Communie 13 februari 2018

6 tips voor het maken van communiekaartjes

communiekaartjes maken

Communiekaartjes sturen is de manier om familie en vrienden uit te nodigen voor de eerste communie van je zoon of dochter. Met een uitnodiging voor de communie laat je weten waar en wanneer het communiefeest plaatsvindt en maak je iedereen enthousiast! Benieuwd wat belangrijk is bij het communiekaartjes maken? Kaartje2go geeft je 6 tips!

1. Voeg een foto toe aan de communiekaartjes

Communiekaartjes maken is het leukste als je er je eigen foto aan toevoegt. Maak daarom eerst een paar foto’s van je zoon of dochter voordat je met de communiekaartjes aan de slag gaat. Zoek feestelijke kleren uit, ga naar buiten en zoek een leuke setting op. Wat dacht je van een mooi veld met bloemen of een stoere, vervallen muur? En foto’s op het strand of bij een meertje doen het ook altijd goed. In ons artikel 8 tips voor de mooiste communiefoto’s lees je alles over communiefoto’s maken!

2. Laat je zoon of dochter helpen met het communiekaartjes maken

Heb je je favoriete foto uitgezocht? Dan is het tijd om de communiekaartjes te maken. Laat je zoon of dochter daarmee helpen, zodat het echt zijn of haar communie uitnodiging wordt. Kies samen welk design communiekaartjes het leukste is of start met een blanco kaart voor jullie eigen ontwerp.

3. Maak de communiekaarten naar jullie wens

Communie uitnodigingen zijn het leukste als ze anders zijn dan de rest. Maak ze daarom heel gemakkelijk naar jullie wens met de leukste figuren, kaders en achtergronden. In onze kaartmaker vind je trouwens veel figuren speciaal voor communiekaartjes. Kies bijvoorbeeld een figuur met een stempel met ‘Mijn eerste communie’ of een letterslinger met de tekst ‘communie’.

4. Schrijf de tekst voor de communiekaart vanuit je zoon of dochter

Is het ontwerp van je communie uitnodiging klaar? Dan kun je aan de slag met de tekst. Het leukste is om de tekst vanuit je zoon of dochter te schrijven, zodat het echt zijn of haar feestje wordt. Zet in de tekst niet alleen informatie over waar de viering plaatsvindt, maar ook over het feest erna. Vermeld daarbij of mensen mogen blijven eten, zodat dat duidelijk is voor je gasten. Hieronder vind je een voorbeeldtekst voor communiekaartjes.

Op zondag 13 mei 2023 vier ik mijn communiefeest.
Ik zou het leuk vinden als jullie mee komen feesten!
De communiemis begint om 10:00 uur in de Rooms-Katholieke Kerk in Utrecht.

Jullie zijn vanaf 11:30 uur van harte welkom bij ons thuis. Blijven jullie na de koffie ook gezellig eten?

Groetjes, Anna

Wil je meer voorbeelden? Bekijk dan ons artikel met wat je op een communiekaart schrijft.

5. Maak de communiekaart af met een mooie papiersoort

Communiekaartjes maak je extra feestelijk met een mooie papiersoort. Bij Kaartje2go vind je verschillende papiersoorten met een luxe en stijlvol tintje. Kies bijvoorbeeld voor glinsterend parelmoer of ga voor chic linnen! Dit staat feestelijk en de gasten zullen de communiekaart waarderen! Wil je liever een goedkoop communiefeest organiseren? Kies dan voor de gratis papiersoort glans. Lees ons artikel tips voor een goedkoop communiefeest voor meer informatie over een budgetvriendelijk feest.

6. Bestel een proefdruk!

Wanneer je je kaartje helemaal naar wens hebt gemaakt, raden we je aan om een proefdruk te bestellen. Zo weet je precies hoe het kaartje eruitziet, hoe het papier aanvoelt en of je tevreden bent. Naast de proefdruk krijg je ook een handige waaier met de verschillende papiersoorten en de kleuren enveloppen die je kunt bestellen. Hiermee vergelijk je gemakkelijk de verschillende papiersoorten en bepaal je of de proefdruk naar je zin is. Je bestelt een proefdruk door de stappen van het orderproces te doorlopen en bij verzendwijze te kiezen voor ‘Bestel proefdruk’. Je rondt je bestelling vervolgens gratis af.

Meer tips voor het communiefeest?

Met deze tips wordt de communie uitnodiging van je zoon of dochter persoonlijk en uniek. Wil je meer tips voor het organiseren van het communiefeest? Download onze checklist voor een communiefeest, zodat je niets over het hoofd ziet!

Ook interessant voor jou: