Vaderdag 16 juni 2020

Eerste Vaderdag tips voor een geweldige dag

Eerste vaderdag

Vaderdag is natuurlijk voor iedere papa een feestje. Maar deze dag is extra bijzonder voor vaders die het afgelopen jaar vader zijn geworden of nog een kleintje verwachten. Je eerste Vaderdag vergeet je nooit. En met deze superleuke eerste Vaderdag tips maken jullie er samen een onvergetelijke dag van!

Zwanger tijdens zijn eerste Vaderdag

Zijn jullie tijdens zijn eerste Vaderdag in verwachting? Dan is er natuurlijk nog geen kindje dat knutselwerkjes kan maken of ontbijt op bed kan brengen. Maar dat betekent niet dat jullie Vaderdag niet kunnen vieren. Met een kleintje on the way is dit toch echt zijn eerste Vaderdag. Misschien heb je zelf al een leuke invulling bedacht, maar als dat niet het geval is kun je met deze Vaderdag ideeën aan de slag.

Een Vaderdag gedicht maken

Eerlijk is eerlijk, er gaat een hoop veranderen zodra jullie kindje geboren is. Dat is natuurlijk hartstikke spannend en dat vindt je partner ook. Dit is het perfecte moment om hem een beetje gerust te stellen en je vertrouwen in hem als papa uit te spreken. De mooiste manier om iemand te vertellen wat je voelt is in dichtvorm. Ga er dus eens goed voor zitten en ga aan de slag met een persoonlijk eerste Vaderdag gedicht. Als dat geen tranentrekker wordt..

Een heerlijk ontbijt op zijn eerste Vaderdag

Liefde gaat nu eenmaal door de maag. En met de komst van de kleine in het vooruitzicht kan de papa in spe maar beter wat reserves opslaan. Ga dus helemaal los met pannenkoekjes, vers fruit en een heerlijk bakje koffie. Uiteraard geserveerd op bed, want dat hoort natuurlijk bij Vaderdag.

Eerste Vaderdag in het teken van de baby

Je hebt de baby-afvinklijst natuurlijk al lang in huis. Maar vast nog lang niet alles is afgevinkt. Zet Vaderdag helemaal in het teken van jullie kindje en zet ein-de-lijk die box in elkaar en kies samen de kleuren voor de babykamer. Hebben jullie al een mooie naam voor de baby uitgekozen, dan kunnen jullie ook alvast aan de slag met het maken van een geboortekaartje!

Zijn eerste Vaderdag met een baby

Zijn jullie het afgelopen jaar ouders geworden van jullie wolk van een kindje? Dan vieren jullie dit jaar jullie eerste Vaderdag als gezin. Hoe je deze dag invult is natuurlijk helemaal aan jou en je partner. Maar wij hebben wel een paar tips voor hoe je deze eerste Vaderdag met een baby extra leuk maakt.

Een persoonlijke Vaderdag kaart maken

Dit jaar vieren jullie je partners eerste Vaderdag, en daarom is het extra leuk om hem voor de eerste keer te verrassen met een vaderdagkaartje. Op een kaartje kun je een lieve boodschap kwijt en papa kan hem voor altijd bewaren. Dit jaar kun je een persoonlijke vaderdagkaart schrijven namens jullie kindje. Maak de verrassing compleet door een mooie foto aan het ontwerp toe te voegen. Dit kaartje krijgt gegarandeerd een mooi plekje in huis.

🌼 Ook leuk om te lezen: 37 lieve, leuke en grappige quotes voor Vaderdag.

Origineel eerste Vaderdag cadeau

  1. Chocolade
    Want ook papa’s zijn soms echte snoepkonten.
  2. Bier (of een andere alcoholische versnapering)
    Perfect om samen te proosten op zijn eerste Vaderdag. 
  3. Een gezellig dagje weg 
    Om even te ontsnappen aan de nieuwe verantwoordelijkheden van het ouderschap.

Je kunt natuurlijk ook zelf een Vaderdag cadeau maken. Jullie kindje is nu nog te klein om te knutselen, maar je mag best een handje helpen. Je vindt online hartstikke veel leuke eerste Vaderdag diy tips. Wij vonden zelf dit diy vaderdagcadeau wel heel schattig.

Smullen geblazen

Is jouw partner een ontzettende lekkerbek? Dan is het goed om alvast na te denken over wat jullie gaan eten op Vaderdag. Een ontbijtje op bed is hartstikke leuk, maar je kunt pas echt uitpakken tijdens het avondeten. Ga all out met een driegangendiner en dek de tafel restaurantwaardig. Wanneer je weet wat het lievelingseten van je partner is, kun je dit op Vaderdag bereiden. Of lekker bestellen natuurlijk!

Eerste Vaderdag tips voor opa’s

De eerste Vaderdag is niet alleen bijzonder voor papa’s. Ook spiksplinternieuwe opa’s kunnen in het zonnetje gezet worden. Wil jij jouw eigen papa of schoonvader verrassen op Vaderdag? Lees dan snel verder.

Cheese!

Jullie kindje is natuurlijk opa’s oogappel. Hij vertelt vol trots aan wie het maar horen wil over zijn kleinzoon of -dochter. Je maakt hem daarom onwijs gelukkig met een mooie foto van jullie kindje of een foto van jullie als gezin. Een gezellig lijstje eromheen en klaar is kees. 

Aankondiging zwangerschap op eerste Vaderdag als opa

Weet jij al een tijdje dat jullie een kindje verwachten, maar heb je de opa’s in spe nog niets verteld? Dan is Vaderdag een prachtig moment om dit te doen. Verras je vader of schoonvader bijvoorbeeld met een cadeau. Denk bijvoorbeeld aan een grote ballon of rompertje met ‘Je wordt opa’.

🌼 Wil je meer leuke tips over hoe je kunt laten weten dat je in verwachting bent? Lees dan vooral ons artikel over originele ideeën voor het aankondigen van je zwangerschap.

Eerste Moederdag vieren; tips voor volgend jaar!

Heb jij de plannen voor je partners eerste Vaderdag al helemaal uitgewerkt? Dan kan het niet anders dan een daverend succes worden. Als je nog niet zo ver was hopen we dat je iets aan de tips uit dit artikel hebt en aan de slag kunt. Leg de lat vooral lekker hoog, want voor je het weet is het Moederdag. En om je liefde een beetje op weg te helpen schreven we uiteraard ook een artikel over eerste Moederdag tips.

Ook interessant voor jou: