Kerst 9 december 2019

De 8 meest kerstige plekken om kerst te vieren

Heb je dit jaar even geen zin om het gourmetstel van zolder te halen voor de feestdagen? Vier kerst dan eens op een andere leuke plek. De wereld biedt ontelbaar veel mooie plaatsen waar kerst net iets anders wordt aangepakt dan in onze eigen woonkamer. Wij verzamelden de 8 leukste plekken waar je kerst kunt vieren, zodat jouw kerst er dit jaar heel anders uit ziet!

Candy Cane Lane

1. Candy Cane Lane in Duboistown (Verenigde Staten)

In Duboistown in Pennsylvania hebben ze niet zomaar wat kerstspulletjes bij de Action gekocht. Je vindt hier namelijk een kerstwalhalla vol versierde huizen. Aan Candy Cane Lane staan huizen die behangen zijn met kilometers lange snoeren met kerstlichtjes. En de tuinen zijn niet alleen bezaaid met kerstfiguren, maar soms zelfs met ware kermisattracties. In Duboistown worden de huizen al meer dan 60 jaar feestelijk versierd en je kunt er zelfs een georganiseerde tour langs de huizen doen. Als je een echte kerstfan bent, moet je dit spektakel eigenlijk wel met je eigen ogen gezien hebben.

Kerst vieren woonplaats Kerstman

2. Rovaniemi als kerstbestemming: woonplaats van de Kerstman

Het Finse Rovaniemi is een van de leukste kerst steden van Europa. In Rovaniemi in Lapland vind je namelijk het Dorp van de Kerstman, waar je hem zelfs kunt bezoeken! Met zijn rendieren op de achtergrond kun jij dus zijn hand schudden en een iconische foto maken. Rovaniemi is trouwens sowieso een leuke plek, want er is veel leuks te doen in de omgeving. Ga bijvoorbeeld sleerijden met rendieren, het noorderlicht aanschouwen of ijsklimmen. Een tripje naar de stad van de Kerstman is dus niet alleen heel gezellig, maar ook een hele belevenis.

Leukste plekken om kerst te vieren

3. Het Amsterdamse Winterparadijs: leukste kerstmarkt van 2019

Een dagje of weekendje Amsterdam is zeker een aanrader in de decembermaand. De kerstmarkt Het Amsterdamse Winterparadijs is door Kaartje2go namelijk uitgeroepen tot leukste kerstmarkt van 2019! Op Het Amsterdamse Winterparadijs kun je langlaufen, van de tubingbaan af roetsjen of curlen. Ook is er een karaokebar, zijn er vuurkorven voor geroosterde marshmallows en is er een schaatsbaan. Blijf ook ā€˜s avonds nog even gezellig, want Xander de BuisonjĆ© en andere bekende artiesten treden op tijdens de winterfeesten. Meer informatie vind je bij onze leukste kerstmarkten van 2019.

kerst vieren op kersteiland Australiƫ

4. Kersteiland: plek zonder kerstdrukte

Wil jij kerst vieren in het buitenland, maar dan wel zonder de kerstgekte? Ga dan naar Kersteiland! Anders dan de naam doet vermoeden, is er op dit eiland onder Java helemaal niet zoveel kerstigs te beleven. Daarbij is het in december zo rond de 25 graden en vier je dus gewoon kerst in een t-shirtje! Als je geluk hebt, zie je wel de jaarlijkse krabbentocht, waarbij miljoenen rode krabben naar de andere kant van het eiland trekken. Zo is er toch nog iets kerstroods te zien op het eiland ;ā€“)

Kerstdiner in Zweinstein

5. Londen: kerstdiner in Harry Potters Zweinstein

Dit jaar kun je een magische kerst beleven tijdens het kerstdiner in Harry Potters Zweinstein. De Warner Bros Studio Tour in Londen organiseert namelijk ook dit jaar weer de kerstdis waaraan we Harry Potter kerst hebben zien vieren. Het kerstdiner vindt in de Grote Zaal plaats en het dessert wordt zelfs gegeten op Perron 9 Ā¾! Kijk voor kaartjes en meer informatie op www.wbstudiotour.co.uk/dinner.

Grote kerstboom Rockefeller Center New York

6. New York: kerstboom bij het Rockefeller Center

Wil jij kerst het liefste vieren op een plek die schitterend versierd is? Doe dan een kerst stedentrip naar New York en ga naar de enorme kerstboom bij het Rockefeller Center! Voor veel mensen is deze kerstboom het toppunt van kerst. De boom wordt jaarlijks uitgezocht door een zogenoemde Tree Scout en wordt behangen met zoā€™n 45.000 kerstlichtjes en 8 kilometer kerstlint. Natuurlijk zijn er nog meer leuke dingen te doen en bekijken in New York, zoals schaatsen naast de kerstboom, een peperkoekhuisje maken aan Gingerbread Lane en de lichtjestour in Brooklyn. 

7. Sydney: kerst met je voeten in het zand

Kerst vieren zonder de lage temperaturen doe je in Sydney. Hier is het namelijk heerlijk weer tijdens de feestdagen. Maar dat weerhoudt de AustraliĆ«rs er niet van om een kerstmuts te dragen op het strand. Een van de leukste plekken om kerst te vieren in Sydney is Bondi Beach, waar niet de gourmetstellen maar barbecues worden aangezet voor het kerstdiner. De AustraliĆ«rs versieren hun huizen en de straten wel heel feestelijk, zodat de kerstsfeer er toch een beetje in komt. 

Kerstmarkt Valkenburg

8. Kerststad Valkenburg

Als laatste is Kerststad Valkenburg ook een prachtige plek om kerst te vieren. De kerstmarkt van Valkenburg werd zelfs bekroond tot Beste Kerstmarkt van Europa! In en rondom de mergelgrotten vind je namelijk de sfeervolle kerstmarkt van Valkenburg. Doe bijvoorbeeld de hapjesroute vol amuses, aanschouw de sprookjesachtige optocht en bezoek de vele kraampjes in de grotten. Zo beleef je een heel gezellige kerst in ons eigen Nederland. Ga voor meer informatie naar www.kerststadvalkenburg.nl/ .

Waar kun je kerst vieren?

Op een van deze leukste plekken om kerst te vieren beleef jij dit jaar eens heel andere feestdagen. Wil je nog meer inspiratie voor een leuk tripje rond of tijdens de feestdagen? Ontdek dan ook de plaatsen waar je wel een witte kerst viert of ga naar een leuk kerstconcert of -show!

Ook interessant voor jou: