Kerst 19 december 2017

Kerstfilms 2017 – 8 leuke films voor de feestdagen

Kerstfilms 2017

De kerstvakantie is het moment om onder een dekentje op de bank mooie kerstfilms te kijken. En als je leuke uitjes in de kerstvakantie hebt gepland, is een kerstfilmmarathon natuurlijk een welkome afwisseling! Maak dus lekker veel chocolademelk warm, pop je popcorn en kies je favoriete films uit onze verzameling leukste kerstfilms van 2017.

The Polar Express

Leeftijd: alle leeftijden
Speelduur: 100 minuten

Als je op zoek bent naar een leuke kerstfilm voor de hele familie, dan is de The Polar Express wat je zoekt! In The Polar Express wordt een jongen uit zijn bed gehaald door een trein die hem naar de Kerstman brengt. Samen met een aantal andere kinderen beleeft hij spannende avonturen. De animatiefilm wordt ondersteund door schitterende muziek, waardoor deze film genomineerd werd voor 3 Oscars.

Ultieme kerstfilms 2017: Home Alone

Leeftijd: vanaf 6 jaar
Speelduur: variërend van 83 tot 120 minuten

Er is geen kerstfilm waar de meningen zo over verdeeld zijn als Home Alone. In deze reeks van 5 films wordt een jongetje per ongeluk alleen thuis gelaten terwijl zijn familie op vakantie gaat. Hij moet het vervolgens opnemen tegen twee inbrekers die het op zijn huis hebben gemunt. Home Alone is een komische kerstklassieker die deze kerst weer in veel huiskamers afgespeeld zal worden!

The Holiday

Leeftijd: vanaf 6 jaar
Speelduur: 138 minuten

Een van de leukste romantische kerstfilms is de film The Holiday. In deze kerstfilm ruilen twee heel verschillende vrouwen van huis en van leven. Beiden hebben ze nog geen man of vriend, maar tijdens hun ruil vinden ze de liefde. The Holiday is echt een film om bij weg te zwijmelen met prachtige muziek van Hans Zimmer. Kijk deze film met je partner of gezellig met vriendinnen!

Frozen

Leeftijd: vanaf 6 jaar
Speelduur: 102 minuten

Als je dochters hebt, zal de populaire Disneyfilm Frozen je niet ontgaan zijn. In Frozen is het koninkrijk Arendelle gehuld in een eeuwige winter. De enige die deze winter kan beëindigen is sneeuwkoningin Elsa. Zij woont hoog in de bergen en bezit magische krachten om sneeuw en ijs te toveren. Haar zusje Anna gaat samen met bergbeklimmer Kristoff naar haar op zoek zodat Elsa het koninkrijk kan redden. Frozen is niet alleen een film voor jonge kinderen, maar een kerstfilm voor het hele gezin!

The Grinch

Leeftijd: alle leeftijden
Speelduur: 104 minuten

Een van de kerstfilms 2017 die niet mag missen tijdens je marathon is The Grinch. Deze klassieker is gebaseerd op het boek How the Grinch stole Christmas van Dr. Seuss. In het magische land van de Who’s zijn de bewoners dol op kerst. Helaas wordt hun kerst ruw verstoord door the Grinch, een groen monster dat wraak wil nemen op iedereen die hem kwaad doet. Op een avond gaat hij als kerstman verkleed om kerstcadeaus en kerstversiering te stelen. Gelukkig komt alles goed en eindigt de film zelfs met een mooie kerstboodschap.

Mannenharten

Leeftijd: vanaf 9 jaar
Speelduur: 100 minuten

Er is geen film die zo lekker wegkijkt als een romantische komedie. Ook de Nederlandse kerstfilm Mannenharten mag daarom niet in dit rijtje met kerstfilms missen. Mannenharten gaat over 6 mannen die op zoek zijn naar hun plek in het leven. De een wordt plots vader, terwijl hij dat misschien niet wil, terwijl de ander op zoek is naar de liefde. Het leuke is dat deze film gefilmd is vanuit het oogpunt van de mannen, waardoor je precies ziet hoe zij de problemen in hun leven ervaren. Mannenharten is een heerlijke feelgood movie voor een gezellige avond samen.

Ice Age: A Mammoth Christmas

Leeftijd: vanaf 6 jaar
Speelduur: 26 minuten

De films van Ice Age zijn met hun sneeuw en ijs natuurlijk al best winters, maar de Christmas special past helemaal bij kerst en de kerstvakantie! In de korte film Ice Age: A Mammoth Christmas maakt luiaard Sid per ongeluk een kersttraditie van mammoet Manny stuk. Om niet overgeslagen te worden door de kerstman reizen de dieren naar de Noordpool om het recht te trekken. Wanneer er ook nog iets misgaat op de Noordpool lijkt het helemaal verloren en moeten ze hun best doen om kerst te redden.

Arthur Christmas

Leeftijd: alle leeftijden
Speelduur: 97 minuten

Hebben je kinderen of jij altijd al willen weten hoe de kerstman alle kerstcadeaus in één nacht bezorgt? In de animatiefilm Arthur Christmas kom je er eindelijk achter! Maar terwijl dit uit de doeken wordt gedaan, dreigt één kind helaas vergeten te worden. Gelukkig is de zoon van de kerstman, Arthur Christmas, bereid om een groot avontuur aan te gaan zodat de magie van kerst niet verloren gaat. Arthur Christmas is een vermakelijke film over het reilen en zeilen achter de kerstmagie en wanneer dit mis dreigt te gaan.

Kerstfilms 2017: Wat is jouw favoriete kerstfilm?

Met een avondje kerstfilms kijken kom jij al helemaal in de kerstsfeer! Daarbij is het kijken van kerstfilms een goede afwisseling op de drukke decemberdagen, de leuke familiespellen tijdens kerst en het kokkerellen voor het kerstdiner.

Ook interessant voor jou: