Geboorte 25 juli 2017

8 zoete alternatieven voor beschuit met muisjes

Alternatieven beschuit met muisjes

Beschuit met muisjes is dé kraamtraditie bij de geboorte van een klein kindje, maar het is ook best ouderwets. Er zijn namelijk veel meer originele geboortetraktaties voor op school of voor bij de koffie, met glazuur, slagroom en marsepein. Ben je dus op zoek naar een alternatief voor beschuit met muisjes? We verzamelden 8 ontzettend leuke geboortetraktaties voor je kraambezoek!

pin

Cake met muisjes: piece of cake!

Een geboorte traktatie zelf maken is leuk om te doen, maar een kindje verzorgen en borstvoeding geven kost best veel tijd! Cake met muisjes als alternatief voor beschuit met muisjes bereid je daarom van tevoren gemakkelijk voor. Vries het cakebeslag bijvoorbeeld in spuitzakken in of in de cakevorm zelf. De cake afbakken en versieren is na de geboorte van je kindje dan een piece of cake!

pin

Alternatief voor beschuit met muisjes: donuts met muisjes en glazuur

Niets is lekkerder dan je tanden zetten in een zoete donut met een laag glazuur. Deze Amerikaanse lekkernij is perfect voor echte zoetekauwen, want het bevat heel veel zoet op een bedje van zoet! Donuts zijn gemakkelijk om te toveren tot geboorte traktatie door ze te dippen in blauw of roze glazuur. Vind je een grote donut te heftig qua grootte of calorieën? Ga voor mini-donuts!

pin

Blauwe of roze koeken

Gek op roze koeken? Dan is dit alternatief voor beschuit met muisjes bij de geboorte van een dochter een kwestie van kopen en serveren. Ben je in verwachting van een jongetje? Meng dan het paarse kookvocht van rodekool met een klein beetje baking soda. Het goedje verandert in no time in blauwe kleurstof voor glazuur!

pin

Cupcakes met muisjes en slagroom

Met een cupcake als geboortetraktatie zijn de mogelijkheden eindeloos. Dip ze in glazuur, bekleed ze met roze of blauw fondant of kneed de leukste figuurtjes van marsepein. Heb je wat meer ervaring met zoetigheid en bakken? Maak voor een meisje flamingo’s van marsepein met een lijfje van roze slagroom. En bij een jongetje maak je blauwe beertjes op een slagroomwolk! Natuurlijk is slagroom met muisjes ook een optie.

pin

Tompouce met geboortemuisjes

Een geboortetraktatie die je gemakkelijk weghapt is de mini-tompouce met muisjes. Duw de glazuurlaag van de tompouces in blauwe of roze geboortemuisjes en je bent klaar! Krijg je een meisje? Dan hoef je de roze glazuurlaag natuurlijk niet per se te dippen in roze met witte muisjes. Maar de kraamtraditie van gekleurde anijsmuisjes wordt vaak wel erg gewaardeerd door kraamvisite!

pin

Traktatie voor op school: lange vingers met muisjes

Zoek je een gemakkelijke alternatief voor beschuit met muisjes voor de geboorte van een broertje of zusje? Kies voor lange vingers met muisjes als geboorte traktatie. Smelt de chocola, dip de lange vingers erin en besprenkel met geboortemuisjes. Een leuke variatie hierop is witte chocola gemengd met roze of blauwe kleurstof. De lange vingers met muisjes zijn ook leuk voor tijdens je kraamfeest of de babyshower van een vriendin!

pin

Luxe geboortekoekjes: roze of blauwe macarons

Een van de nieuwkomers op het gebied van geboortekoekjes zijn macarons! Dit luxe koekje uit Frankrijk is niet heel makkelijk te maken, dus ervaring hiermee is best handig. Voor wat meer gemak bestel je de macarons bij een patissier. Ook maakt hij deze geboortekoekjes in een handomdraai persoonlijk, met de naam of voorletter van jouw pasgeboren spruit.

pin

Soesjes met muisjes voor zoete kinderen

Kinderen zijn dol op slagroom, dus zijn soesjes met muisjes ook een leuke traktatie voor de geboorte van een zusje of broertje. Maak de geboortetraktatie gezellig samen met je zoon of dochter. Bij weinig tijd heb je deze geboortetraktatie zelf binnen een uurtje klaar.

Traditionele geboortetraktatie

Ben je toch fan van de traditionele beschuit met muisjes? Helemaal niet erg, de meeste mensen houden wel van een beschuitje met gekleurde anijshagel! Tip: Smeer de beschuitjes en duw ze in een grote bak met muisjes. Dit scheelt tijd én het bespaart muisjes ;–)

Ook interessant voor jou: