Kerst 17 december 2018

Nieuwe kerstmuziek van 2018 + onze favorieten

Kerstmuziek 2018 Kaartje2go

Kerstmuziek luisteren is een van die heerlijke dingen aan kerst. Zet bijvoorbeeld kerstmuziek aan terwijl je de kerstboom optuigt, je het huis aan het schoonmaken bent of kerstkaarten schrijft! Bij Kaartje2go zijn we ook gek op kerstmuziek. We delen daarom de favoriete kerstnummers van alle medewerkers en vertellen je over de nieuwste kerstmuziek van 2018.

Kaartje2go kerstmuziek: favorieten van de medewerkers!

In de Kaartje2go Kerst playlist vind je alle favoriete kerstmuziek van de medewerkers van Kaartje2go! Je zult tijdens het luisteren direct al merken dat de klassieke kerstliedjes goed vertegenwoordigd zijn. Driving Home For Christmas van Chris Rea is bijvoorbeeld de nummer 1 kersthit onder de Kaartje2go medewerkers. Andere toppers uit de lijst zijn Christmas Lights van Coldplay, Fairytale of New York van The Pogues en diverse kerstnummers van Frank Sinatra. Jingle Bell Rock van Bobby Helms is bij medewerker Nynke favoriet: ‘Elke december staat ‘ie weer op repeat!’ Luister hieronder de Kaartje2go kerstmuziek van 2018.

Kerstmuziek 2018: nieuwe kerstmuziek voor rond de feestdagen

Naast onze eigen kerstmuziek vertellen we je ook graag meer over nieuwe kerstliedjes! Onder andere John Legend, Eric Clapton en Pentatonix brachten een prachtige album met kerstmuziek uit in 2018.

Eerste kerstalbum van John Legend: A Legendary Christmas

A Legendary Christmas is het allereerste kerstalbum van zanger John Legend. Het album bevat verschillende prachtige klassiekers, zoals Have Yourself A Merry Little Christmas (met Stevie Wonder!) en What Christmas Means to Me, maar ook een groot aantal nummers van John Legend zelf. Het album is een goede mix van klassiekers die je niet in elke kerst playlist terugvindt en een aantal prachtige nieuwe nummers van de zanger zelf. Met zijn soul en jazzy sound geeft A Legendary Christmas je echt dat warme kerstgevoel!

Vrolijke kerstmuziek: Christmas Is Here! van Pentatonix

De Amerikaanse a-capellagroep Pentatonix heeft voor deze feestdagen alweer hun vierde kerstalbum uitgebracht! Op Christmas Is Here! horen we onder andere Jingle Bells, dat perfect in een musical zou passen. Ook heeft Pentatonix Kelly Clarkson uitgenodigd om samen het prachtige Grown-up Christmas List te zingen. Door de verschillende stemmen maakt Pentatonix van elk nummer weer een kunstwerkje, zodat het klassieke Waltz of the Flowers (Tchaikovsky) bijvoorbeeld goed past tussen het uptempo Here Comes Santa Claus en de ballad When You Believe. Christmas Is Here! is kortom een goede afwisseling op de klassieke kersthits die we elk jaar weer op de radio horen.

Happy Xmas – Eric Clapton

Volgens rocklegende Eric Clapton, bekend van Tears In Heaven en Wonderful Tonight, was het tijd voor een kerstalbum met een bluesachtig tintje! Op Happy Xmas maakt hij het helemaal waar. Hij zingt bekende kerstliedjes als Silent Night en Away In A Manger met zijn heel eigen sound. Zelf schreef hij For Love On Christmas Day en met Jingle Bells brengt hij een ode aan de overleden dj Avicii. De nummers van Happy Xmas moeten zeker in jouw kerstafspeellijst staan als je fervent fan bent van Eric Clapton! Het kerstalbum is naast op cd ook verkrijgbaar op lp.

Kerstmuziek 2018 van Sia: Everyday Is Christmas Deluxe

Singer-songwriter Sia heeft voor deze kerst haar kerstalbum Everyday Is Christmas nog kerstiger gemaakt met een aantal nieuwe nummers! Op de Deluxe editie zijn de nummers Round and Round, Sing For My Life en My Old Santa Claus toegevoegd. Samen met de al bekende nummers als Santa’s Coming For Us is het een heel compleet en kerstig popalbum geworden!

Wanneer is er kerstmuziek op de radio?

Vind je het ook leuk om kerstmuziek aan te zetten op de radio? Er zijn verschillende radiostations die de hele dag de mooiste kerstliedjes draaien. Sky Radio is vanaf maandag 19 november bijvoorbeeld omgedoopt tot The Christmas Station! En radiozender Qmusic heeft met Qmusic Christmas een aparte radiozender voor alle leuke kerstliedjes. Ga naar www.nederland.fm om naar kerstmuziek te luisteren.

Kerstmuziek luisteren voor een feestelijke decembermaand

Met deze kerstmuziek 2018 wordt jouw decembermaand nog feestelijker dit jaar! Wil je de feestelijkheid ook eens buitenshuis opzoeken? Bezoek dan bijvoorbeeld een leuke kerstmarkt, kijk een van de kerstfilms in de bioscoop of op Netflix of kies een andere leuke kerst activiteit uit ons artikel leuke uitjes voor de kerstvakantie!

Ook interessant voor jou: