Geboorte 10 mei 2016

22 ideeën om het geslacht van je baby bekend te maken

Geslacht bekend maken

Er is een nieuwe trend gaande in zwangerschapsland! Overgewaaid uit Amerika is de gender geveal party. Een feestje waarop aanstaande ouders het geslacht van hun baby op een originele en leuke manier bekend maken. Ook in Nederland wordt dit fenomeen steeds populairder. Daarom hebben wij de leukste manieren om het geslacht van jullie kindje te onthullen verzameld!

Wil je zelf ook verrast worden? Laat de gynaecoloog dan het geslacht van jullie kindje op een kaartje schrijven en doe dit in een gesloten envelop. Schakel vervolgens een vriendin of familielid in die jouw idee voorbereidt.

💚 Ook leuk voor jou: Voorspel het geslacht van je baby met de Chinese geslachtskalender!

Gender reveal party: geslacht bekend maken

Tijdens een gender reveal party onthullen ouders aan familie en vrienden wat het geslacht van hun kindje is. Vaak kleden ze de ruimte aan met roze en blauwe versiering en wordt het geslacht van de baby op een originele manier bekendgemaakt. De gender reveal party is een heel speciaal moment, want samen met je familie en vrienden kom je erachter of jullie ouders van een jongen of een meisje worden!

1. Geslacht bekend maken met taart

Een van de meest bekendste manieren om het geslacht te onthullen is de verrassingstaart, ook wel geslachtstaart genoemd. Dit is een mooi versierde taart waarbij de buitenkant nog niets vertelt over het geslacht van het kindje. Pas bij het aansnijden van de taart wordt duidelijk of het jongen of een meisje wordt. De taart heeft namelijk een roze vulling bij een meisje en een blauwe vulling bij een jongen.

pin

2. Echo met een echoscopist op je gender reveal party

Een heel bijzondere manier om aan iedereen op je feestje te vertellen of je een jongen of meisje krijgt, is om een live echo met geslachtsbepaling te doen! Als je namelijk een verloskundige aan huis hebt, kan zij gemakkelijk bepalen of het een jongetje of meisje wordt. Heb je deze mogelijkheid niet? Laat dan het filmpje van de 20 wekenecho of pretecho zien op jullie feest!

pin

3. Geslacht onthullen met een piñata

De piñata duikt steeds vaker op in Nederland en ook voor de gender reveal van je kindje is het een leuk hulpmiddel. Sla samen met je partner tegen de hangende piñata tot de gekleurde confetti eruit stroomt!

pin

4. Confetti ballon

Het geslacht onthullen kan natuurlijk ook met ballonnen! Een ballon gevuld met roze of blauwe confetti is dan extra leuk! Zodra de ballon lek wordt geprikt zal de kleur van de confetti duidelijk maken of er een jongen of een meisje op komst is.

pin

5. Geslacht onthullen met gevulde koekjes

Een leuke manier om bekend te maken dat jullie een jongen of meisje krijgen is een koekje met gekleurde vulling! Vraag je plaatselijke bakker om koekjes te maken of maak je koekjes zelf. De vulling kleur je namelijk gemakkelijk zelf met (natuurlijke) kleurstoffen.

pin

6. Geslacht onthullen met ballonnen in doos

Wordt het een jongen of een meisje? Het antwoordt zit in de doos. Vul een grote versierde doos met roze of blauwe ballonnen. Zodra het moment daar is open je de doos en vliegen de ballonnen er uit. Surprise! De kleur van de ballonnen zal het geslacht onthullen van je kindje!

pin

7. Verfgevecht

Het geslacht bekend maken met een verf gevecht zorgt gegarandeerd voor een hoop lol. Vraag familie en vrienden van tevoren om oude kleren en een wit shirt aan te trekken. Deel op het feest waterpistolen gevuld met blauwe of roze verf uit aan familie en vrienden. Zorg er wel voor dat je van de buitenkant niet kunt zien welke kleur verf erin zit. Laat het verfgevecht beginnen!

pin

8. Bekendmaking geslacht met kauwgombel

Wil je het geslacht onthullen op een leuke manier, maar hier niet direct een groot feest aan vast plakken? Dan is dit idee perfect! Dit idee bestaat namelijk uit drie foto’s die je gemakkelijk kunt delen met familie en vrienden. Regel dus van tevoren iemand die de foto’s kan maken. Verder heb je alleen een roze en een blauwe kauwgombal nodig. Blaas allebei een bel van kauwgom en sla vervolgens èèn van de twee bellen kapot. De kleur van de bel die overblijft vertelt het geslacht van jullie kindje!

pin

9. Echo met strikje

Hoe schattig is dit? En ook nog eens heel simpel. Voorzie de echo van een roze strikje op het hoofdje bij een meisje, en een blauw strikje in het nekje bij een jongetje.

pin

10. Blauwe of roze rook

Het geslacht bekend maken van je kindje kan ook heel spectaculair met een gekleurde rookbom. Koop een rookbom met roze of blauwe rook en laat een fotograaf of familielid foto’s maken!

pin

11. Geslacht bekend maken met schoentjes

Gezinsuitbreiding betekent een paar extra schoentjes op de deurmat. Maar worden dit jongens- of meisjesschoentjes? Met dit foto idee onthul je dit spannende nieuws op een leuke manier aan familie en vrienden.

pin

12. Gevecht met serpentinespray

Ken je de spuitbussen met gekleurde slierten nog? Met deze zogeheten serpentinespray maak je er een gekleurd feestje van! Laat je gasten oude kleren aandoen en houd een gevecht met blauwe of roze slierten.

pin

13. Ballondarten

Lijkt het je leuk om van je geslachtsonthulling een spel te maken? Laat dan een vriendin of familielid een groot dartbord met gevulde ballonnen maken. Op je gender reveal party kunnen jij en je partner dan om de beurt een dartpijl gooien totdat alle ballonnen kapot zijn. De kleur die het vaakste voorkomt onthult het geslacht van jullie kindje!

pin

14. Gekleurd drankje door bruistablet

Een originele manier om het geslacht van je kindje bekend te maken is door het drankje van je gasten te laten kleuren. Dit kan met speciale bruistabletten die het drankje laten verkleuren, maar het kan natuurlijk ook met roze of blauwe limonadesiroop.

pin

15. Kraskaart om het geslacht bekend te maken

Als je het geslacht van je kindje met behulp van kraskaarten onthult, hebben de gasten op je gender reveal party altijd prijs! Met een kraskaart het geslacht van je kindje onthullen is heel origineel en daarbij hebben alle gasten iets te doen. Je kunt de kraskaarten kopen, maar ook zelf maken.

pin

16. Gender reveal party met cupcakes

Gevulde cupcakes serveren aan je familie en vrienden is ook een leuke manier om te vertellen of jullie vader en moeder worden van een meisje of een jongen. Ben je zelf niet zo heel handig als het op koken en bakken aankomt? Bestel ze dan bij je bakker of plaats een online bestelling en laat ze thuisbezorgen.

pin

17. Geslacht bekend maken met gelukskoekjes

Wil je alle gasten laten meedoen met de onthulling? Organiseer dan een gezellig etentje en geef iedereen voor het eten een gelukskoekje met het verlossende antwoord erin!

pin

18. Gekleurd poeder

Als je het geslacht bekendmaakt met gekleurd poeder wordt de onthulling echt een feestje. Laat al je gasten witte kleding aandoen, geef ze een niet-doorzichtig potje met roze of blauw poeder en strooi het poeder in het rond! Huur een fotograaf in voor dit bijzondere moment, want met dit effect krijg je de mooiste foto’s!

pin

19. Geslacht bekend maken met gekleurde sterretjes

Lijkt het je leuk om het geslacht tijdens oudejaarsavond bekend te maken? Geef je gasten dan sterretjes die een roze of blauwe kleur krijgen als je ze aansteekt. Dat wordt gegarandeerd een leuk begin van het nieuwe jaar!

pin

20. Bekendmaking op sociale media met een leuke foto

Wil je het geslacht op een originele manier bekendmaken op Facebook en Instagram? Maak dan deze leuke foto met een vilten kroontje, de echofoto en een schattig strikje! De foto is gemakkelijk zelf te maken, maar is toch erg verrassend en origineel.

pin

21. Cakepops voor je gender reveal party

Naast koekjes of gelukskoekjes zijn cakepops ook een zoet hapje waarmee je het geslacht kunt bekendmaken. Maak ze zelf of bestel ze online!

pin

22. Video op je kaart als gender reveal

Wil je vrienden die wat verder weg wonen jullie leuke nieuws vertellen? Kies dan voor een video op je kaart! Bij Kaartje2go kun je gratis een video op je kaart zetten. De ontvanger scant de QR-code en ziet vervolgens jouw zelf opgenomen video. Je kunt de video zo simpel of uitgebreid maken als je zelf wilt. Hier lees je meer over hoe je een video op je kaart zet.

Wanneer geslacht onthullen: na 20 wekenecho of pretecho

Wanneer je het geslacht kunt bekend maken is natuurlijk afhankelijk van het moment waarop je het weet. Tijdens de 20 wekenecho wordt door de echoscopist gekeken naar het geslacht van het kindje. Kun je echt niet wachten op de 20 wekenecho? Doe dan alvast een pretecho met ongeveer 16 weken. Tijdens deze pretecho kan je namelijk niet alleen heerlijk naar je kindje kijken, maar kan de echoscopist ook vaststellen of jullie een jongen of een meisje krijgen.

Zodra jullie het geslacht van jullie kindje weten, kun je beginnen met het inrichten van de babykamer, het kopen van de kinderwagen en natuurlijk het uitzoeken van het geboortekaartje! Ga je voor een hip, retro of misschien wel een klassiek geboortekaartje? Welk kaartje je ook kiest, bij Kaartje2go ontvang je altijd een gratis proefdruk!

Ook interessant voor jou: