Algemeen 4 maart 2024

Liefdesverdriet quotes: 40 teksten voor een gebroken hart

Liefdesverdriet quotes

Is het hart van een vriendin gebroken, of zit je er zelf doorheen na een pijnlijke relatiebreuk? Dan kan het fijn zijn om liefdesverdriet quotes te lezen. Bijvoorbeeld mooie gedichten over liefdesverdriet, zelfliefde quotes of juist grappige teksten om je weer iets beter te laten voelen. Zet ze bijvoorbeeld op een lief kaartje en stuur ze naar je dierbare – of naar jezelf, omdat je dat verdient. De volgende gebroken hart teksten zijn alvast een mooie inspiratiebron voor een steuntje in de rug. Zo kan het helen langzaam weer beginnen ❤️

Gebroken hart teksten voor op een kaartje

Wat zeg je tegen iemand die liefdesverdriet heeft, en hoe vind je de juiste woorden om je dierbare te laten weten dat je er voor hem of haar bent? Met de volgende gebroken hart teksten geef je je dierbare een steuntje in de rug. Schrijf ze bijvoorbeeld op een lief ‘ik denk aan je’ kaartje.

❤️‍🩹 Kijk ook eens naar deze mooie hart onder de riem teksten.

Liefdesverdriet quotes

Na een verbroken relatie zitten de meeste mensen een tijdje in de put. En het kan dan fijn zijn om inspirerende quotes over liefdesverdriet te lezen. Heeft je dierbare of heb je zelf een gebroken hart, dan kunnen de volgende liefdesverdriet quotes een mooie opkikker zijn. Welke moeilijke liefde quotes vind jij het mooist?

💔 Plaats een van deze liefdesverdriet quotes op een liefdevol kaartje en laat je dierbare weten dat hij of zij altijd een schouder heeft om op te huilen.

Liefdesverdriet gedichten

Met een lieve tekst kan je iemand laten weten dat je aan hem of haar denkt. En soms komt de boodschap nog beter binnen met poëzie; bijvoorbeeld een gedicht over liefdesverdriet of over het einde van een relatie. De volgende liefdesverdriet gedichten kunnen een troost, hoop en een heel klein beetje verlichting bieden. 

💔 Zoek je meer gedichten over een gebroken hart? Dit artikel staat boordevol mooie gedichten.

Grappige quotes over liefdesverdriet

Natuurlijk, een relatiebreuk is enorm heftig, zeker als de relatie lang duurde of als je dierbare het niet zag aankomen. Maar het leven gaat door. Daarom hebben we een aantal humoristische liefdesverdriet quotes voor je op een rijtje gezet. Zo wordt het leven misschien ietsjes zonniger, ook al is het maar voor even.

❤️ Schrijf de meest komische liefdesverdriet quotes op een grappig wenskaartje voor een extra portie zonnestralen.

Zelfliefde quotes bij liefdesverdriet

Een gebroken hart is niet niks. Soms ben je er maanden kapot van, soms voel je je weken down. Maar op een dag weet je jezelf weer bij elkaar te rapen. En zelfliefde is vaak de eerste stap van het helingsproces. Met de volgende zelfliefde quotes kun je je dierbare (of jezelf) alvast wat warmte toesturen. Welke gebroken hart teksten zou jij op een kaartje willen zetten?

❤️ Nog meer positieve teksten? Lees dan ook ons artikel over motivatie quotes!

Opbeurende liefdesverdriet quotes 

Het komt goed – echt! Ook al maak jij of je dierbare op dit moment een donkere periode door. Met deze opbeurende liefdesverdriet teksten kun je iemand eraan herinneren hoe sterk en dapper hij of zij is. Je vriend, familielid of bekende komt hier doorheen, en deze einde relatie teksten laten alvast een glimpje hoop zien.

💔 Stuur je dierbare extra liefde met een opbeurend kaartje, of stuur er een naar jezelf.

Engelse teksten over liefdesverdriet

Bij liefdesverdriet kunnen gebroken hart teksten een enorme steun zijn. Er bestaan namelijk ontzettend veel gebroken hart en liefdesverdriet quotes. En al die pijnlijke liefdes zinnen, moeilijke relatie quotes en mooie teksten zorgen ervoor dat jij of je dierbare zich niet alleen voelt. Luduvudu is namelijk een hartstikke universeel begrip. Ook in de Engelse taal zijn er prachtige teksten over het einde van een relatie geschreven. Dit zijn onze Engelse favorieten.

❤️ Wees extra lief voor je dierbare en verras hem of haar met een dikke knuffel kaart

Liefdesverdriet en zelfliefde quotes: alleen maar warmte

Deze liefdesverdriet quotes en gebroken hart teksten kunnen al een klein steuntje in de rug zijn. Maar je kunt natuurlijk nog veel meer doen voor iemand die net een break-up heeft meegemaakt. We geven je nog een aantal liefdevolle tips.

Geef een cadeautje
Zit je vriend of familielid er helemaal doorheen, dan is een leuk cadeautje altijd op z’n plaats. Denk aan bloemen, een fles wijn, grappige sokken, een fijn boek of een lekkere reep chocola. Je kunt trouwens ook een cadeautje meesturen met je kaartje. Zo verras je je dierbare niet alleen met een liefdevolle boodschap, maar ook met een leuk presentje.

Ga iets leuks doen
Koekjes bakken, samen sporten, een terrasje pakken, lekker shoppen of naar de dierentuin: afleiding is altijd goed. Laat je dierbare iets leuks uitzoeken en ga er samen lekker op uit. Tip: geef ook aan dat hij of zij zich niet groot hoeft te houden tijdens de activiteit. Het verdriet mag er zijn!

Vraag regelmatig hoe het gaat
Liefdesverdriet gaat vaak niet zomaar over. De boosheid, het verdriet en de verslagenheid kunnen nog heel lang de boventoon voeren. Blijf dus betrokken bij je dierbare. Stuur regelmatig een berichtje, bel zo nu en dan of stuur af en toe een lief kaartje. Het is voor jou misschien een kleine moeite, maar het betekent ontzettend veel voor diegene.

Blèr mee met dramatische liedjes
Of je nou meer van pop, rock of hiphop houdt: muziek is de perfecte manier om je hoofd leeg te maken. Playback of karaoke er dus op los met de leukste nummers. Bijvoorbeeld deze Spotify lijst met liedjes voor bij liefdesverdriet.

Ook interessant voor jou: