Algemeen 11 januari 2024

50+ dieren teksten voor op dierenkaarten: beestachtig leuk!

Dieren teksten

Dierenvrienden opgelet! Want voor dit artikel tippen we je de leukste dieren teksten. Schrijf bijvoorbeeld een lieve tekst op je ‘welkom puppy’ kaart. Of ga voor grappige dieren teksten die perfect bij je gekke kat passen. Van een ‘fijne dierendag’ tekst tot een liefdevol gedicht voor die ene paardengek: van deze aaibare dieren quotes beginnen we spontaan te kwispelen!

Welkom puppy of kitten tekst 

Yes, er is sprake van gezinsuitbreiding! Je beste vriendin, broer of sportmaatje krijgt namelijk een nieuw huisdier. En daar past natuurlijk een ‘gefeliciteerd met jullie puppy’ tekst bij. Of een gezellige welkom thuis tekst voor een asielkat of pluizig konijntje. We hebben de leukste dieren teksten voor je op een rijtje gezet. Zo verwelkom je de nieuwe viervoeter van je dierbare in stijl!

 

🐶 Tip: Op zoek naar een leuke welkom puppy of kitten kaart? Deze geboorte felicitatiekaartjes met dieren zijn superschattig!

Fijne dierendag tekst: grappig en lief!

Hoera, het is dierendag! Ken jij een echte beestengek? Dan is een ‘Gefeliciteerd, dierendag’ quote perfect om hem of haar extra blij te maken. Zet de tekst bijvoorbeeld op een dierendag kaart en nodig hem of haar meteen uit voor een dagje naar de kinderboerderij of dierentuin.

Dierendag quotes en teksten

 

Dieren gedichten voor dierendag

Honden quotes en gedichten

Waf! Ken jij een echte hondenmama of -papa? Dan is het superleuk om hem of haar te verrassen met een leuke honden quote. Bijvoorbeeld ter ere van werelddierendag of wanneer het hondje jarig is. We hebben een aantal lieve honden teksten voor je op een rijtje gezet.

🐕 Ga jij dit jaar voor een kerstkaart met je hond? Lees onze tips voor de leukste foto’s!

Lieve honden teksten

 

 

Honden gedichten

🐺 Gefeliciteerd hond! Deze hondenkaartjes zijn superleuk voor viervoeters én hun baasjes.

Katten quotes en gedichten

Katten zijn ontzettend schattig en aaibaar, maar ook eigenwijs en onafhankelijk. En daarom zijn we dol op ze! Deze grappige katten quotes en gedichten zijn perfect voor op een dierenkaart. Van welke katten teksten begint jouw crazy cat lady of man direct te spinnen?

Lieve katten teksten

 

Katten gedichten

🐯 Gefeliciteerd kat! Deze kattenkaartjes zijn niet alleen leuk voor kattenliefhebbers, maar ook perfect om iemands kat te feliciteren.

Paarden quotes en gedichten

We galopperen meteen door naar de mooiste paarden quotes. Want hoe leuk is het om die ene paardengek te verrassen met een toffe dierenkaart? De volgende dieren teksten staan allemaal in het teken van paarden. Maak dierendag bijvoorbeeld extra leuk met een mooi paarden gedicht! Hieeehaaa!

Paarden quotes

 

Paarden gedichten

🐴 Tip: Verras je favoriete paardengek met een lief paardenkaartje!

Tekst overlijden hond, kat of ander dier

Een huisdier maakt je blij, troost je, oordeelt niet en is er altijd voor je. En daarom komt het vaak extra hard aan als je trouwe viervoeter overlijdt. Omdat het gemis van een huisdier enorm verdrietig kan zijn, is het een mooi gebaar om het baasje een paar lieve woorden te sturen. Met de onderstaande teksten rondom het overlijden van een hond, kat of ander huisdier kun je je dierbare een hart onder de riem steken.

Afscheid hond quotes en gedichten

 

Overlijden kat: sterkte tekst

 

Afscheid huisdier tekst

🐻 Wens je dierbaren sterkte met deze condoleance kaarten voor honden, katten en andere dieren.

Dieren kaarten met teksten: lief attent!

Als het om schattigheid gaat kan niemand natuurlijk tippen aan een huisdier. Maar met een lief dierenkaartje kom je aardig in de buurt! Met deze dieren teksten wordt het in ieder geval een hele beestenboel. Welke dierenvriend verras jij met een diervriendelijk kaartje? 

In de volgende artikelen vind je trouwens nog veel meer tekstinspiratie voor kaartjes:
🐰 Wat schrijf je op een kaartje? De mooiste teksten verzameld
🦁 Wat zet je op een verjaardagskaart?
🐷 Felicitatie geboorte: 44x lieve teksten voor je kaartje

Ook interessant voor jou: