Kerst 11 december 2022

14 creatieve kerstknutsels voor volwassenen

kerst knutselen volwassenen

De gezelligste periode van het jaar is in aantocht en dan wordt het ook tijd om het gezellig te maken in huis. Wat is er nou leuker dan zelf deze versiering te knutselen! Eigenlijk kan je alle kerstdecoratie zelf maken. Wat dacht je van kerstballen, kerstslingers, tekeningen en de leukste kerstfiguren. We hebben wat leuke ideeën om te kerst knutselen voor volwassenen verzameld. Zowel makkelijke knutsels als moeilijke knutsels. Knutselen maar!

Kerst knutselen voor volwassen makkelijk

Iedereen kan knutselen, maar het lukt niet iedereen direct om een fantastisch kerstdorp in elkaar te zetten. De makkelijke kerstknutsels voor volwassenen zijn een goede manier om te oefenen. Voor de beginnende knutselaars hebben wij wat leuke en eenvoudige kerst knutsels voor volwassenen op een rij gezet.

pin

Een kerstboom van karton

Geen zin om met een echte kerstboom aan de gang te gaan? Een kartonnen kerstboom is zo in elkaar gemaakt. Hang er een lichtsnoer in en je hebt direct een plek waar alle kerstcadeautjes kunnen liggen. Je kan ook kleine kartonnen kerstboompjes maken. Maak er meerdere en zet deze bij elkaar als een kerstbomenbos. Zo maak je een kartonnen kerstboom.

pin

Zelf een sneeuwbol maken

Nog wat lege glazen potten in huis en even geen zin om ze naar de glasbak te brengen? Maar er een leuke kerst sneeuwbol van. Pak een autootje uit de kinderkamer of dennenappel uit het bos. Voeg een laagje nepsneeuw toe in het potje en leg er nog een dennentakje in. En jouw jampotje is omgetoverd tot een leuke kerstdecoratie voor volwassenen. Zo maak je een leuke kerst sneeuwbol.

Slinger van zuurstokken

Maak een slinger van zuurstokjes. Deze versiering is extra leuk omdat je het daarna op kan eten! Pak een stuk touw en bind hier zuurstokjes aan. Hang de slinger in de kerstboom of aan een kastje.

Zelf je kerstkaart ontwerpen

Knutsel zelf helemaal je kerstkaart online. Via onze kaartmaker pas je makkelijk je gekozen ontwerp aan en voeg je persoonlijke dingen toe zoals afbeeldingen, teksten en figuren. Ook kan je een gratis proefdruk van je kerstkaart aanvragen. Zo weet je zeker dat je creatie perfect is geworden!

Kerst kleurplaat volwassenen

Gelukkig kan iedereen kleuren en zien kerst kleurplaten er altijd leuk en gezellig uit. Kies je voor een kerst mandala voor volwassenen of een andere kerst kleurplaat? We hebben wat leuke kerst kleurplaten voor volwassenen voor je op een rijtje gezet. 

Kerst knutselen voor volwassenen moeilijk

Kerst knutselen is voor volwassenen extra leuk als het iets moeilijker gemaakt wordt. Een klein beetje extra uitdaging voor je kerstknutsels kan het resultaat ook mooier maken. Daarom hebben we wat moeilijke kerst knutsels voor je verzameld. 

Sneeuwpop

Ieder jaar hopen we weer op een witte kerst, en wat is er nou leuker om zelf die witte kerst in huis te maken. Zo raak je sowieso in winterse sferen deze kerst! Een sneeuwpop van vilt is bijvoorbeeld een leuke manier om je wintertafel te versieren. Zo maak je een sneeuwpop van vilt.

pin

Vouw een kerstbomenbos

Met deze papier kerstbomen maak je makkelijk een leuk setje op tafel. Je kan er eentje vouwen en maken, maar ook meerdere voor een compleet bos. Gebruik verschillende formaten voor een speels effect. Zo maak je de kerstbomen.

pin

Raamtekeningen met krijtstift

Ben je een beetje handig met pen en papier? Dan zijn raamtekeningen echt iets voor jou. Je kan zelf bedenken wat je leuk vindt om op je raam te tekenen, Kerstbomen, kerststerren of maak bijvoorbeeld een kerstdorpje of kerststal op je raam. Teken hangende kerstballen, kerststerren en sneeuwvlokjes voor een nog leukere effect. Een krijtstift voor het raam koop je bijvoorbeeld bij de Hema of Action. Deze kerst knutsel voor volwassenen is een leuke manier om ook vanaf buiten goed te zien dat je huis helemaal in kerstthema is! Hoe je kerst raamdecoratie maakt lees je hier.

Volwassen kerst knutselen voor in de kerstboom

Je kerstboom staat in huis, maar mis je wat versiering voor in de kerstboom? Maak dit zelf door kerstversiering voor in de kerstboom te knutselen. Kerstboom versiering knutselen voor volwassenen is zo gedaan met de onderstaande ideeën!

pin

Kerstster van wasknijpers

Versier je kerstboom met leuke kerststerren van wasknijpers. De sterren zien er chic uit doordat ze wit geverfd zijn. Bind er een touwtje aan en hij kan direct de kerstboom in! Deze kerst knutsel voor volwassenen ziet er mooi uit, maar is toch makkelijk om te maken.  Zo maak je een kerstster van wasknijpers.

Creatief met kerstballen

Simpel en leuk om te maken zijn kerstballen van papier. Deze creatieve kerstballen zijn makkelijk om te maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn vlechtstroken, plakband en een leuk touwtje om op te hangen naar keuze. Zo maak je papier kerstballen.

Kerstbal van oude kerstkaarten

Nog stapels met ontvangen kerstkaartjes in de kast liggen waar je niks meer mee gaat doen? Gebruik de kaartjes om leuke kerstballen te maken. Zo geef je de kerstkaarten een tweede leven. Per kerstbal heb je ongeveer 3 tot 5 kerstkaarten nodig. Dat is nou creatief met kerstballen! Zo maak je kerstballen van oude kerstkaarten. 

Tafelversiering kerst knutselen

Voor het kerstdiner of kerstontbijt is het gezellig als de tafel ook gezellig eruit ziet. Kerstdecoraties maken voor op de tafel is leuk en makkelijk. Deze tafelversiering kerst knutsel ideeën gaan daar zeker bij helpen!

Kerstboom vouwen kerst servet

Servetten vouwen

De tafel kan je op vele manieren versieren door te knutselen. Servetten vouwen is een leuke en makkelijke manier om veel sfeer te creëren op je tafel. Dit kan je zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Dit idee is niet echt een kerst knutsel voor volwassenen, maar kan je het hele jaar door gebruiken. Na een paar keer oefenen heb je het zo onder de knie! Zo vouw je servetten in de vorm van een kerstboom.

pin

Kerst waxinelichthouder knutselen

Bij het kerstdiner kunnen gezellige kaarsjes niet ontbreken. Deze waxinelichthouders kan je helemaal zelf knutselen. Zo heb je waxinelichthouders in kerstthema die je ook andere jaren kunt gebruiken. We hebben 2 waxinelichthouders voor je verzameld. Een sneeuwpoplichtjeshouder die heel makkelijk te maken is met alleen papier en stiften. Of knutsel een kerst waxinelichthouder van glas. Hiervoor heb je basic lichthouders nodig die je zelf kan versieren met kersttape en touwtjes. 

Kerstmenukaarten

Ben je dit jaar de chef voor het kerstdiner? Laat de gasten weten wat er op het menu staat met zelfgemaakte menukaarten. Pas de kaart eenvoudig aan in het thema dat je leuk vindt. Zo kan je de kaart aanpassen aan dezelfde stijl als je dinertafel of je verstuurde kerstkaarten. Er zijn verschillende papiersoorten om jouw kaart helemaal af te maken.

Meer leuke ideeën voor kerst

Met al deze ideeën maak je zeker de leukste kerst knutsels. Ben je nog niet uitgelezen over kerst knutselen voor volwassenen? Kijk dan bij al onze andere blogs over kerst. Hier vind je nog meer knutseltips, maar ook andere ideeën over kerst.

Ook interessant voor jou: