Trouwen 3 oktober 2022

Verloofd? Deze 9 dingen wil je dan zeker doen!

verloofd

Ben je net verloofd, dan breekt er een heerlijke tijd aan. Over een tijdje bezegelen jullie je liefde namelijk met een bruiloft! De komende tijd staat dus helemaal in het teken van jullie mooiste dag. Al kunnen we ons best voorstellen dat je denkt: ‘Verloofd, en nu?’ Wat is er bijvoorbeeld belangrijk om te regelen als je net verloofd bent? En hoe maak je je verlovingstijd onvergetelijk? Geen zorgen, want wij ontdekten de 9 dingen die handig zijn om te doen als je net verloofd bent.

💍 Meer weten over de betekenis van verloofd zijn en hoe verloven werkt? Lees hier alles over verloven!

1. Verloofd? Geniet van dit moment in je leven

Even een waarschuwing vooraf: het volgende stukje staat vol met clichés ;–) Maar er is gewoon een open deur die we even moeten intrappen in dit artikel: de tijd die je verloofd bent komt niet meer terug. Geniet er daarom volop van, want het is zo snel voorbij! Het vertellen van het nieuws aan jullie familie en vrienden, napraten over het bijzondere en misschien wel een beetje ongemakkelijke aanzoek… Deze mooie momenten wil je het liefst helemaal in je opnemen. Je kunt bijvoorbeeld een dagboekje bijhouden met alle leuke dingen die gebeurden of een invulboekje kopen om de tijd richting je bruiloft mee te herinneren. Je zult hier op een later moment erg blij mee zijn.

2. Volg jullie eigen planning als je verloofd bent

Ook goed om te onthouden: laat je niet opjutten door je omgeving. Je mag namelijk helemaal zelf kiezen of je 2 jaar verloofd blijft, of dat je de komende maand al trouwt. En staat er een grote verbouwing in jullie huis op de planning of voel je er momenteel nog niet veel voor om te gaan trouwen, laat je bruiloft dan nog even voor wat-ie is. Jullie bepalen wanneer en of je gaat trouwen. Welke verwachtingen de mensen om jullie heen ook hebben. 

3. Communiceer met elkaar over jullie wensen

Ben je verloofd, dan kun je vast niet wachten om Pinterest af te scrollen voor de leukste ideeën voor je bruiloft. Misschien heb je de afgelopen jaren zelfs wel een Pinterestbord bijgehouden met je favoriete ideeën! Toch raden we je aan om eerst iets anders belangrijks te doen: overleggen met je partner over hoe jullie dit belangrijke moment voor jullie zien. Wanneer zouden jullie bijvoorbeeld willen trouwen, wat is jullie budget, en gaan jullie voor een groot of een intiem feest? Door jullie wensen en gedachten met elkaar te delen voorkom je veel frustratie op een later moment. Heb je hulp nodig? In onze checklist voor een bruiloft staat precies waar je moet beginnen. 

4. Struin Pinterest af voor inspiratie

En daar is-ie hoor: de tip om Pinterest af te struinen voor de leukste inspiratie. Want Pinterest is toch wel dé plek voor toffe moodboards, handige tips en originele DIY’s. Extra leuk is het om samen met je partner een bord bij te houden met gezamenlijke ideeën. Zo wordt jullie bruiloft echt een dag die jullie met z’n tweeën hebben samengesteld. 

5. Stuur een verloofd kaartje met jullie nieuws

Je kúnt iedereen natuurlijk via Facebook vertellen dat jullie in het huwelijksbootje stappen. Maar je huwelijksnieuws krijgt nog meer aandacht als je een verloofd kaartje stuurt! In een kaartje voor een verloving zet je eigenlijk dat jij of je partner ‘ja’ heeft gezegd, de verlovingsring om de vinger zit en er een huwelijk op de planning staat. Kortom: ‘Wij zijn verloofd!’ En het is superleuk om daar extra aandacht aan te geven met een verloofd kaart.

6. Geef een verlovingsfeestje

Wil je echt uitpakken rond je verloofd zijn en je trouwdag? Houd dan een verlovingsfeestje om jullie liefde te vieren. Jullie familieleden en vrienden kunnen elkaar dan direct beter leren kennen. Ze worden tenslotte familie van elkaar! Je leest hier meer over het geven van een verlovingsfeestje. 

7. Doe een verlovingsshoot

Superleuk is het om kort na je verloofd zijn een verlovingsshoot te doen. Niet alleen schiet je dan prachtige plaatjes als herinnering voor later, je kunt de foto’s straks ook gebruiken voor op jullie trouwkaart! Kies eventueel dezelfde fotograaf als die je voor je bruiloft wilt vragen. Zo kun je vast wennen aan de fotograaf en aan de camera om je heen. 

8. Vraag de ceremoniemeesters

Niet geheel onbelangrijk om vlak na je verloofd zijn te doen: de ceremoniemeesters vragen. Aangezien ceremoniemeester zijn in de regel best een hele taak is, wil je zo’n belangrijk persoon op tijd vragen. Wil je meer weten over wat de taak van een ceremoniemeester precies inhoudt en hoe je je ceremoniemeesters op een leuke manier kunt vragen? Lees dan ook ons artikel over de ceremoniemeesters op een bruiloft.

9. Regel de Belangrijke Drie: trouwdatum, trouwlocatie(s) en fotograaf

En dan de laatste, maar niet de minste: regel de belangrijkste onderdelen van je bruiloft. Dit zijn de trouwdatum, de trouwlocatie(s) en de fotograaf. Deze drie onderdelen zijn namelijk vooral in het trouwseizoen snel volgeboekt. Het zou zonde zijn als je favoriete fotograaf of locatie niet meer beschikbaar is op je geprikte datum! Gemiddeld reserveren stellen deze onderdelen ongeveer een jaar van tevoren.

Meer leuke inspiratie voor je bruiloft

We hopen dat je de juiste antwoorden hebt gekregen op de vraag ‘Verloofd, wat nu?’ Je eigen bruiloft in het verschiet hebben is namelijk erg leuk, maar kan ook best overwhelming zijn! Wil je trouwens meer leuke inspiratie voor je bruiloft? Ontdek dan ook de trouwtrends van dit moment.

Ook interessant voor jou: