Tips voor een cake smash fotoshoot

Cake smash fotoshoot tips

Wordt jouw zoon of dochter 1 jaar en lijkt het je leuk om hier een bijzonder moment van te maken? Doe dan een cake smash en laat je kindje zich heerlijk uitleven op een mooie taart! Kaartje2go vertelt je wat een cake smash is, hoe je een cake smash fotoshoot organiseert en waar je op moet letten.

Wat is een cake smash?

De cake smash is overgewaaid uit Amerika, waar kinderen een fotoshoot doen met een mooie taart ter ere van hun eerste verjaardag. Kinderen mogen lekker in de taart graaien, erop meppen en zich helemaal ondersmeren als ze willen. Dit levert namelijk de leukste foto’s op! Gebruik de foto’s voor de uitnodiging van de eerste verjaardag, voor de verjaardagsaankondiging op Facebook en natuurlijk voor in het fotoboek.

Wanneer doe je een cake smash fotoshoot?

Een cake smash fotoshoot doen de meeste mensen niet precies op de eerste verjaardag, maar meestal een paar weken ervoor. Het is namelijk leuk om de cake smash foto’s te gebruiken voor de uitnodiging. We raden je dus aan om de cake smash ongeveer anderhalf à twee maanden voor de verjaardag te doen. Wil je een fotograaf inhuren? Regel hem of haar dan ruim op tijd.

Locatie voor de cake smash

Als je een cake smash wilt doen is het belangrijk om van tevoren de locatie te kiezen. Bij een cake smash fotoshoot met een fotograaf kun je meestal terecht in een studio. Kijk bijvoorbeeld eens bij Cake Smash Fotografie in Alkmaar! Natuurlijk kun je ook zelf foto’s maken en de cake smash in je huiskamer of tuin doen. Je hebt namelijk niet per se een professionele studio nodig om mooie foto’s te maken!

Cake smash meptaart: zelf maken of bestellen?

Een cake smash taart, ook wel meptaart genoemd, kun je bestellen of helemaal zelf maken. De taarten voor een cake smash zijn al te bestellen vanaf €19,95. Maak je de taart liever zelf? Dan is het belangrijk om te weten dat de taart niet per se heel lekker hoeft te smaken of verschillende vullingen hoeft te hebben. De meptaart moet er namelijk vooral heel mooi uitzien voor op de foto’s! Wel is het handig als de taart een beetje zoet is, zodat je kindje er graag van eet. Zorg er ook voor dat de taart een zachte buitenkant heeft, want zo kan je spruit er lekker in grijpen en ermee kliederen. Slagroom en botercrème zijn hier bijvoorbeeld heel geschikt voor. Haal de meptaart een uur voor de fotoshoot uit de koelkast, zodat deze niet meer zo koud is.

Kleding voor een cake smash

Naast het bestellen of maken van een mooie meptaart is het ook leuk om je kindje in stijl aan te kleden in cake smash kleding. Koop bijvoorbeeld een leuk shirtje met ‘one’ of ga alleen voor een broekje of een schattige tutu. Met de cake smash outfit kun je natuurlijk alle kanten op, maar voor de foto’s is het mooi als deze geen druk printje heeft. Zo gaat de aandacht helemaal naar jouw kleintje en zijn streken met de taart!

Cake smash: versiering en achtergrond

Heb je de taart besteld en de outfit bepaald? Stel dan de achtergrond en setting voor de cake smash fotoshoot samen. Als je een fotograaf inhuurt, kun je beter eerst overleggen wat hij of zij voor attributen heeft om toe te voegen. Houd je de cake smash thuis? Zorg dan voor een neutrale achtergrond met bijvoorbeeld een effen laken. Bedenk ook welke kleuren je verder wilt gebruiken voor de achtergrond. Ga op zoek naar leuke slingers, ballonnen en papieren honeycombs in de kleuren van de taart en de outfit. En een caketopper of houten letters met ‘one’ maken de foto’s helemaal af!

Cake smash fotoshoot zelf doen

Ben je zelf handig met camera’s of ken je iemand die mooie foto’s maakt? Doe je cake smash fotoshoot dan helemaal zelf. Het is dan leuk om foto’s te maken van verschillende momenten en standpunten. Maak van tevoren bijvoorbeeld eerst een foto van de taart en je kindje apart, zodat je ze allebei schoon en ongeschonden vastlegt. Zet je kindje daarna bij de taart neer en maak foto’s terwijl hij of zij de taart aan het ontdekken is. Voor de uitnodiging voor het eerste jaar is het handig om een overzichtsfoto te hebben waarop je voldoende ruimte hebt voor tekst. Maak ook foto’s van de momenten dat je kindje druk bezig is met de taart. En als laatste is het leuk om close-upfoto’s te maken van zijn vieze gezichtje, handjes en voetjes.

Handige cake smash tips

De cake smash wordt met de bovenste punten vast al een groot succes, maar het is ook goed om rekening te houden met de volgende cake smash tips.

• Ga je de meptaart bestellen of maken? Kies dan niet voor chocoladecrème of -vulling, want uitgesmeerd kan dit hele andere associaties oproepen!
• Zorg ervoor dat je kindje voor de cake smash goed geslapen heeft en geen honger heeft. Zo voorkom je dat hij of zij snel jengelig wordt.
• Doe je de cake smash fotoshoot thuis? Zorg er dan voor dat de muur en de vloer vies mogen worden of gemakkelijk schoon te maken zijn.
• Regel een extra paar handen voor tijdens de shoot. Zo kun je er samen voor zorgen dat je kindje niet wegloopt en de studio of meubels vies maakt.
• Kinderen van een jaar hebben maar een korte spanningsboog, dus neem niet uitgebreid de tijd voor elke foto en elk standpunt. Voor je het weet vindt je kindje het niet meer leuk!

Bekijk ook onze verjaardag checklist!

Met deze ideeën en tips wordt de cake smash fotoshoot van jouw zoon of dochter een groot succes. En als je niets wilt vergeten voor de eerste verjaardag van je kindje is het ook goed om onze verjaardag checklist te bekijken!

Ook interessant voor jou: