Verhuizen 29 april 2024

Leuke en originele cadeaus voor stellen die gaan samenwonen

samenwonen cadeau

Gaan vrienden of familieleden samenwonen met hun vriend(in), verloofde of partner? Feliciteer het koppel met de nieuwe stap in hun relatie en verras ze met een mooi cadeau. In deze blog hebben we leuke, grappige en originele cadeaus voor samenwonen op een rijtje gezet. Tussen deze tips zitten praktische cadeaus, maar ook gepersonaliseerde cadeaus en cadeaus met een dikke knipoog.

Symbolische samenwoon cadeaus

Veel stellen die gaan samenwonen vinden het leuk als je een cadeau met een symbolische betekenis voor ze meeneemt. En vooral cadeaus die staan voor geluk zijn er te kust en te keur. Denk bijvoorbeeld aan cadeaus als beelden, kandelaars en wanddecoratie. Bekende gelukssymbolen zijn het hoefijzer en het klavertje vier, maar ook olifanten, lieveheersbeestjes en boeddha’s staan voor voorspoed. Naast geluk kun je het koppel ook het volgende toewensen:

  • groei met een cadeau als een (fruit)plant, een olijfboom of een stekje
  • liefde met een cadeau met tortelduifjes, versmolten lichamen of puzzelstukjes
  • bescherming met een cadeau als edelstenen of een cadeau in de vorm van een engel

💫 Geen tijd meer om iets te halen? Stuur een kaartje met een wenscadeau!

Grappige cadeaus voor samenwonen

Een cadeau voor een stel dat gaat samenwonen hoeft zeker niet saai te zijn. Vooral als ze samen naar een nieuwe woning gaan is er veel ruimte om een grappig cadeau te geven. Je kunt denken aan huisraad cadeaus als een flesopener of onderzetters, maar dan met een knipoog. Met name dieren als katten, teckels en pinguins zijn populair. Cadeaus met piemels en punani’s zie je trouwens ook veel terug, net als korte quotes en hints naar lekkere drankjes. Ook de volgende cadeaus met een grappige twist zijn leuk om te geven:

  • Een Delfts Blauw tegeltje met spreuk (tegeltjes wijsheid) voor in het kleinste kamertje
  • Een krasposter met films, een boek met couple goals of een krasbare wereldkaart
  • Gadgets als een leeslampje of een telefoon- of een kabelhouder in een grappig thema

Overlevingspakketten

Gaat het stel dat gaat samenwonen allebei uit huis? Dan kan een overlevingspakket niet ontbreken. Online zijn verschillende pakketten te vinden, maar er zelf een samenstellen kan natuurlijk ook. Denk bijvoorbeeld aan een grote mand met cadeaus als:

  • een blusdeken, brandblusser, zaklamp, een naaisetje en een EHBO-doos
  • ovenwanten, pannenlappen, pannenonderzetters en kookboeken
  • een plantengieter, waterdruppelaar, plantenspuit en (tuin)aarde
  • een analoge of digitale wekker, een kookwekker of een klok
  • een dweilset, emmer, plumeau, afwasborstel, spons of een raamwisser

Leuke en praktische cadeaus

Wil je het stel dat gaat samenwonen geen prullaria geven? Er zijn genoeg leuke cadeaus te bedenken die ook nog eens praktisch zijn. Denk bijvoorbeeld aan een sleutelrekje, een mooie fruitschaal of een bloemenvaas. Liever cadeaus in een bepaald thema geven? Wat dacht je van een van de volgende cadeaus?

  • Een wellness cadeaupakket met geurkaarsen, maskers, douchegel, scrub en/of een saunabon
  • Een borrel- of tapasbox met een kaasplank, cocktailprikkers, schaaltjes en (wijn)glazen
  • Een wijn-, bier- of ginproeverij met mooie glazen. Praktisch én lekker.

Housewarming cadeaus

Organiseert het stel een housewarming? Dan is de kans groot dat ze er al een paar weken wonen. De meest ‘basic’ dingen zullen ze al wel in huis hebben, maar onderstaande cadeaus voor samenwonen? Die kunnen altijd! In ons artikel met housewarming cadeaus vind je trouwens nog meer ideeën.

  • Een plant. Te veel planten hebben is namelijk niet mogelijk!
  • Kookboeken. Voor stellen die niet graag koken is een airfryer-, wok- of barbecuekookboek perfect.
  • Gezelschapsspellen. Kaartspellen, bordspellen, dobbelspellen … de keuze is oneindig!

Kun je er helaas toch niet bij zijn? Een felicitatie kaartje met een bos bloemen kan altijd!

Origineel samenwoon cadeau

Is het stel dat gaat samenwonen niet zo materialistisch ingesteld? Dan is het leuker om ze iets te geven wat ze kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan een restaurant cadeaukaart, een cadeaubon voor een weekendje weg of een tegoedbon voor een lekker dagje sauna. Liever iets minder geld uitgeven aan het samenwonen cadeau? Geef het stel een (tijdelijk of proef-) abonnement op een tijdschrift of een maaltijdbox cadeau.

Cadeaus voor buiten

Heeft het stel groene vingers én een tuin? Dan is het leuk om ze een cadeau voor buiten te geven. Ga bijvoorbeeld voor een moestuinbak als ‘buiten cadeau’. Je kunt alleen de bak geven, maar het cadeau ook aanvullen met moestuingrond, zaden voor groente, fruit of kruiden. Een wormenhotel, een bijenhuis en een egelhuisje zijn ook leuke én originele cadeaus om te geven aan bekenden die gaan samenwonen. Een iets meer voor de hand liggend cadeau als een vogelhuisje of voederhuisje kan natuurlijk ook.

Brievenbus cadeau voor een nieuw huis

Geen tijd om langs te gaan is geen excuus! Tegenwoordig zijn er hele leuke brievenbuscadeaus te vinden voor stellen die gaan samenwonen. Deze cadeaus passen – je verwacht het niet – gewoon door de brievenbus. Ook zijn zulke cadeaus per post handig voor als je niet in de buurt woont. Voor stellen die gaan samenwonen is het bijvoorbeeld leuk om een brievenbus cadeau te sturen met:

  • (droog)bloemen, een plantje of een (bloemen)cadeaubon
  • een relaxpakket. Gaan samenwonen is soms best stressvol, dus ontspanning is welkom!
  • een bier- of wijnpakket. Zo kan het stel proosten op dit bijzondere moment. 

🎁 Samenwonen kaart sturen met een cadeau? De meeste cadeaus uit ons assortiment kunnen gewoon door de brievenbus!

Ook interessant voor jou: