Geboorte 18 januari 2021

Zo maak je een babyshower in coronatijd alsnog onvergetelijk

Babyshower corona

Heeft corona je leuke babyshower plannen in het water laten vallen? Wat superjammer van dit bijzondere moment! Het is natuurlijk niet helemaal hetzelfde, maar je kunt een babyshower natuurlijk ook online organiseren. Hier vind je onze tips om een babyshower die op afstand plaatsvindt vlekkeloos te laten verlopen.

Tip: Lees ook ons complete artikel met ideeën voor een babyshower!

Babyshower in coronatijd? Ga tóch voor dat verrassingseffect!

Een van de leuke elementen waar babyshowers om bekendstaan is dat het een verrassing is voor de zwangere! Wolken met dwarrelende confetti, lieve vriendinnen en familie die opeens voor haar neus staan en een berg cadeautjes maken het namelijk onvergetelijk. En ook in coronatijd is het geen echte babyshower zonder haar te verrassen. 

  • Versier alles uitgebreid in thema. Laat de online gasten hun achtergrond ook versieren! Slingers, ballonnen, hoedjes… Wat zal ze verrast zijn!
  • Zorg dat de zwangere met een smoes meegenomen wordt door haar partner, zodat ze bij thuiskomst de versierde woonkamer en misschien wel een of twee gasten treft. Mét confetti natuurlijk!
  • Vraag gasten van tevoren om hun wensen voor de aanstaande moeder in een herinneringenboekje te schrijven. Zo heeft ze ook een tastbaar aandenken aan de babyshower.
  • Organiseer na de babyshower een drive-by met auto’s. Op deze manier kan de zwangere haar gasten die in de auto langsrijden toch even van een afstandje zien.

Praktisch: bereid je online babyshower tijdens corona goed voor

Een babyshower in coronatijd vergt wat meer aandacht en tijd. Maar als je het goed voorbereidt, zal dit bijzondere moment niet onderdoen voor een offline variant. De volgende praktische tips gaan je helpen.

  • Licht de gasten op tijd en duidelijk in. Een heldere uitnodiging kan je erbij helpen! Geef de link voor het videobellen ruim op tijd door en test deze het liefst van tevoren even met elkaar. 
  • Geef de zwangere een extra groot beeldscherm. Sluit de computer bijvoorbeeld op de tv aan, zodat ze iedereen goed kan zien. 
  • Zorg voor structuur. Met een powerpoint, een programma en jij als enthousiaste presentator is precies duidelijk wat de bedoeling is. Ook kun je zo gemakkelijk de spelletjes en activiteiten begeleiden. Want babyfoto’s raden en nepluiers verschonen kan ook gewoon op afstand!

Bezorg van tevoren een babyshower pakket

Gezellig bijkletsen onder het genot van een hapje en een drankje, leuke spelletjes spelen… Om er een leuke middag of avond van te maken bezorg je het liefst bij iedereen een klein pakketje met benodigdheden. Dit kun je erin stoppen.

  • Leuke versiering voor op de achtergrond, zodat er ook op afstand een feestje gaande is. 
  • Alle benodigdheden voor de spelletjes en activiteiten, zoals babyshower invulkaartjes.
  • Lekkers! Bezorg bijvoorbeeld bij iedereen hapjes voor een high tea of deel een babyshower taart uit. 

🎀 Ook leuk om te lezen: 10 alternatieven voor de standaard babyshower

Babyshower op afstand tijdens corona

Nee, deze babyshower zal niet zijn zoals andere aanstaande moeders die beleven. Maar toch maak je er met behulp van deze tips een heel gezellige middag of avond van. Ze verdient het namelijk om even in het zonnetje gezet te worden! Wil je meer leuke ideeën voor het verrassen van je zwangere vriendin of schoonzus? Ontdek dan ook onze 40 tips voor wat je in een kraampakket kan stoppen!

Ook interessant voor jou: