Trouwen 22 juni 2017

Zo organiseer je een bruiloft met het thema goud

goud thema

Ben je niet bang voor wat glamour? Dan vraagt je bruiloft om een million dollar wedding! Het bruiloft thema Touch of gold is hier perfect voor, want een vleugje goud zorgt voor een chique en glamoureuze look. Kaartje2go verzamelde de leukste tips voor het bruiloft thema goud!

Betekenis van de kleur goud

Als er iets elegant en chic is, dan is dat wel een bruiloft met een metallic kleur als zilver, rosé of in dit geval goud! Goud is prachtig om te zien, maar heeft daarbij ook een aantal mooie betekenissen. Zo staat goud in het christendom voor volmaaktheid en zuiverheid. Daarbij kennen we ook het gouden huwelijk, dat staat voor 50 jaar getrouwd zijn! Stiekem hoop je dan ook dat het bruiloft thema Touch of gold een voorbode is voor de duur van jullie huwelijk!

pin

Bruiloft thema goud: met welke kleuren combineer je goud?

Goud is een prachtige kleur en daarbij ook zeer goed te combineren met andere kleuren. De kunst is om een goede balans te vinden in de hoeveelheid goud, zodat het niet te veel wordt voor je bruiloft thema goud. Goud combineer je onder andere heel erg mooi met wit of pastelkleuren. Wat dacht je van goud met poederroze? Voeg er voor het contrast nog een donkere kleur als navy of antraciet aan toe. Goud zet je ook gemakkelijk in om een stoere look eleganter te maken. Voeg goud bijvoorbeeld toe aan zwart om er een chic geheel van te maken. En wist je dat goud nu ook helemaal in is samen met bordeauxrood? Zo wordt jouw bruiloft stijlvol en heel chic!

Trouwen in stijl: de locatie

Een belangrijk onderdeel van jullie dag is de huwelijkslocatie. Vrijwel elke locatie is aan te kleden naar jouw bruiloft thema goud, maar houd wel rekening met de algehele uitstraling van de gelegenheid. Een landgoed past goed als je kiest voor zachte kleuren met goud, terwijl een industrieel ingerichte plek een combinatie als zwart met goud juist zal versterken! Met ballonnen en slingers in jullie kleuren tover je een ruimte gemakkelijk om en lampionnen en honeycombs in goud maken het geheel helemaal af! Benieuwd wat je naast de locatie nog meer moet regelen voor je bruiloft? Download dan onze bruiloft checklist.

pin

Passende decoratie bij het huwelijk thema goud

Als je de locatie in grote lijnen aangekleed hebt, is het tijd voor de details. Ter decoratie voeg je bijvoorbeeld aan de stoelen voor de ceremonie een gouden lint toe en je komt binnen over een goudkleurige loper. Ook aan tafel zijn er diverse originele mogelijkheden, zoals goudkleurig bestek, wijnglazen met een gouden randje en menukaarten met goudkleurige letters. En items die niet goud zijn, maak je eenvoudig goud met goudkleurige verf uit een spuitbus!

Bruidstaart met eetbare glitters en goud

Wist je dat metallic ook vaak in bruidstaarten verwerkt wordt? Ideaal als je het bruiloft thema Touch of gold kiest! Goud kan op veel manieren gebruikt worden in een taart, zoals met gouden (eetbare!) glitters en nonchalante vegen gouden verf. Een ander idee is om voor eetbare en gouden bloemen te kiezen of gouden icing over de taart te druppelen. Dit laatste geeft een speels effect!

pin

Stralen in een goudkleurige trouwjurk

De jurk is dé outfit waar de bruid de hele dag in straalt. Voor het bruiloft thema Touch of gold kies je voor een ivoorkleurige jurk met goudkleurige schoenen en diadeem, of je gaat all the way met een goudkleurige glitterjurk! De bruidegom verschijnt in stijl met een goudkleurige stropdas en pochet, waarbij een zakhorloge in goud het geheel natuurlijk afmaakt.

Bruiloft thema goud: boeket met goudkleurige details

Naast je outfit en je kapsel is je boeket ook erg belangrijk voor een bijpassende look op je bruiloft. Natuurlijk bestaan er geen gouden bloemen, maar er zijn wel heel veel leuke mogelijkheden om je boeket volgens het huwelijk thema goud te maken! Vraag bijvoorbeeld aan je bloemist of ze goudkleurig gipskruid heeft of kan maken, want dit staat erg mooi in een boeket. Ook kan ze goudkleurige pareltjes toevoegen aan je bruidsboeket. En als laatste zijn goudkleurige blaadjes of takjes gemakkelijk te maken. Subtiele, goudkleurige details zorgen ervoor dat jouw bruidsboeket helemaal bij je bruiloft met thema goud past!

pin

Tips voor een bijpassende uitnodiging met goud

Je gasten nodig je uiteraard in stijl uit voor jullie grote dag, waarbij goud niet mag ontbreken! Kies voor de kleuren van je bruiloft of ga voor een trouwkaart met enkel goud. Ook zijn er diverse trouwkaarten met details als bloemen, illustraties of een foto van jullie! Via onze site vind je trouwens ook prachtige trouwkaarten met goud.

Dresscode: een vleugje goud

Je gasten zijn met het bruiloft thema Touch of gold in een handomdraai helemaal in stijl. Door een gouden twist aan de outfit toe te voegen, passen zij perfect bij het thema, zonder iets te dragen wat ze niet bij zichzelf vinden passen. Dames voegen goudkleurige sieraden toe of dragen een goudkleurige tas, terwijl de heren manchetknopen of een horloge in goud dragen!

Gouden detail

Als je wilt, verander je alle details op jouw bruiloft in goud, maar de kunst is om een balans te vinden met meerdere kleuren. Benieuwd welke leuke thema’s er nog meer zijn? Denk eens aan een vintage bruiloft of een bohemian wedding!

Ook interessant voor jou: