Valentijn 6 februari 2018

Wat schrijf je op een valentijnskaart?

Valentijnskaart: wat zet je erin?

Elk jaar is het weer een klein issue wat je op je valentijnskaart moet schrijven. Vaak blijft je pen net iets te lang boven het papier hangen, en hoe langer je peinst, hoe moeilijker het wordt! Maar je valentijn is niet voor niets je valentijn, dus er zijn vast veel dingen die je in je valentijnskaart kunt zetten. De volgende 5 voorbeelden helpen je in ieder geval goed op weg. 

1. Gedicht op een valentijnskaart schrijven

Leuke teksten voor op een valentijnskaart hoef je natuurlijk niet per se zelf te schrijven. Een gedicht kan bijvoorbeeld ook verwoorden wat je voelt. Er zijn talloze gedichten over de liefde geschreven, want de liefde is onuitputtelijk. Jij kunt daar natuurlijk je voordeel mee doen door een mooi gedicht op je valentijnskaart te schrijven. Moderne gedichten van deze tijd vind je bij de Versjes van Lars of Gewoon JIP. Ga je liever voor een klassiek gedicht over de liefde? Kies dan een gedicht van Toon Hermans of uit een poëziebundel over liefde. De volgende gedichtjes zijn erg mooi om op je valentijnskaart te schrijven.

Een kusje hier
een kusje daar
kusjes overal 
in je nek en in je haar
op je neus ook nog een paar!

Mijn heden, mijn toekomst,
Mijn liefde en leed,
Alles delen we samen,
Jij die alles van mij weet,
Ik kan je niet missen,
Wil steeds bij je zijn,
Daarom ben jij
mijn valentijn.

Als je echt van iemand houdt
iemand alles toevertrouwt
een die echt wie je bent
ook je zwakke plekken kent

Die je bijstaat en vergeeft
Een die ‘naast’ en ‘in’ je leeft
Dan voel je pas wat leven is
En dat liefde geven is

Toon Hermans – Als je echt van iemand houdt

Tip: Bekijk ook eens onze andere favoriete valentijnsgedichten voor op een kaart.

2. Iets kenmerkends voor jullie relatie

Ben je niet zo romantisch of vind je het moeilijk om je liefde uit te drukken in woorden? Schrijf in de valentijnskaart dan iets persoonlijks over jullie relatie. Vertel bijvoorbeeld dat je haar ontbijt op bed altijd zo waardeert of dat hij zo mooi gitaar kan spelen. Een persoonlijke liefdes tekst op je valentijnskaart zal de ontvanger waarderen! 

Liefste,

Dit is onze tweede Valentijnsdag samen en ik hoop dat er nog vele mogen volgen. Het is namelijk zo fijn om bij jou te zijn. Ik geniet altijd ontzettend van onze ritjes naar de meubelboulevard of als we een drankje drinken in de stad. Proost, op een hele fijne Valentijnsdag.

Liefs Esmée

Hoi lieve jij,

Dat had je vast niet verwacht, een valentijnskaartje van mij. Ik wou even zeggen dat ik heel veel van je hou. Zullen we vanavond samen sushi eten en naar de film? Dat vind ik het allerleukste om te doen met jou. Fijne Valentijnsdag!

Kusjes van Alex

3. Jullie leukste moment op je valentijnskaart schrijven

Wat je op je valentijnskaart kunt schrijven kan natuurlijk ook te maken hebben met jullie leukste moment. Misschien hebben jullie samen wel een mooie reis gemaakt, of zijn jullie dit jaar getrouwd! Vertel over je favoriete moment samen en waarom je dit zo’n mooi moment vond. Ga je je partner verrassen op Valentijnsdag? Dan kun je in de tekst op je valentijnskaart ook zetten dat jullie vandaag weer mooie herinneringen gaan maken!

Lieve Thijs,

Ik vond het geweldig om jou ook dit jaar weer aan mijn zij te hebben. Mijn favoriete moment met jou was toen we gingen parachutespringen en we eigenlijk allebei doodsbang waren. Maar onze angst sloeg na de sprong gelukkig over in heel veel enthousiasme. Wat was het leuk om dat met jou mee te maken. Zullen we het dit jaar nog eens overdoen?

Veel liefs van Marije

Lieve schat,

Dit is onze eerste Valentijnsdag samen. Maar wat hebben we eigenlijk al veel meegemaakt! Ik denk nog het vaakst terug aan onze reis naar Gambia en hoe fijn we het samen hadden. En ook al staat er inmiddels een nieuwe vakantie op de planning; in Gambia heb je mijn hart echt gestolen. Fijne Valentijnsdag!

Liefs van je valentijn

Ook leuk om te lezen: Wat kun je doen met Valentijnsdag?

4. Songtekst van een liedje

Een ander idee wat je op een valentijnskaart kunt zetten, is natuurlijk de songtekst van jullie liedje samen! Pak er bijvoorbeeld je favoriete couplet uit of neem de hele songtekst over. In onze kaartmaker vind je heel veel mooie lettertypes, zodat jullie songtekst nog beter tot zijn recht komt! Hebben jullie nog geen relatie óf nog geen gezamenlijk nummer? Dan kun je ook de tekst van jouw favoriete liefdesliedje opschrijven. Een liedje is trouwens ook leuk als anoniem valentijnsbericht.

Give your all to me
I’ll give my all to you
You’re my end and my beginning
Even when I lose I’m winning

John Legend – All of Me

My funny valentine
Sweet comic valentine
You make me smile with my heart

Funny Valentine – Frank Sinatra

I don’t know if you feel the same as I do
But we could be together if you wanted to

Do I Wanna Know? – Arctic Monkeys

5. Schrijf over de dingen die je zonder die persoon moet missen

Zet je op je valentijnskaart liever geen gedicht of songtekst, maar heb je zelf echt geen inspiratie voor een leuke tekst? Bedenk dan eens wat de gevolgen zijn als je partner niet meer in je leven is en borduur daarop voort! Zo merk je zelf hoe belangrijk iemand voor je is en krijg je vaak een humoristische of persoonlijke tekst voor op je valentijnskaart. 

Lieve Adam,

Als ik jou niet had…

… bracht niemand meer mijn favoriete ijsje mee na het tanken.
… had ik elke week torenhoge stomerijkosten, want ik kan mijn kleren nooit zo netjes strijken als jij doet.
… was er een grote leegte in mijn leven, want jij bent zo’n leuk persoon!

Liefs van Irene

Wanneer moet je je valentijnskaart versturen?

Met deze teksten voor valentijn verstuur jij sowieso een originele valentijnskaart. Wanneer je je valentijnskaart moet versturen is trouwens elk jaar weer anders. Valentijn 2021 valt op een zondag en daarom kun je je valentijnskaart het beste op vrijdag voor 20:00 uur bestellen of voor 17:00 uur posten. Je kaart wordt dan op zaterdag bezorgd. Zo weet je zeker dat je geliefde je valentijnskaart op tijd krijgt!

Ook interessant voor jou: