Geboorte 3 augustus 2023

Adoptietekstjes voor een warm welkom

adoptie tekst

Hebben jullie een lief klein minimensje geadopteerd? Dan helpen wij je met liefde met het vinden van de juiste woorden voor op het adoptiekaartje. Maar ook als je een adoptie felicitatiekaartje wilt sturen ben je hier aan het juiste adres. We hebben namelijk de mooiste adoptie tekst voorbeelden én gedichtjes verzameld in dit artikel. Je kunt ze zo, hup, kopiëren en plakken op de kaart. Of laat je inspireren en schrijf zelf iets liefs!

💜 De allermooiste adoptie-aankomstkaartjes vind je hier. 

Tekst voor op de adoptiekaart 

Heb je het allermooiste kaartje gevonden, waarmee je jullie dierbaren wilt laten weten dat jullie droom werkelijk geworden is? Dan is het nu tijd voor een mooie adoptie tekst voor op dit kaartje. Van liever-dan-lief tot krachtige woorden in het Engels… De keuze is reuze! 

Adoptie invultekst 

Als je zo lang op je kindje hebt moeten wachten, wil je natuurlijk het liefst al je tijd knuffelend doorbrengen. Daarom maken wij het schrijven van je adoptiekaartje extra makkelijk met deze invultekstjes. Je hoeft alleen de informatie over jullie nieuwste gezinslid toe te voegen. 

Adoptie gedicht: liefs in rijmwoorden

Wij kunnen het ook niet verklaren, maar een mooie boodschap komt nog veel meer binnen in rijmvorm. Deze gedichtjes voor (en over) adoptie staan stuk voor stuk onwijs mooi op een kaartje. Welke is jouw favoriet?

Hey baby! Felicitatietekstjes voor adoptie 

Heb jij vrienden of familieleden die hun adoptiekindje eindelijk in hun armen kunnen sluiten? Dan is een adoptie felicitatiekaartje een onwijs lief gebaar. We kunnen ons voorstellen dat het misschien lastig is om de juiste woorden te vinden voor zo’n bijzondere gebeurtenis. Daarom hebben we wat mooie suggesties op een rijtje gezet.

💙 Tijd om jouw wens voor het kersverse gezin op een felicitatiekaartje te schrijven!

3 originele adoptie tekst tips

Misschien heb je na het lezen van dit artikel de perfecte woorden voor jullie adoptie welkomstkaartje (of felicitatiekaartje) gevonden. Of ben je helemaal geïnspireerd en zoek je nog even verder naar een mooie adoptie tekst? In dat laatste geval willen we je graag nog drie leuke tips meegeven.

  1. Adopteren jullie een kindje met een andere etnische achtergrond dan Nederlands? Dan kan het heel mooi zijn om een stukje tekst te kiezen dat past bij het land of de moedertaal van het kindje. Als je deze taal zelf niet spreekt, raden we wel aan om je tekst te laten controleren door een of meerdere personen die de taal wel spreken. 
  1. Onze favoriete inspiratiebron voor mooie woorden: kinderboeken! Kies bijvoorbeeld een mooie passage uit jouw eigen lievelingsboekje van vroeger. ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy is ook een echte aanrader.
  1. Het allermooiste tekstje gekozen? Druk het af op een kaartje of poster en lijst het in. Deze woorden, zorgvuldig door jullie gekozen, verdienen een ereplekje in de kamer van jullie kleintje. 

🧡 De komst van een kindje brengt veel veranderingen met zich mee. Neem eens een kijkje op onze geboorteomgeving voor handige tips en inspiratie.

Ook interessant voor jou: