Geboorte 7 augustus 2023

Geboortekaartjes bewaren: 13x mooie tips

geboortekaartjes bewaren

Ben je kortgeleden bevallen van een kleintje? Van harte gefeliciteerd! Kaartjes spelen al rond je zwangerschap een rol, wanneer jullie het geboortekaartje van je kindje uitkiest. En is je kleintje eenmaal geboren, dan vallen er ook heel wat felicitatiekaartjes op de deurmat. Natuurlijk wil je de geboortekaartjes en felicitatiekaartjes op een memorabele manier bewaren. Dit kan op heel veel leuke manieren. En kan je wel wat inspiratie gebruiken? Lees onze 13 tips hoe je de geboortekaartjes kunt bewaren!

Felicitatie geboortekaartjes bewaren

1. Bewaren van geboortekaartjes in een plakboek

Bijzondere geboortekaartjes bewaar je graag op een unieke plek. Verzamel ze daarom in een speciaal plakboek. Op een later tijdstip blader je er nog eens rustig doorheen om aan die fijne kraamtijd terug te denken. Daarbij is het ook een leuk herinneringsboek voor als je zoon of dochter wat ouder is.

2. Maak een houten boek voor geboortekaartjes

Geboortekaartjes bewaren is ook mooi in een houten bewaarboek. De houten bundel laat je graveren met de naam van je kindje, terwijl je met een perforator gaatjes maakt in de ontvangen geboortekaartjes. Op die manier creëer je een prachtig gepersonaliseerd boekwerk voor later! Hier vind je bijvoorbeeld zo’n houten bewaarboek.

💛 Tip: Laat familie en vrienden met een bedankkaartje weten dat jullie blij zijn met alle lieve berichtjes en wensen!

3. Maak een herinneringenkist

Tijdens de kraamtijd komt er van alles op je af. Misschien wil je daarom later nog eens rustig terugblikken op die periode. Ontvangen geboortekaartjes bewaren kan dan ook met een herinneringskist. In deze persoonlijke herinneringsdoos bundel je alle geboortekaartjes. Maak de box persoonlijk door er bijvoorbeeld het geboortekaartje van je kindje op af te drukken.

4. Gebruik een speciale bewaarzak

Een speciale bewaarzak is ook mooi voor het bewaren van geboortekaartjes. Ze zijn ook nog eens handig, want je hoeft geen kaartjes in een plakboek te plakken. Ook is het perforeren van geboortekaartjes niet nodig. Maak de zak dicht met de koordjes en bewaar deze bijzondere tas in een kast of hang ‘m op in de babykamer.

5. Maak een kaartenhanger aan je plafond

De kaartenhanger is een gemakkeloijke, maar leuke manier om geboortekaartjes te bewaren. Geef de meest bijzondere kaartjes een plaats aan het plafond in de babykamer. Er zijn speciale kaartenhangers verkrijgbaar, maar een mobiel is ook een prima alternatief.

6. Maak een collage op de muur

Het creëren van een boek om geboortekaartjes te bewaren is veelal een flinke klus. Wil je het anders aanpakken? Verzamel de leukste en mooiste kaartjes en maak een collage op een muur van de babykamer. Gebruik masking tape om de geboortekaartjes op de wand te bevestigen.

7. Bundel kaartjes in een bewaarbundel voor geboortekaartjes

Geboortekaartjes opbergen in een uniek boekwerk? Met een bewaarbundel voor geboortekaartjes gaat dit je zeker lukken. Er zijn allerlei kant-en-klare bundels verkrijgbaar, maar zelf maken kan natuurlijk ook.

8. Lijst de mooiste geboortekaartjes in

Geboortekaartjes bewaren? Lijst de meest bijzondere kaartjes in en hang de lijst aan de muur van de babykamer. Felicitaties met een lieve tekst, een mooi gedicht of van een persoon die jullie dierbaar is bijvoorbeeld.

9. Gebruik de felicitatiekaartjes als bedankkaartje

Wil je alle mensen bedanken die een kaartje hebben gestuurd na de geboorte van je zoon of dochter? Verzamel alle kaartjes, maak er een foto van en zet deze foto op een bedankkaartje. Stuur vervolgens iedereen dit leuke kaartje!

💛 Tip: Zo maak je makkelijk je eigen fotokaart.

10. Stop de geboortekaartjes in boxen en blikken

De babykamer opleuken met originele boxen en blikken? Vul ze met de ontvangen geboortekaartjes. De boxen en blikken zijn ware blikvangers en geven je meteen wat handige opbergruimte.

geboortekaartje inlijsten

Geboortekaartje van je kindje bewaren

11. Geboortekaartje inlijsten

Wil je het originele kaartje bewaren, zonder dat deze beschadigt of verkleurt? Dan is inlijsten een hele mooie optie. Bestel een extra geboortekaartje en kies het perfecte lijstje uit om het geboortekaartje in te lijsten. Zet het kunstwerkje vervolgens op een zichtbare plek, bijvoorbeeld op de babykamer. Zo kun je het nog vaak bewonderen.

12. Maak een poster van je geboortekaartje

Een alternatief voor het inlijsten van je geboortekaartje is om er een geboorteposter van te laten maken. Met een poster valt het geboortekaartje nog beter op, omdat hij een stuk groter is dan het kaartje zelf! Heb je je geboortekaartje bij Kaartje2go besteld, lees dan hier hoe je een poster van je geboortekaartje maakt. Helaas is het nog niet mogelijk om alleen een poster te bestellen.

13. Tegeltje van je geboortekaartje maken

Een derde leuke optie is om van je geboortekaartje een tegeltje te laten maken. Zo kun je nog lange tijd van het ontwerp van jullie geboortekaartje genieten. Je krijgt er een haakje bij om het tegeltje op te hangen, maar je kunt het natuurlijk ook neerzetten. Een tegeltje bestel je trouwens op dezelfde manier als een poster.

Geboortekaartjes bewaren op een manier die bij je past

Behalve een boek voor geboortekaartjes is er nog veel meer mogelijk om de kaartjes een mooi plekje te geven. De dertien ideeën hierboven helpen je vast om inspiratie op te doen om de geboortekaartjes op zo’n manier te bewaren dat je ze nog vaak kunt bewonderen.. Het is ook optie om een aantal van deze tips met elkaar te combineren. Kortom: ga aan de slag en leg mooie herinneringen vast voor later!

💞 Benieuwd naar de nieuwste trends voor de babykamer, geboortekaartjes en meer? Lees dan ook ons artikel met de babytrends van 2024.

Ook interessant voor jou: