Kerst 4 december 2023

70+ korte kerstwensen voor op je kerstkaart

🎄 Gratis proefdruk van je kerstkaart

Kies nu je leukste kerstkaart en bestel een gratis proefdruk!

Feest, glitter, heerlijk eten en samenzijn met de liefste mensen: het magische feestseizoen is aan! Wil je even bijkomen van die wervelwind aan gezelligheid? Neem dan lekker de tijd om leuke kerstkaartjes uit te zoeken. En heb je een toffe kerstkaart gevonden, dan is het wel zo leuk om er een pakkende kerstgroet bij te schrijven. Onze tip? Hou je kerstwens dit jaar kort en bondig. Zo komt je kerstboodschap namelijk extra krachtig over. Met onze favoriete korte kerstwensen valt er binnen de kortste keren een sprankelend kerstkaartje op de deurmat. Less is more!

Kerstwens: kort en krachtig

Op zoek naar een ultrakorte kerstwens? Dan zit je hier gebakken, want met de volgende korter-dan-korte kerstwensen kom je niet alleen nuchter over, maar is je kerstgroet ook extra pakkend. Want het is echt waar: voor een kerstboodschap kun je aan twee woorden genoeg hebben. Lekker efficiënt – óók tijdens kerst!

🎄 Kijk ook eens naar deze feestelijke teksten voor op je kerstkaart

Kort kort kort: Kerstgroet in drie woorden

Waren de vorige korte kerstwensen net iets te mand? Dan kun je ook lekker voor drie kerstige woorden kiezen. De volgende kort maar krachtige kerstteksten maken je kaartje helemaal af. Zo hou je extra veel ruimte over voor een gezellige foto op je kaart. Want één beeld zegt meer dan 1000 woorden.

🎁 We verzamelden alvast de leukste ideeën voor een originele kerstfoto

korte kerstwensen

Kerstwensen in het kort: mooie zinnen

Je zag het hierboven al: een korte kerstwens hoeft helemaal niet ongezellig zijn. Sterker nog, je boodschap kan zelfs extra krachtig binnenkomen. Met twee of drie lieve woorden ben je er al, maar een korte tekst voor op je kerstkaart kan ook uit één mooie zin bestaan. De volgende korte kerstwensen doen het goed op vrijwel elk kaartje.

🎅🏽 In dit artikel verzamelden we nog meer korte kerst quotes en oneliners

Korte kerstwensen vol liefde

Op kerstavond zitten velen van ons met tissues voor de tv. Want wat zijn de feestdagen zonder All You Need Is Love? We pinken nu al bijna een traantje weg als we aan alle herenigde stellen en families denken. Kortom: liefde is alles wat telt, zeker tijdens kerst. En met de volgende mooie korte kerstteksten stuur jij een beetje liefde over de post. Want Andy Willams zong het al: “There’ll be much mistletoe-ing and hearts will be glowing when loved ones are near. It’s the most wonderful time of the year!”

❤️ Kijk ook eens naar deze romantische kerst teksten over de liefde

Kerstgedicht: kort en bondig

Gedichten zijn een prachtige manier om je kerstgroet over te brengen. Maar op een kerstkaart is niet altijd plek voor een sonnet van Shakespeare. Gelukkig kun je met een kerstgedicht ook heel makkelijk kort van stof zijn. Met een kort kerstgedicht uit de selectie hieronder maak je je kaartje net iets specialer.

korte kerstwens

Korte kerst teksten met humor

Tis the season to be jolly! En daarom is het superleuk om je kerstkaart een flinke dosis humor te geven. Met de volgende komische teksten maak je je kerstgroet heerlijk vrolijk. Welke korte kerstwens bezorgt jou een glimlach?

Ga uit je kerstbol met deze grappige kerstteksten

Korte originele kerstwensen: kerst afko’s!

Omg schat, kerst is lett zó gezel. En al dat lekkere eten, echt HDP. Denk jij bij deze zinnen ook meteen aan Anne-Fleur, de haarclip van Marie Claire en Schoudertassie? Dan is het hilaar om je meid een fijne kerst te wensen met een flinke dosis afko’s. Want bij bondige kerst teksten horen natuurlijk afkortingen – en dat is de vibe die je wil als je korte kerstwensen in 2024 verstuurt. Kies je fave kerstkaart uit en schrijf een heerlie de peerlie kerstgroet. Echt niet normi lieverd!

Korte kerstwensen in het Engels

Meeeerry Christmas y’all! Engelse kerstgroeten worden steeds populairder. Dus wil jij je broer, buurvrouw of vriendin verrassen met een feestelijke kerstboodschap? Dan is een korte Engelse kersttekst a very good idea. De volgende korte voorbeelden zijn perfect voor een vlot kerstkaartje.

🦌 Hier vind je nog meer toffe Engelse teksten voor op je kerstkaart

kerstwens kort en krachtig

Korte kerstwensen uit songteksten

Tinkelende sleigh bells, vocale uithalen en overdonderende koren – schallen de kersthits al tijden door jouw speaker? Dan is het een feestje om je kerstkaart speciaal te maken met een kerstige songtekst. En dan hebben we het natuurlijk niet over complete refreinen, maar korte fragmenten uit kerstliedjes. Daarin vind je namelijk heel veel toffe kerst spreuken die lekker kort zijn. Kies bijvoorbeeld een korte kerstgroet uit de muzikale opties hieronder.

Religieuze korte kerstgroet

Kerst is een feest van licht, gezelligheid en samenzijn. En voor gelovige mensen komt daar vaak nog een extra laag bij. Zij vieren tijdens kerst de geboorte van Jezus Christus, en staan extra stil bij de diepere betekenis van kerst: het verspreiden van liefde, vreugde, hoop en vrede. Met deze korte kerstwensen verstuur je in 2024 een warme kerstgroet naar je dierbaren. 

🎄 Lees ook ons artikel over Christelijke kerstwensen

Korte nieuwjaarswensen voor 2025

Veel mensen vinden het fijn om korte nieuwjaarswensen en kerstwensen met elkaar te combineren. Maar het is ook heel leuk om met je kaart alleen te focussen op oud en nieuw. Bijvoorbeeld als Oudjaarsdag voor je vriendin hét daverende hoogtepunt van het jaar is. Of als je broer enorm uitkijkt naar een fris nieuw jaar. En dan hebben we het nog niet eens over het goedmakertje voor die ene vergeten kerstkaart. Daarom hebben we de leukste korte nieuwjaarswensen voor 2025 voor je op een rijtje gezet.

Laat je korte kerstwens extra opvallen!

Heb je al een leuke korte tekst voor je kerstkaart op het oog? Wat fijn! Daarmee verstuur je ongetwijfeld een mooie kerstgroet. Je kunt je kerstkaart trouwens nog specialer maken door voor leuke extra’s te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan stijlvolle sluitzegels, handige adresstickers of een heus kerstcadeautje. Zo wordt je kerstkaart met korte tekst nóg feestelijker. Vrolijke kerstdagen!

Ook interessant voor jou: