Algemeen 18 augustus 2019

5 originele ideeën voor je fotokaart

Originele ideeën voor een fotokaart

Tegenwoordig maken we heel gemakkelijk foto’s tijdens een leuk moment. Af en toe kijken we de foto’s weleens door, maar de meeste mensen doen niet zoveel met hun kiekjes. Best zonde, want met al deze plaatjes kun je heel veel leuke dingen doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het versturen van een leuke fotokaart? Wij verzamelden 5 leuke fotokaart ideeën die je zelf kunt uitvoeren, zodat de leukste momenten weer eens herbeleefd worden!

Fotokaart met oude foto

1. Retro fotokaart met oude foto

De echte ‘Ooo!’s en ‘Aaah!’s van familie en vrienden komen vaak door een oude foto. Maak daarom eens een retro fotokaart met momenten van vroeger! Wat dacht je van een fotokaart met oude foto’s van je broers en zussen voor Nationale Broer & Zus dag, of een leuke vriendinnenfoto van vroeger voor je beste vriendin? Vertel in de kaart wat de ontvanger voor je betekent, zodat je een heel memorabele fotokaart stuurt. Een retro fotokaart is trouwens ook leuk als uitnodiging voor je jubileum of verjaardag.

Panoramafoto op een fotokaart

2. Panoramafoto’s gebruiken op je kaart

Wil je eens een originele vakantiekaart sturen? Ga dan voor een panoramafoto op een langwerpige kaart. Een mooi stadsgezicht of natuurgebied leg je soms namelijk het beste vast met een panoramafoto. Als je deze vervolgens gebruikt op een langwerpige, blanco kaart komt je panoramafoto echt goed tot z’n recht. Onze langwerpige kaarten zijn alleen verticaal te bewerken, maar je foto, tekstvak en eventuele figuren kun je heel gemakkelijk draaien om er een horizontale kaart van te maken. Je kunt trouwens ook een vierkante of langwerpige kaart kiezen en meerdere panoramafoto’s onder elkaar plaatsen. Met een paar foto’s creëer je zo een originele vakantiegroet. 

Polaroid als fotokaart

3. Originele fotokaart ideeën: polaroid als fotokaart

Lijkt het je leuk om een polaroidfoto als kaart te sturen, maar heb je geen polaroidcamera? Maak dan eenvoudig zelf een fotokaart als polaroid! Kies of maak eerst een leuke foto en start daarna met een blanco kaart. Positioneer de foto vervolgens zo dat er genoeg witruimte rond de foto is en dat er extra witruimte onder de foto is voor een leuke tekst. Je kunt trouwens ook ons polaroidkader gebruiken. Ga hiervoor naar Kaders in de kaartmaker en typ bij zoek ‘polaroid’ in. Je hoeft dan alleen nog maar een foto toe te voegen. Schrijf je groet eventueel met de hand uit, maak er een foto van en plak deze onder de foto van je polaroidkaart. De ontvanger zal deze persoonlijke fotokaart niet snel meer vergeten!

Collagekaart

4. Fotokaart met meerdere foto’s: collagekaart

Kun je niet kiezen uit al je geschoten foto’s of wil je een compleet beeld geven van een leuk moment? Ga dan voor een fotokaart met meerdere foto’s: een collagekaart! Bij ons vind je verschillende collagekaarten met leuke details, waarmee jouw foto’s een mooi geheel vormen. Maak hiervoor eerst een selectie van foto’s die niet op je collagekaart mogen missen en kies vervolgens een leuke collagekaart. Je hoeft je foto’s dan alleen maar toe te voegen, te positioneren en vervolgens een leuke tekst op de kaart te schrijven. 

Getekend familieportret

5. Leuk idee voor je fotokaart: getekend familieportret

Je kunt een fotokaart natuurlijk ook heel anders insteken. Wat dacht je van een getekend familieportret voor op je fotokaart? Dit is een erg leuk idee als verhuisbericht, als geboortekaartje of als kerstkaart. Bij een illustrator lever je hiervoor verschillende foto’s van jou en je gezinsleden in, waarna hij of zij er een unieke familietekening van maakt. Zet de illustratie vervolgens op een blanco kaart voor een heel originele fotokaart.

Ideeën voor je fotokaart

Deze simpele fotokaart ideeën bieden je steeds weer inspiratie voor een leuke kaart zonder dat je al te veel moeite hoeft te doen. Wil je nog meer leuke ideeën? We verzamelden ook heel veel tips voor een bijzondere trouwkaart en ideeën hoe je een geboortekaartje extra speciaal maakt.

Ook interessant voor jou: