Kerst 8 december 2021

Tips voor feestelijke kerstraamdecoratie

kerst-raamdecoratie

Ben jij een echte kerstfanaat? Dan sta je vast te popelen om je huis lekker kerstig aan te kleden. Maar ieder project heeft een beginnetje nodig. Daarom geven wij je met plezier wat leuke tips voor kerst raamdecoratie. Zo kan de hele buurt jouw kerstcreatie bewonderen en geef je je huis eenvoudig en snel een feestelijk tintje. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je wilt, maar met de ideeën uit dit artikel helpen we je in ieder geval een beetje op weg. Pak een grote kop warme choco, zet je kerstmuts vast op en dompel je onder in de wereld van raamversiering voor Kerstmis.

Een vrolijke kerst raamtekening

De gezelligheid van kerst kun je perfect terug laten komen met een vrolijke kerst raamtekeningen. Met speciale raamstiften kun je de leukste kerst raamdecoratie maken. Superleuk om in je eentje te doen, maar helemaal een feestje met het hele gezin. Ga samen met je kindjes aan de slag en maak de allermooiste tekening met sneeuwpoppen en -vlokken, de kerstman of Rudolph.

pin

Ben je niet zo’n Picasso? Dan is een leuke tekst over Kerstmis ook heel feestelijk. Ga bijvoorbeeld voor een leuke kerstquote in krijtschrift, zoals:

– It’s beginning to look a lot like Christmas
– Santaclaus is coming to town
– HO HO HO!
– Gezellige kerstgroetjes van ons (als boodschap voor de buren)

🎄 In ons blog over kerstquotes vind je meer inspiratie voor raamteksten

Zelf kerst raamdecoratie knutselen

Welke raamversiering kerst extra leuk maakt? Knutsels natuurlijk! Niets zo gezellig als in december lekker freubelen aan de keukentafel. Trek de scharen, glitters en het gekleurde papier uit de kast en maak je eigen kerst raamdecoratie. We schreven al eens een super tof blog vol kerst knutselideeën, maar deze knutselwerkjes zijn perfect als raamdecoratie.

Sneeuwvlokken
We dromen al jaren van een witte kerst. Zal het dit jaar dan eindelijk gebeuren? Neem het zekere voor het onzekere en maak van wit papier, een schaar en visdraad deze prachtige sneeuwvlokken. Raamdecoratie voor kerst + sneeuw = fijne feestdagen.

pin

Een kerstkrans of -tak
Kerst raamdecoratie maken kan ook lekker buiten. Trek er (met het gezin) op uit en verzamel in de natuur mooie takken, dennenappels en misschien zelfs wat hulst. Met deze elementen maak je de basis van een feestelijke kerstkrans of decoratietak. Maak het feest compleet met lintjes, belletjes of kleine kerstballen. Mini zuurstokken kunnen ook, maar zullen die tot de kerstdagen blijven hangen?

pin

Winterbeestjes van strijkkralen
Wil je jouw raamdecoratie een flinke dosis schattigheid geven? Dan zijn dieren van strijkkralen als raamversiering echt iets voor jou. Ga voor klassieke beestjes als eekhoorns, roodborstjes of rendieren. Of kleur buiten de lijntjes (niet letterlijk natuurlijk) met hondjes, ijsberen en flamingo’s. Hang ze met visdraadjes op verschillende hoogtes voor het raam voor een speels effect.

pin

Kerst raamdecoratie met verlichting

Twinkelende lichtjes brengen iedereen in de kerstsfeer. Daarom is raamdecoratie met licht ook zo’n goed idee. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt natuurlijk. Een subtiele lichtslinger langs de randen van het raam zorgen al voor wat extra warmte en gezelligheid. Maar als kerstfanaat kun je ook helemaal los gaan qua kerst raamdecoratie met verlichting. Pak groots uit met verschillende kleuren, knipperlichtjes of verlichte kerstfiguren zoals sneeuwpoppen of de kerstman.

pin

Raamversiering kerst: moge de beste winnen!

Kerst draait natuurlijk vooral om liefde en saamhorigheid. Maar je kunt ook Christmas spirit aanwakkeren met een leuk wedstrijdje met de hele buurt. Maak een gezellige flyer met uitleg over de actie en gooi deze bij alle buren door de brievenbus. Met een beetje geluk houden ze wel van een uitdaging en gaat iedereen aan de slag met de mooiste kerst raamdecoratie. De winnaar krijgt een leuke prijs en mag zichzelf een jaar lang prins of prinses Kerstmis noemen. Dat wil je, toch?

Tip: Volg ons op Facebook en Instagram voor leuke winacties, updates over de nieuwste blogs en heel veel kaartinspiratie.

Ook interessant voor jou: