Kinderfeestje 8 jaar: de leukste tips en ideeën!

Kinderfeestje 8 jaar

Verjaardagen zijn er om gevierd te worden, maar als je zoon of dochter 8 jaar wordt is dat natuurlijk extra speciaal! Hij of zij wil zijn nieuwe levensjaar vast met veel vriendjes en vriendinnetjes vieren. Wij hebben de leukste ideeën en tips gevonden voor een kinderfeestje 8 jaar, zodat het een onvergetelijk verjaardagsfeestje wordt!

Activiteiten om te doen met een kinderfeestje voor 8 jaar

Soms is het best lastig om een leuk kinderfeestje te geven dat klasgenoten van je zoon of dochter nog niet hebben gehouden. Met de volgende tips en ideeën weet je zeker dat jouw kind een origineel kinderfeestje geeft.

Survival speurtocht voor stoere jongens en meiden

Houdt jouw zoon of dochter wel van een beetje avontuur en heeft hij of zij zin in een stoer kinderfeestje? Organiseer dan een survival speurtocht! Ga bijvoorbeeld thuis samen een katapult maken van hout en elastiek, zodat jullie hier onderweg spelletjes mee kunnen doen. Laat de kinderen tijdens de speurtocht ook hout sprokkelen (dat je zelf hebt neergelegd) voor het vuur dat jullie gaan maken. Ben jij of je partner handig? Ga dan samen met de kinderen een vlot bouwen! Zo kunnen jullie aan de overkant van de sloot de schat vinden waar jullie naar zochten. Andere leuke spelletjes om onderweg te doen:

• Tijgeren onder een camouflagenet door: wie is het snelste aan de andere kant?
• Toren bouwen: om de beurt zetten de kinderen houten blokken op elkaar die een toren vormen. Bij welk kind valt de toren om?
• Survivalquiz: test hun kennis over wilde dieren en vuurtjes maken!

Knutselen tijdens een kinderfeestje voor 8 jaar

Creabea’s kunnen hun ei kwijt in een creatief feestje! Bouw bijvoorbeeld een klein huisje met behulp van ijslollystokjes of rietjes en lijm. Ook is het leuk om een eigen spiegel te versieren. Er zijn verschillende houten spiegels te koop die de kinderen kunnen beplakken met mozaïeksteentjes, plakdiamantjes of schelpjes. Bekijk meer knutselideeën in ons artikel met tips voor een kinderfeestje voor 7 jaar.

Kinderfeestje thuis organiseren: Fotoshoot voor meiden

Is jouw dochter echt een meisje-meisje en houdt ze van tutten en zich mooi maken? Organiseer dan thuis een fotoshoot als kinderfeestje! Laat de meiden hun mooiste kleren meenemen, doe samen met wat hulp van een vriendin hun haar en maak het geheel af met grote zonnebrillen en confetti. Voor de foto’s kun je natuurlijk een fotograaf inhuren, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan. Zorg in ieder geval voor een rustige achtergrond, voldoende licht en wat leuke muziek voor de sfeer!

Oud-Hollands kinderfeestje

Niets gaat boven de spelletjes uit het oude Holland! Vier daarom een oud-Hollands kinderfeestje met Delfts blauwe versiering, poffertjes en sjoelen. Natuurlijk mogen spelletjes als blikgooien, snoephappen en spijkerpoepen ook niet ontbreken. Daarnaast is het leuk om wat minder bekende oud-Hollandse spelletjes te spelen. Speel bijvoorbeeld slingerbak: hang een touw op met een bal eraan en zet hier pionnen omheen. Laat de kinderen vervolgens om de beurt een zwaai aan het touw geven. Degene die de meeste pionnen om liet gaan heeft gewonnen. Als laatste is het ook leuk om een korte quiz met vragen over Nederland te doen. Wie zijn bijvoorbeeld de koning en koningin van Nederland? En welke kleuren heeft de Nederlandse vlag?

Boevenfeestje op locatie: kinder-escaperoom

Wil je de verjaardag liever niet thuis vieren en ben je op zoek naar een leuke locatie? Bezoek dan een speciale kinder-escaperoom! De kinderen moeten door verschillende aanwijzingen en puzzels binnen een bepaalde tijd ontsnappen. In Nederland vind je meer dan 100 escaperooms in verschillende thema’s waar ook kinderen kunnen escapen. Let wel even op de minimum leeftijd en het maximale aantal kinderen per escaperoom als je een escaperoom wilt boeken.

Spelletjes voor een kinderfeestje 8 jaar

Organiseer je een feestje vol spelletjes, of wil je graag wat spelletjes achter de hand houden voor als er tijd over is? Met de volgende spelletjes vervelen de kinderen zich niet. Ben je op zoek naar meer spelletjes voor het kinderfeestje? Lees dan ons artikel met tips en ideeën voor een kinderfeestje voor 6 jaar!

Moeder, hoe laat is het?

Bij het spelletje moeder, hoe laat is het? staat één kind met zijn rug naar de andere kinderen. De kinderen staan ongeveer 10 meter van het kind af, achter een lijn. Als de kinderen vragen ‘Moeder, hoe laat is het?’ antwoordt de ‘moeder’ bijvoorbeeld ‘4 uur!’, waarna de kinderen 4 stappen naar voren doen. Dit gaat net zolang door tot de moeder denkt dat de kinderen dichtbij genoeg zijn. Wanneer de kinderen dan opnieuw vragen hoe laat het is, roept zij ‘Etenstijd!’ en probeert ze de kinderen te tikken. De kinderen proberen zo snel mogelijk weer achter de lijn te komen, want daar kunnen ze niet getikt worden!

Moeras oversteken

Voor dit spel heb je evenveel houten plankjes nodig als kinderen, plus twee extra. Verdeel de groep in twee teams en laat de kinderen na het startsein zo snel mogelijk het ‘moeras’ oversteken. Ze moeten hierbij van de ene naar de andere kant van de tuin komen door de plankjes achter elkaar neer te leggen en hier overheen te lopen. Telkens leggen ze het laatste plankje weer voor het eerste, zodat ze weer een stukje verder komen. Het team dat het snelste aan de overkant is, heeft gewonnen!

Toren bouwen

Bij dit spel laat je de kinderen heel eenvoudig een toren bouwen met bierviltjes en plastic bekertjes. Wil je het nog iets spannender maken? Speel het spelletje dan in de tuin wanneer er wat wind staat! Je kunt er een competitie van maken door met twee teams te spelen, of een teambuildingsspel door met z’n allen samen te spelen.

Voorhoofdsbal

Met voorhoofdsbal moeten de kinderen in tweetallen zo snel mogelijk over de finishlijn komen met een bal tussen hun voorhoofd. Als de bal valt, moet het team terug om opnieuw te beginnen. Je maakt het spelletje moeilijker met een gekookt ei of een boek.

Toverdrank

Tijdens het spel toverdrank moet één kind naar de gang, waarna de andere kinderen een slokje van een ‘toverdrank’ krijgen. Als het kind teruggeroepen is, zijn alle kinderen veranderd in wat ze het liefst willen zijn; een raceauto, brandweerman of prinses! Het kind dat naar de gang ging, moet raden wat de kinderen om de beurt uitbeelden.

Een geslaagd kinderfeestje 8 jaar

Met deze tips, ideeën en spelletjes wordt het kinderfeestje 8 jaar van jouw zoon of dochter een groot succes. Bekijk ook onze checklist voor kinderfeestjes of doe inspiratie op voor versiering voor een kinderverjaardag!

Ook interessant voor jou: