze uitkomsten nooit duidelijk. De Chinese geslachtskalender is dus nooit wetenschappelijk bewezen. 

Andere manieren om het geslacht van je baby te voorspellen

Naast de geslachtskalender zijn er een hoop bakerpraatjes. Veel van deze praatjes kloppen natuurlijk niet, maar zijn zeker leuk om even naar te kijken. Wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet. Kloppen ze bij jou?

Verandering van je haartextuur 

Tijdens de zwangerschap verandert er een hoop en zo kan je haartextuur ook veranderen. Heb je slap en futloos haar? Dan zou je een meisje krijgen. Heb je een volle bos? Dan zou je een jongen krijgen. 

Zwangerschapscravings

Ja je kent het wel, je krijgt de gekste zwangerschapscravings tijdens je zwangerschap. Ook hiermee zou je het geslacht van jullie kindje kunnen voorspellen. Zijn jouw cravings hartig en zout? Dan zou je een jongen krijgen. Zoete cravings zouden duiden op een meisje. 

Vette of droge huid

Last van een vette huid met puistjes? Dit zal je eerder krijgen als je in verwachting bent van een meisje. Een droge huid zou passen bij een jongen. 

Slaaprichting 

Het laatste bakerpraatje. Op welke zij val jij in slaap? Als dit de linkerzij is dan zou het een jongen worden. Val jij vaker op je rechterzij in slaap? Dan is de voorspelling van het geslacht een meisje. 

Wat is jullie uitkomst?

De Chinese geslachtskalender is natuurlijk een erg leuke manier om te gissen naar het geslacht van jullie kindje. Maar het definitieve geslacht krijg je dus echt via een echo te weten of bij de geboorte van jullie kind. Wij zijn wel erg benieuwd of de uitkomst van de Chinese geslachtskalender bij jou juist is. 

Ook interessant voor jou: