Kerst 5 december 2023

Raamdecoratie voor kerst: 23x toffe tips!

kerst raamdecoratie

It’s beginning to look a lot like Christmas… ✨ Zie je gezellig versierde ramen tijdens een wandeling, dan is de kerstsfeer he-le-maal hier. En hoe leuk is het om zelf zo’n gezellig raam samen te stellen! Zoek niet verder, want wij delen de 23 leukste ideeën voor je raamdecoratie rond kerst. Houd je mok warme chocolademelk paraat, hier komen ze! 

Raamdecoratie voor kerst: feestelijke doorkijkjes!

We beginnen dit artikel met een paar ideeën voor kerst raamdecoratie die makkelijk te maken zijn. Geen lastig gedoe met lijmpistolen, nepsneeuw en krijtstiften, maar alleen wat simpel geknutsel met voorgefabriceerde kerstversiering.

pin

Slingers

Wij worden helemaal vrolijk als we dit feestelijk versierde raam zien. En hij bewijst dat je met enkel wat slingers al snel een kerstig resultaat hebt. Maak de slingers vast aan het hang- en sluitwerk van het raam, of gebruik punaises om de slingers te bevestigen.

pin

Kerst ster als raamdecoratie

Het is natuurlijk een open deur om een kerstster als raamdecoratie op te hangen. Maar hang je er meerdere op, dan krijgt je raam direct een heel ander en speels effect. Ook leuk: meerdere kleine kerststerren ophangen. De keuze is reuze.

pin

Raamdecoratie kerst: huisjes voor het raam

Leuk voor de wandelaars en hondenuitlaters buiten, én om zelf van te genieten binnen: huisjes als kerst raamdecoratie! Maak je kerstdorpje nog gezelliger met takjes groen en lichtjes. En je creëert er een extra winters prieeltje van met nepsneeuw.

pin

Tak met ornamenten

Wil je je raam lekker groen aankleden, ga dan voor een mooie tak waar je kerstornamenten aan kunt hangen. Een dennentak of eucalyptus bijvoorbeeld. Kies je leukste ornamenten om in de etalage te hangen, en maak het af met leuke kerstdeco voor op de vensterbank.

pin

Kerstkransen

Hou jij het het liefst lekker minimalistisch met kerst? Kies dan voor deze simpele, maar stijlvolle kerstkransen. En hoe groter je raam, hoe meer je er kunt ophangen. Natuurlijk is het ook leuk om kleine kransjes neer te hangen. Als dat niet gezellig gaat staan!

pin

Kerstboom van lichtjes

Een kind kan de was doen met deze kerstboom voor op het raam! Maak hiervoor een lichtsnoer met zuignapjes op het raam vast. En natuurlijk vindt je kind het fantastisch om deze kerstboom op te tuigen.

pin

Klingelende belletjes

Jingle bells, jingle bells, jingle all the waaaay! Of in het raamkozijn natuurlijk. Want met deze schattige slinger van belletjes is het alles kerst wat de klok slaat. En je raam is in een mum van tijd feestelijk versierd.

pin

Kerstige takken in vazen

Simpel, maar zo sprekend kerst zijn deze mooie vazen met takken erin. En zeg nou zelf, daar hoeft toch niet per se versiering bij in? Deze takken kunnen trouwens ook wortelen op water. Na de feestdagen heb je er dus een mooie kamerplant bij.

Kerst raamdecoratie met licht: fonkelende versiering ✨

Lichtjes kijken in de buurt is een heerlijke activiteit voor in de kerstvakantie. En wil je dat de kerstelfjes in je eigen straat ook van jouw huis kunnen genieten, dan is kerst raamdecoratie met licht een leuke optie. Met de volgende ideeën maak je van jouw stulpje een heus kersthuis!

pin

Sfeervolle lichtsnoeren 

All is calm, all is bright… Deze mooie kerst raamdecoratie met verlichting straalt dat helemaal uit als je het ons vraagt. Witgekleurde lichtsnoeren gecombineerd met besneeuwde bomen en sneeuwvlokjes geven je raam zo echt de sfeer van een verstild winterlandschap. Prachtig!

pin

Kerststerretjes

Soms hoef je niet veel poespas toe te voegen om je raamdecoratie helemaal kerst te maken. Met een paar strengen sterrenlampjes ben je er bijvoorbeeld al. Ook perfect voor als je twee linkerhanden hebt!

pin

Kaars in een krans

Oké, voor deze krans moet je wel een béétje handig zijn met ijzerdraad, maar verder is het een makkie. Je wikkelt hiervoor een tak eucalyptus met ijzerdraad om de krans. Een kaars in je favoriete kleur maakt het af!

pin

Kerstkrans

Of hij nou binnen of buiten hangt, deze krans straalt op elke plek. Het voordeel van de krans is dat je hem enkel hoeft te kopen en op te hangen. Spijkertje in het kozijn, touwtje aan de krans en klaar ben je. Je vindt zo’n mooie kerstkrans onder andere bij Hema.

pin

Gordijn met lichtjes

Een schitterende sterrennacht past echt bij de magie van kerst. En deze kerst raamdecoratie met lichtjes geef je een extra touch door er doorzichtige kerstballen tussen te hangen. Simpel maar sfeervol! 

Kerst raam tekening

Maakte jij vroeger op de basisschool al de prachtigste raamtekeningen in de klas? Dan gaat je creatieve hart vast sneller kloppen van een mooie raam tekening met kerst. Doe met de volgende ideeën vast wat leuke inspiratie op voor jouw kerstraam.

pin

It’s warm inside!

Hulst, dennentakjes, besjes… Een getekende kerstkrans op je raam kun je bomvol mooi groen stoppen. Met je favoriete bloemen en een mooie quote maak je ‘m helemaal af.

pin

Let it snow

Oh the weather outside is frightful! Kun je niet wachten om je voet in een pak verse sneeuw te zetten, maak dan vast een winterwonderland op het raam. En met dit simpele tekstje en de sneeuwvlokjes kan het bijna niet misgaan.

pin

Maretak

Simpel, maar zó veelzeggend: een maretak op je raam. Heb je net een nieuwe lover, en is het jullie eerste kerst samen? Dan weet je partner wat hem of haar te doen staat bij de aanblik van je maretak. 

🌿 Ook leuk: Alles over de traditie van kussen onder de maretak!

pin

Kerstdorp

Wij belanden di-rect in de kerstsfeer als we dit schattige kerstdorpje zien. Bergen, besneeuwde daken, glühwein… Je bent op skivakantie in je eigen woonkamer!

pin

Adventskaarsen

Kun je niet wachten tot het kerst is, of vind je het mooi om de geboorte van Jezus mee te nemen in je kerst raam tekening? Ga dan voor deze mooie adventskaarsen. Elke week teken je er weer een vlammetje bij, zodat je samen met alle voorbijgangers aftelt naar kerst. In ons artikel over wanneer je de kerstversiering ophangt lees je wat de precieze data van advent zijn. 

Zelf kerst raamdecoratie maken

Wil je echt een gezellig middagje aan de slag met je raam, maak dan zelf kerst raamdecoratie rond de feestdagen. Ga all out met marshmallows of haal je papiercontainer leeg voor karton. We delen onze tofste vondsten.

pin

Sneeuwvlokjes

Krijg je winterkriebels van die eerste sneeuwvlokjes die straks vallen? Maak dan een heuse sneeuwstorm voor je raam met visdraad en witte pompons. Plak ze vast met een lijmpistool en maak zo strengen met sneeuwvlokjes. Hoe meer strengen met pompons, hoe dikker het pak sneeuw! Deze kerst raamdecoratie om zelf te maken is trouwens ook erg leuk met marshmallows.

pin

Nepsneeuw

Je creëert pas echt goeie sneeuw met nepsneeuw uit een busje. Maak met sjablonen de omtrek van het bos en de hertjes. Ten slotte creëer je die ultieme witte wereld door er wat nepsneeuw overheen te spuiten.

pin

Kersthuisjes van karton en vliegerpapier

Een schattig kerstdorp knutsel je heel gemakkelijk van zwart karton en gekleurd vliegerpapier. Extra leuk is het om wat variatie in de huisjes te brengen, met een kerk, grachtenpandjes en een flatgebouw. En natuurlijk mag je eigen huis niet missen in het rijtje!

pin

Papieren mistletoes

Was jij in de kleuterklas al kampioen knippen, dan is deze papieren mistletoe wel aan jou besteed. Teken op papier twee formaten takken mistletoe op wit en groen papier. Knip ze uit en trek ze vervolgens een paar keer over. Knip nu alles uit en zet je slinger met touwtjes en visdraad in elkaar. Een achtergrond van lampjes maakt het geheel extra kerstig.

pin

Kerstkoekjes

Sta je graag in de keuken, en ben je een echte zoetekauw, dan moeten deze kerstkoekjes wel in jouw raam hangen! Maak hiervoor de klassieke zandkoekjes. Zorg dat je een gaatje aan de bovenkant van het koekje maakt voordat je de bakplaat in de oven schuift. Met een stevige tak, dennentakjes en jute touw maak je er zo een kerstig geheel van. Deze kerst raamdecoratie om zelf te maken gaat trouwens extra lekker ruiken als je wat kerstige kruiden in het beslag doet. Deze gingerbreadkruiden zijn bijvoorbeeld heerlijk om toe te voegen.

Wil je meer leuke inspiratie voor het gezellig maken van je kersthuis? Lees dan ook deze blogartikelen:
14 betoverende kerstkleuren en -trends van 2023
✂️ Creatieve kerstknutsels voor volwassenen!
🎅🏾 Zo maak je een kerstbal van oude kerstkaarten
☃️ DIY: Je eigen schudsneeuwbol maken!

Ook interessant voor jou: