Originele versiering voor een kinderverjaardag

Originele versiering kinderverjaardag

Mag jouw zoon of dochter binnenkort weer een jaar bij zijn of haar leeftijd optellen? Dan is het tijd voor feest! Cadeaus, visite en verjaardagsversiering mogen natuurlijk niet ontbreken. En bij die laatste helpen wij je graag. We hebben namelijk heel veel leuke originele versiering voor een kinderverjaardag verzameld, zodat de gasten al bij binnenkomst in de feeststemming komen!

Ook leuk om te lezen: 100+ leuke verjaardagscadeaus voor kinderen van 1 t/m 12 jaar

pin

1. Zelf een verjaardagstaart maken

Vind je het leuk om zelf een mooie verjaardagstaart te bakken, maar heb je geen inspiratie? Houd het dan simpel met figuurtjes op de taart! Maak eerst een taart in de favoriete smaak van je zoon of dochter en bestrijk deze met botercrème of bekleed hem met fondant. Plak hier vervolgens gekleurde hagel of eetbare confetti tegenaan en maak de taart af met een mooie caketopper en dierenfiguurtjes. Naast dieren kun je natuurlijk ook kiezen voor andere attributen, zoals kleine speelgoedautootjes of plastic figuurtjes van zijn of haar favoriete programma.

Tip: Onze kinderfeestjes uitnodigingen met dieren passen erg goed bij deze taart!

pin

2. Decoreer met ballonnen

Versiering voor een kinderverjaardag hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je maakt het namelijk gemakkelijk in stijl met ballonnen! Kies één ballonfiguur als eyecatcher en maak het af met verschillende formaten en kleuren ballonnen die hierbij passen. Extra leuk is het om hier de overige decoratie ook op af te stemmen. Bij het vossenthema hierboven is bijvoorbeeld gekozen voor een groene ondergrond als gras, dennenappels, planten en dieren. Met wat kleine details creëer je zo een heel leuk aangeklede woonkamer!

pin

3. Eenhoorn dromenvanger

Is je dochter gek op eenhoorns? Kies dan voor versiering met eenhoorns! Wat dacht je bijvoorbeeld van een unicorn dromenvanger? Wat je hiervoor nodig hebt is een ring als basis, verschillende kleuren touw om aan de dromenvanger te knopen, vilt voor de oren, glitterkarton voor de hoorn en wat nepbloemen ter versiering. De dromenvanger is erg makkelijk te maken, de foto spreekt eigenlijk voor zich. En onthoud dat hoe groter de ring is, hoe groter de dromenvanger wordt! Zo kun je ervoor kiezen om het klein te houden of om er juist een opvallende versiering van te maken.

pin

4. Ballonnenfestijn voor kinderen

Versiering waar kinderen direct door van de bank komen is een lijn met ballonnen in het deurkozijn. Dit staat niet alleen feestelijk, kinderen zullen er ook graag tussendoor willen lopen en er tegenaan willen slaan. Hang de ballonnen wel op ooghoogte van de kinderen en kies voor een deuropening die niet veel gebruikt zal worden tijdens de verjaardag 😉

pin

5. Verjaardagsversiering met naam: zachte pomponletters

Een versiering voor een kinderverjaardag die je erg gemakkelijk maakt, is de naam van je zoon of dochter met pomponletters. Koop hiervoor zijn of haar naam in kartonnen letters, maak genoeg kleine pompons om de letters mee te vullen en plak de pompons op de letters. Zet de letters op een opvallende plek en laat iedereen weten wie het middelpunt van het feest is!

pin

6. Serveerschaal met dinosaurus

Wanneer je zoon niet uitgepraat raakt over dinosaurussen, is het dinothema echt iets voor hem. Maak bijvoorbeeld deze grappige dinosaurusschaal, om soesjes, snoep of chips op te serveren. 

Dit heb je nodig

  • Plastic dinosaurus die stevig op z’n poten staat
  • Plastic bord
  • Hobbymes of handzaag
  • Secondelijm 
  • Klei of steentjes

Zo maak je de dinosaurusschaal

1. Snijd de kop van de dinosaurus. Hoe rechter je zaagt, hoe rechter het bord komt te staan.
2. Verzwaar de romp met de klei of de steentjes. Zo zal de dinosaurus minder snel omvallen.
3. Lijm het bord op de romp en de kop op het bord. Let erop dat je de kop recht op de romp lijmt. 
4. Laat de dinosaurus goed drogen! 

pin

7. Versierde hoepel als fotokader

Lijkt het je leuk om elke gast even op de gevoelige plaat vast te leggen? Maak dan een fotokader van een versierde hoepel! Koop hiervoor een hoepel in een leuke kleur en versier deze met nepbloemen, ballonnen, bladeren en takken. Maak één hoekje voor het maken van foto’s en zet er een polaroidcamera naast. Zo heb je na het feest een leuke verzameling foto’s. 

pin

8. Kinderverjaardag versiering: rupsenslinger van lampions

Als je zoon of dochter het boekje van Rupsje Nooitgenoeg verslonden heeft, kies dan voor het rupsenthema! Je maakt bijvoorbeeld gemakkelijk een rupsenslinger van rode, gele en groene lampions. Hiermee hoef je alleen nog maar ogen, een neus en voelsprieten van papier op te plakken en de lampions achter elkaar aan het plafond te hangen.

pin

9. Slinger met vliegtuigjes

Veel jongens en meiden zijn gek op voertuigen, dus waarom zou je hier niet iets mee doen? Maak bijvoorbeeld een slinger van papieren vliegtuigjes en wolkjes. Andere leuke ideeën zijn papieren slingers met planeten, raketten, hartjes of stippen.

pin

10. Luchtballon als photobooth

Voor de allerkleinsten is een zelfgemaakte luchtballon een leuke plek voor een foto. De luchtballon maak je gemakkelijk zelf, met een grote heliumballon en een mand als basis. Maak de ballon met touw aan de mand en je luchtballon staat! Eventueel kun je hem nog versieren met vlaggetjes, een wolkenlucht als achtergrond en met de naam en leeftijd van je kindje. 

Ook leuk: een photobooth huren voor op het feest!

Originele versiering voor een kinderverjaardag

Met deze ideeën zal je zoon of dochter zich extra jarig voelen op zijn grote dag! Wil je meer inspiratie voor de verjaardag van je kind? Ontdek onze ideeën voor een onvergetelijk kinderfeestje of bekijk onze checklist voor een verjaardag.

Ook interessant voor jou: