Valentijn 9 februari 2018

Valentijnsdag 2021: wat te doen op 14 februari?

Wat te doen op Valentijnsdag 2020

Wat te doen op Valentijnsdag? Een lief berichtje of een extra zoen zijn al van betekenis op 14 februari, maar je valentijn wat extra tijd en aandacht geven is natuurlijk nog veel leuker. Met de volgende leuke uitjes maak je Valentijnsdag 2021 daarom onvergetelijk!

Originele uitjes voor Valentijnsdag

Wil je eropuit op 14 februari? Er zijn ontzettend veel leuke dingen om te doen met Valentijnsdag! Een dagje weg brengt jullie letterlijk weer even heel dicht bij elkaar. En met deze originele uitjes voor Valentijnsdag maak je samen heel veel mooie herinneringen.

Doe iets van jullie bucketlist

Elk stel heeft wel een lijstje op papier of in het hoofd met dingen die jullie gedaan willen hebben. Valentijnsdag is de perfecte dag om zoiets te doen samen! Nog geen bucketlist? Stuur dan het Bucketlistboek voor koppels naar je valentijn en kies samen iets uit.

Dagje dierentuin op 14 februari

Van vlinders, olifanten en aapjes kijken wordt toch iedereen blij? Neem je liefje met Valentijnsdag 2021 daarom mee voor een bezoekje aan de dierentuin. 

Avondwandeling in de stad of het bos

Superromantisch: een avondwandeling doen als uitje met Valentijnsdag. Geniet van de lichtjes van de stad, kruip dicht tegen elkaar aan in het bos of maak een rondje door je buurt. Een leuk uitje hoeft niet per se veel geld of voorbereiding te kosten.

Massagecursus

Op zoek naar valentijnsdag ideeën voor hem? Een massagecursus is iets waar elke man (en vrouw natuurlijk!) profijt van heeft. Na deze cursus brengen jullie elkaar helemaal in totale ontspanning. 

Valentijnsdag surprise: je partner verrassen

Als je niet goed weet wat te doen op Valentijnsdag, is een verrassing misschien wel wat voor jullie. Neem je partner onverwachts mee en doe samen iets leuks. Dit zijn leuke verrassingen voor 14 februari:

  • Naar een musical
  • Slipcursus
  • Trouwen voor één dag
  • Proeverij of workshop
Romantische uitjes Valentijnsdag

Romantische uitjes voor valentijn

Als er één dag in het jaar geschikt is voor een romantisch uitje, dan is dat toch wel de dag van de liefde. Met deze romantische uitjes voor Valentijnsdag heb je genoeg ideeën om er een heerlijke dag samen van te maken. 

Speurtocht maken voor je vriend of vriendin

Superleuk: Lok je geliefde naar een voor jullie belangrijke plek en doe samen een speurtocht langs alle plekken die van betekenis zijn voor jullie. En jullie eindigen natuurlijk in jullie favoriete restaurant of café :–)

Eerste date overdoen

Als je al een tijdje samen bent, is het erg leuk om jullie eerste date nog eens over te doen tijdens Valentijnsdag. Doe dezelfde kleding aan, bestel hetzelfde drankje en haal herinneringen op. Deze avond wordt memorabel, want hij is maar met één persoon te beleven! 

Eerste valentijn samen: picknick in het park

Is het jullie eerste valentijn samen en wordt het lekker weer? Ga voor een picknick in het park! Koop luxe broodjes, aardbeien met slagroom en een fles wijn, en maak er samen een romantische middag van.

Luxe hotel

Roomservice bestellen en uren samen in bad: een luxe hotelovernachting als Valentijnsdag idee voor haar is perfect. En dat heerlijke hotelontbijt weerstaat natuurlijk niemand.

Weekend weg naar een romantische stad Parijs, Praag of Maastricht

Maastricht, Praag, Parijs: stuk voor stuk steden voor een romantische weekend weg. Neem dus een paar dagen vrij en ontdek samen de stad. Ook leuk: een stedentripje in je eigen stad.

Loveshoot op Valentijnsdag

Heb je altijd al mooie foto’s van jullie samen willen hebben? Plan op Valentijnsdag dan een loveshoot met een fotograaf. Neem een paar verschillende outfits mee, zodat je gevarieerde foto’s hebt. De foto’s van je loveshoot kun je trouwens ook gebruiken voor je trouwkaarten!

Valentijnsdag etentje

Valentijnsdag thuis vieren

Buiten de deur valt er veel te beleven, maar wist je dat je Valentijnsdag thuis ook heel makkelijk kan vieren? Met deze ideeën hoeven jij en je liefje niet op pad om het fijn te hebben!

Diner in bed

Wil je Valentijnsdag het liefst cocoonend doorbrengen en houden jullie van koken? Maak dan samen een driegangendiner en serveer het gewoon in bed. Samen in de keuken staan is ontzettend leuk en jullie beleven je diner natuurlijk heel anders vanuit de slaapkamer. Dit wordt een onvergetelijk Valentijnsdag etentje.

Indoor picknick 

Als je geen zin hebt om het huis te verlaten, maar wél een anders dan anders Valentijnsdag wilt, dan is een indoor picknick perfect. Schuif de salontafel aan de kant, bezaai de vloer met kussens en kleedjes en serveer een heerlijke picknick vol sandwiches, fruit en kleine hapjes. 

Wellness in je eigen badkamer 

Ook met een lager budget kun je er een heerlijke Valentijnsdag van maken. Maak bijvoorbeeld een wellness resort van je eigen badkamer. Zo doe je dat:

  • Zet kaarsjes neer en draai rustgevende muziek.
  • Hang de handdoeken en/of badjassen over de verwarming.
  • Hebben jullie een bad? Zet een wijntje en wat lekkers neer.
  • Hang een paar eucalyptustakken naast de douchekop voor de ultieme saunabeleving.
  • Was elkaars haar en/of rug.
  • Zet massageolie klaar en geef elkaar een heerlijke massage.

Doe een staycation

Wil je valentijnsdag thuis vieren, maar ben je wel op zoek naar een origineel uitje? Ga dan voor een staycation en doe alles wat je op vakantie eigenlijk ook zou doen! Kampeer in je eigen woonkamer, laat je eten bezorgen en lees die stapel boeken uit. En met de verwarming een paar graden hoger heb je echt dat zonnige vakantiegevoel.

Valentijnsdag zus, moeder, beste vriendin

Valentijnsdag vieren met je zus, beste vriendin of moeder

Met valentijn lijken geliefden altijd centraal te staan, maar waarom zou je je moeder, zus of beste vriendin niet wat extra waardering kunnen geven? Met deze tips om te doen voor Valentijnsdag weet je precies hoe je jouw dierbaarste persoon kunt verrassen. 

Een bos bloemen en een valentijnskaart brengen

Onverwachte cadeaus van vrienden of familieleden zijn vaak het leukst! Verras je moeder, zus of beste vriendin daarom met een mooie bos bloemen en een lieve valentijnskaart. Ze zal je aandacht waarderen.

Samen naar de bioscoop

Ben je single op 14 februari? Dan is het misschien lastig om Valentijnsdag door te komen. Ga daarom met je beste vriendin of zus naar de bioscoop en laat aan iedereen (en vooral jezelf) zien dat jij geen partner nodig hebt op de dag van de liefde!

Wellness resort

Heerlijk toch, een dagje ontspannen in een spa. En Valentijnsdag is een goed excuus om het ook echt af te spreken met elkaar en om gezellig bij te kletsen. Boek er een fijne massage of beautybehandeling bij om helemaal ontspannen thuis te komen.

Avondje foute romcoms kijken én testen

Ben je Valentijnsdag stiekem een beetje zat en kun je de liefde even niet verdragen? Ga dan een avondje foute romcoms kijken én beoordelen met je beste vriendin of zus. Romantische komedies staan namelijk bol van de stereotypes en met de zogeheten Bechdeltest kom je erachter dat ze niet allemaal even vrouwvriendelijk zijn. Belangrijke vragen die je met deze test stelt bij elke film, zijn of er bijvoorbeeld meer dan 2 vrouwen met een voornaam in de film spelen en of deze vrouwen over een ander onderwerp dan een man praten. Er is namelijk meer in het leven dan de liefde! Download de test + uitleg via womeninc.nl

Spelletjesavond

Niet ingewikkeld, maar wel superleuk: samen een hele avond spelletjes spelen. Haal dus die stapel spellen uit de kast, laat pizza bezorgen en heb een leuke avond samen. En met een fles wijn (of 2) erbij wordt het natuurlijk extra gezellig ;–)

Valentijnskaart met een cadeau

Met deze ideeën voor leuke uitjes wordt jouw Valentijnsdag een onvergetelijke! Heb je besloten om 14 februari niet zo uitgebreid te vieren? Dan is een lieve valentijnskaart met een leuk cadeau natuurlijk ook een schot in de roos. Een klein gebaar maakt valentijn zo al heel bijzonder.

Ook interessant voor jou: