Kerst 1 december 2023

14 betoverende kerstkleuren en -trends van 2023

Het is officieel december, en dat betekent bij ons maar één ding: kerst! Verheug jij je ook al weken op de gezelligste tijd van het jaar, dan sta je vast te popelen om je huis in de kerstsferen te brengen. En staat kerst voor jou gelijk aan lekker eten, dan ben je vast benieuwd welke verrukkelijke kerst recepten dit jaar op het menu staan. Van kerstdecoratie tot gerechten en van kerst kleuren tot kaarten: wij tippen je alvast de belangrijkste kerst trends van 2023. Zo haal je de magie van kerst in huis!

Ah, hoe leuk is het om je huis om te toveren tot een ware kerstoase? Met de kersttrends van nu wordt dat in ieder geval een fluitje van een cent. Van natuurlijke kerstkleuren tot hoe-kóm-je-erop-ornamenten: kerst 2023 zet je helemaal naar je hand. Met de volgende vijf kersttrends wordt je interieur een plaatje. Dus zet je favo kersthits op repeat en laat je inspireren!

Kerst trend 2023

In het bos: natuurlijke kerst kleuren

De geur van dennennaalden, het geluid van bladeren die onder je voeten knisperen, de aanblik van kleurrijke paddenstoelen en een roodborstje in de herfstzon… lijkt het je ook heerlijk om deze sfeer in huis te halen? Dan is de natuurlijke kerststijl echt wat voor jou. Natuurlijke kerst kleuren zijn al jaren populair, maar dit jaar krijgt deze kerst trend iets meer diepte. Naast groen- en bruintinten zien we namelijk ook veel okergeel en oranje terug. Zo creëer je een extra knus gevoel. Want na een fijne herfstwandeling is het heerlijk om te ontspannen bij een kampvuur, met een glas rode wijn, warme chocolademelk of amberkleurige whiskey. Natuur met een vleugje warmte: deze trend staat voor comfortabel genieten.

Natuurlijke kerst kleuren

  • Kastanje- en hazelnootbruin
  • Zandkleuren en aardetinten
  • Mos- en saliegroen
  • Oker- en mosterdgeel
  • Pompoen- en amberkleuren

Vormen en materialen bij de natuurlijke kersttrend

pin

Kerst trend 2023: speels en kleurrijk

Hoe gekker hoe leuker! Dit jaar is er met kerst ruimte om te lachen. Dus hang je boom vol met kersthangers in alle, maar dan ook echt álle vormen en maten. Alles mag, zolang jij er maar blij van wordt. Ga dus voor die knalroze satisfier, miniatuur wasmachine en glitterdino en creëer een razendleuke boom vol humor, creativiteit en fun. Deze kersttrend van 2023 is absoluut de meest originele, niet alleen qua vorm maar ook wat betreft kerst kleuren. Van pimpelpaars tot barbieroze en van fluogeel tot discoglitter. Zo vier je kerst met een dikke knipoog. Yes baby!

pin

Het kleurenpalet bij de funky kersttrend

  • Roze en lila
  • Lichtblauw, paars en felgroen
  • Geel en oranje
  • Glitter, goud en zilver

Vormen en materialen bij de funky kerst trend

  • Kersthangers in de vorm van gebruiksvoorwerpen 
  • Kerstornamenten in de vorm van mode-items als stiletto’s en tasjes
  • Discoballen
  • Ruimte voor fun, verrassing en humor
pin

Kerst trend: verrukkelijke kerstornamenten

Denk je aan kerst, dan denk je aan lekker eten. En dat smaakt naar meer! Daarom zien we dit jaar ontzettend veel kerstornamenten in de vorm van eten terugkomen. Behang je boom dus met gebak, ijsjes, donuts en croissants. Liever iets gezonds of hartigs? Ga dan voor groente, fruit, fastfood en hele gerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kerstbal in de vorm van een bitterbal, kroket of kaassoufflé? Deze kersttrend voor 2023 lijkt erg op de vorige, omdat echt ál het eten de boom in mag. Van complete noedelmaaltijden tot kaasplankjes en van hamburgers tot knapperig gebakken bacon. Oh, en aan lekkere drankjes is ook gedacht; kies bijvoorbeeld voor een koffie-, champagne-, bier- of espresso-martini-kerstbal. Mjam!

pin

Scandinavisch met een vleugje kleur

Deze Scandinavische kerststijl is een echte altijd-goed-trend. Wat betreft kerst kleuren in 2023 kun je denken aan alles wat je tijdens een winterse wandeling tegenkomt, terwijl de sneeuw onder je schoenen knispert en de heldere winterzon op het ijs reflecteert. Wit, ijsblauw en verschillende houttinten passen dus bij de Scandinavische kersttrend. Maar dit jaar hebben we tijdens de winterwandeling een extra gezond blosje op de wangen. Er mag dus gespeeld worden met rode en roze accenten, om het geheel iets frisser te maken. Zo wordt het een echte ‘hygge’ kerst!

Kerst kleuren bij de Scandinavische trend

  • Lichtblauw en sneeuwwit
  • Aardse tinten, zoals vaalgroen en kaneelbruin 
  • Rode en roze accentkleuren

Vormen en materialen bij de Scandinavische kersttrend

  • Ornamenten van natuurlijke materialen, zoals hout en stof
  • Noorse motieven voor een extra knus gevoel
  • Winterdieren, zoals vogels, vosjes en ijsberen
  • Landelijke elementen, zoals houten lantaarns, witte vachtjes en gebreide dekens
pin

Kerst trend 2023: klassiek

Ho ho ho, we hebben het hier over de kersttrend der kersttrends. Met traditionele kerst kleuren als rood, groen, goud en zilver zorgt deze kerst stijl direct voor een heerlijk knus, onvervalst kerstgevoel. En deze nostalgische sfeer wordt nog meer versterkt door klassieke kerstelementen als notenkrakers, zuurstokken en olijke kerstmannen. Dit jaar mogen de peperkoekhuisjes en -poppetjes trouwens ook niet ontbreken, net als gouden sterren en ruitjesmotieven. Alle kerstclichés mogen langskomen: hoe meer, hoe beter!

Kleuren bij de klassieke kerst stijl

  • Kerstrood en diepgroen
  • Zilver, goud en koper
  • Witte (en voor wie durft: zwarte) accenten

Vormen en materialen voor een klassieke kerst

  • Klassieke kerstfiguren als notenkrakers, rendieren en kerstmannen
  • Zuurstokjes, peperkoekhuisjes en -poppetjes
  • Klassieke, ronde kerstballen
Dessert kerst

Eerlijk is eerlijk, kerst draait natuurlijk vooral om heerlijk eten. Liefde gaat tenslotte door de maag! En voor kerst 2023 hebben we op het gebied van eten weer allerlei opvallende trends gesignaleerd. De volgende food trends en kerst recepten zijn om je vingers bij af te likken!

Kerstgerechten uit de oven

De uitvinder van de oven verdient wat ons betreft een medaille. Want ovengerechten zijn niet alleen supermakkelijk, maar ook nog eens overheerlijk! Nog een voordeel: je kunt vaak al een dag van tevoren vooruitwerken, zodat je je ovenschaal op het moment suprème alleen nog even hoeft te verwarmen. Deze kerst recepten zijn echte oventoppers.

Kerst recepten met een gezonde twist

We eten met z’n allen steeds gezonder. En dat kan ook tijdens kerst! Want gezond eten is reuze smakelijk, én je kan er lekker veel van opscheppen. Dit jaar zien we dan ook veel kerst recepten met groente in de hoofdrol. 

Kerst trend: lokale kerstrecepten

Zeeuwse garnalen, Opperdoezer aardappelen en stoofpeertjes uit Tiel: ons eigen kikkerlandje kent ontzettend veel verrukkelijke streekproducten. En deze kerst mogen die de ster van het kerstdiner zijn. Wist je bijvoorbeeld dat we zelfs Nederlandse wijn hebben? Bijkomend voordeel is dat lokale producten ook nog eens goed zijn voor onze planeet. De volgende kerst recepten zullen ongetwijfeld in de smaak vallen.

🍗 Juist op de Europese toer? Deze Italiaanse kerst recepten zijn onweerstaanbaar lekker!

Al helemaal in de kerstvibes? Je maakt het feestelijke plaatje nog meer compleet met het uitzoeken van leuke kerstkaarten. Want deze december worden er weer volop kaartjes verstuurd. Hoe leuk is het om vrienden en familie te verrassen met een ouderwets gezellig kaartje? Na het zien van de volgende kerst trends verstuur jij de allerleukste kerstgroet. 

🎄 Ben je benieuwd naar alle kerstkaarten? Bekijk onze kerstkaarten hier.

Kerstkaarten trend: dierenvriendjes

Een zacht vachtje, twee trouwe oogjes, een snuffelend snuitje en vier zachte pootjes. Zeg nou zelf: dieren passen waanzinnig goed bij kerst! Zet je huisdier bijvoorbeeld in de spotlights met een schattige foto, of kies een kaartje met hertjes, vogeltjes en andere dieren uit het bos. Hoop jij elk jaar op een Elfstedentocht? Kies dan voor een winterse kerstkaart met pinguïns en ijsberen.

🦌 Hier vind je onze kerstkaarten met dieren.

Grappige kerstkaarten: alles is geoorloofd

Dit jaar staat kerst in het teken van plezier! Want ook voor kerstkaarten geldt: hoe vrolijker, hoe beter. Kies bijvoorbeeld een grappige tekst als ‘Merry titmus’ of ga voor speelse kerstkaarten met satisfiers en flamingo’s. Ook qua kleurgebruik kun je los met alle kleuren van de regenboog. Niets is te gek!  

🌈 Bekijk hier de grappige kerstkaarten.

Sprankelende kerstkaarten

De liefste mensen om je heen zijn goud waard – reden genoeg om ze te verrassen met een sprankelende kerstkaart. Dit jaar zijn er volop kaarten met gouden details, en dat versterk je nog meer door voor foliedruk te kiezen. Zo verstuur je een kerstkaart waar de vonken vanaf spatten!

De sprankelende kerstkaarten vind je hier.

Kerstkaarten met perfecte plaatjes

Say cheese! Met onze smartphones fotograferen we wat af, dus hoe leuk is het om dat ene gezellige kiekje te vereeuwigen op een gezellige fotokaart? Ga bijvoorbeeld voor een foto van jullie kat, kies een knus familiekiekje of maak je kerstkaart compleet met een maffe foto. Zo maak je je kerstkaart extra persoonlijk!

📸 Hier kun je onze foto kerstkaarten bekijken.

Kerstkaarten met een vleugje symboliek

Natuurlijk draait kerst om leuke kerstversiering, gezelligheid en héél lekker eten. Maar dit jaar is er ook aandacht voor de boodschap die het kerstfeest uitdraagt. Denk aan hoop, troost en liefde, maar ook aan vrede op aarde. Door een kaart met een mooie kerstboodschap uit te zoeken, geef je je kerstgroet een diepere betekenis mee. 

🕊 Bekijk hier onze kerstkaarten met symboliek.

Nog meer leuks voor kerst

Dat waren ze dan, de kerst trends van 2023. En daarmee verklaren we het kerstseizoen officieel voor geopend! Ga dus lekker los met het optuigen van je kerstboom en ontdek welke kerstdecoratie dit jaar een plekje krijgt in je woonkamer. Lees trouwens ook ons artikel over het inpakken van kerstcadeaus, daar kun je op 5 december ook nog je voordeel mee doen! Wij wensen je in ieder geval een hele fijne december.

Ook interessant voor jou: