Geboorte 7 augustus 2023

10 tips voor het bewaren van je geboortefelicitatiekaartjes 💛

geboortekaartjes bewaren

Ben je kortgeleden bevallen van een kleintje? Van harte gefeliciteerd! Tijdens de kraamtijd komen familie en vrienden langs om je te feliciteren en jullie minimensje te bewonderen. Daarnaast krijg je ook heel wat kaartjes per post. Natuurlijk wil je de ontvangen geboortekaartjes op een memorabele manier bewaren. Dit kan op heel veel leuke manieren. En kan je wel wat inspiratie gebruiken? Lees onze 10 tips hoe je de geboortekaartjes kunt bewaren!

1. Bewaren van geboortekaartjes in een plakboek

Bijzondere geboortekaartjes bewaar je graag op een unieke plek. Verzamel ze daarom in een speciaal plakboek. Op een later tijdstip blader je er nog eens rustig doorheen om aan die fijne kraamtijd terug te denken. Daarbij is het ook een leuk herinneringsboek voor als je zoon of dochter wat ouder is.

2. Maak een houten boek voor geboortekaartjes

Geboortekaartjes bewaren is ook mooi in een houten bewaarboek. De houten bundel laat je graveren met de naam van je kindje, terwijl je met een perforator gaatjes maakt in de ontvangen geboortekaartjes. Op die manier creëer je een prachtig gepersonaliseerd boekwerk voor later! Hier vind je bijvoorbeeld zo’n houten bewaarboek.

💛 Tip: Laat familie en vrienden met een bedankkaartje weten dat jullie blij zijn met alle lieve berichtjes en wensen!

3. Maak een herinneringenkist

Tijdens de kraamtijd komt er van alles op je af. Misschien wil je daarom later nog eens rustig terugblikken op die periode. Ontvangen geboortekaartjes bewaren kan dan ook met een herinneringskist. In deze persoonlijke herinneringsdoos bundel je alle geboortekaartjes. Maak de box persoonlijk door er bijvoorbeeld het geboortekaartje van je kindje op af te drukken.

4. Gebruik een speciale bewaarzak

Een speciale bewaarzak is ook mooi voor het bewaren van geboortekaartjes. Ze zijn ook nog eens handig, want je hoeft geen kaartjes in een plakboek te plakken. Ook is het perforeren van geboortekaartjes niet nodig. Maak de zak dicht met de koordjes en bewaar deze bijzondere tas in een kast of hang ‘m op in de babykamer.

5. Maak een kaartenhanger aan je plafond

De kaartenhanger is een gemakkeloijke, maar leuke manier om geboortekaartjes te bewaren. Geef de meest bijzondere kaartjes een plaats aan het plafond in de babykamer. Er zijn speciale kaartenhangers verkrijgbaar, maar een mobiel is ook een prima alternatief. Let er wel op dat je niet continu tegen de hanger aanloopt! ;–)

6. Maak een collage op de muur

Het creëren van een boek om geboortekaartjes te bewaren is veelal een flinke klus. Wil je het anders aanpakken? Verzamel de leukste en mooiste kaartjes en maak een collage op een muur van de babykamer. Gebruik masking tape om de geboortekaartjes op de wand te bevestigen.

7. Bundel kaartjes in een bewaarbundel voor geboortekaartjes

Geboortekaartjes opbergen in een uniek boekwerk? Met een bewaarbundel voor geboortekaartjes gaat dit je zeker lukken. Er zijn allerlei kant-en-klare bundels verkrijgbaar, maar zelf maken kan natuurlijk ook. Hoe creatief ben jij?

8. Lijst de mooiste geboortekaartjes in

Geboortekaartjes bewaren? Lijst de meest bijzondere kaartjes in en hang de lijst aan de muur van de babykamer. Felicitaties met een lieve tekst, een mooi gedicht of van een persoon die jullie dierbaar is bijvoorbeeld.

9. Gebruik de felicitatiekaartjes als bedankkaartje

Wil je alle mensen bedanken die een kaartje hebben gestuurd na de geboorte van je zoon of dochter? Verzamel alle kaartjes, maak er een foto van en zet deze foto op een bedankkaartje. Stuur vervolgens iedereen dit leuke kaartje!

💛 Tip: Zo maak je makkelijk je eigen fotokaart.

10. Stop de geboortekaartjes in boxen en blikken

De babykamer opleuken met originele boxen en blikken? Vul ze met de ontvangen geboortekaartjes. De boxen en blikken zijn ware blikvangers en geven je meteen wat handige opbergruimte.

Geboortekaartjes bewaren op een manier die bij je past

Behalve een boek voor geboortekaartjes is er nog veel meer mogelijk om ontvangen felicitaties te verzamelen. De tien ideeën hierboven helpen je vast om inspiratie op te doen om geboortekaartjes te bundelen en te bewaren. Het is ook optie om een aantal van deze tips met elkaar te combineren. Kortom: ga aan de slag en leg mooie herinneringen vast voor later!

Ook interessant voor jou: