Feest 11 april 2022

17x leuke verrassingen voor de jarige!

verrassing verjaardag

Er is er één jarig, hoera, hoera! Jij wilt het feestvarken eens goed in de confetti zetten. Want of de jarige nou 18, 26 of 82 wordt, elk levensjaar is reden om iemand te verrassen voor z’n verjaardag. Daar helpen wij je graag bij, met ideeën voor een toffe surprise party, een lijst met de leukste cadeaus en inspiratie voor onvergetelijke uitjes. Zet je feestmuts vast op en laat je inspireren met de volgende 17 leuke verrassingen voor een verjaardag. 

🥳 Tip: Je vindt hier 30x toffe felicitatieteksten voor het feestvarken!

Verjaardag verrassing: surprise party!

Denk je aan een verrassing voor een verjaardag, dan denk je natuurlijk aan een surprise party. Met z’n allen onder het meubilair vandaan komen onder een luid Surprise! is natuurlijk al superleuk. Maar wat dacht je van een op maat gemaakt verrassingsfeest dat precies bij de jarige past? Met een van de volgende ideeën maken jullie herinneringen voor het leven.

🎉 Ook leuk om te lezen: 7 ultieme tips voor het organiseren van een verrassingsfeest

Eigen whiskeybar, tacobar, sushibar

Ben je op zoek naar een leuke verrassing voor een vriend of vriendin, ga dan voor een bar met zijn of haar favoriete eten of drinken. Een sushibar, whiskeybar of tacobar valt bij de liefhebber sowieso in de smaak. Ga bijvoorbeeld zelf aan de slag met het samenstellen van een bar, regel het via een restaurant in of laat iedereen op z’n Amerikaans wat meenemen.

Themafeestje als verrassing voor een verjaardag

Is het feestvarken ook echt een groot feestbeest? Verras hem of haar dan met een themafeest op z’n verjaardag. Dit is een leuke verrassing voor als iemand 50 jaar wordt, maar ook voor welke leeftijd dan ook. Ga bijvoorbeeld voor een 90’s party, kies voor de art deco jaren 20-stijl of ga voor het Disneythema. Vergeet het thema trouwens niet op de uitnodigingen te zetten, zodat iedereen in stijl verkleed komt. 

Verjaardag verrassing aan huis: champagneontbijt

Voor sommige mensen is het ontbijt hét moment van de dag. En als je jarig bent kun je daar gerust een flesje champagne aan toevoegen. Laat het als verrassing op de verjaardag zelf aan huis bezorgen of ontvoer de jarige naar een plek waar alle familieleden en vrienden mee ontbijten.

Etentje in Italiaanse stijl

Samen pasta’s, lasagnes en tiramisu eten aan een lange tafel met zacht wapperende tafellakens… De Italiaanse keuken leent zich ontzettend goed voor een Italiaans themadiner als verjaardag verrassing. Regel dus een plekje in een boomgaard, maak het gezellig met lichtsnoeren en laat de beste Italiaan in de buurt zijn culinaire meesterwerkjes bezorgen.

Chef-kok aan huis

Over culinaire meesterwerkjes gesproken… Die kunnen natuurlijk ook gewoon aan huis gecreëerd worden door een chef-kok. Er zijn veel chef-koks die tegen een redelijke prijs voor jullie koken in je eigen huis. Een leuke verjaardag verrassing van én met vrienden van de jarige!

🎈 Ben je een verjaardag vergeten? Wij geven je graag tips om het weer goed te maken ;–)

Toffe cadeaus als verrassing voor een verjaardag

Lijkt het jou leuk om de jarige te verrassen met een onvergetelijk cadeau? Er zijn ontelbaar veel mooie cadeaus waarmee je de jarige een leuke verrassing bezorgt. Maar we vermoeden dat je alleen voor het allermooiste en allerbeste cadeau gaat. De volgende cadeaus tippen misschien wel aan je wensen. 

Zelfgemaakt cadeau

Misschien zijn de mooiste cadeaus wel die cadeaus die zelfgemaakt zijn. Want is jouw tijd die je eraan besteed hebt niet onbetaalbaar? Met de volgende homemade cadeaus is de verrassing compleet.

  • Zelfgemaakt gedicht als verrassing voor de verjaardag
  • Driegangendiner
  • Fotoboekje met jullie leukste foto’s
  • Zelfgemaakt bordspel
  • Brownies, taart of koekjes

Kunst cadeau geven

Als de jarige echt een kunstiefhebber is, dan is dit natuurlijk het ideale cadeau als verrassing voor een verjaardag. Het is trouwens wel aan te raden om samen een mooi kunstwerk uit te zoeken. Zo weet je zeker dat de jarige een werk krijgt dat hij of zij mooi vindt.

Illustratie van het gezin

Een instapversie op kunst is een mooie illustratie van het gezin van de jarige. Je stuurt hiervoor foto’s van de gezinsleden op naar een illustrator of kunstenaar, waarna hij of zij er een prachtig familieportret van maakt. Leuk voor aan de muur of als kerstkaart!

Reistas met initialen om mee te verrassen tijdens een verjaardag

Zoek je een cadeau voor het leven, dan is een reistas met de initialen van de jarige job of jet het perfecte cadeau. Een reistas gebruiken veel mensen elk jaar wel, dus het is een cadeau dat steeds weer uit de kast komt. 

Sieraad of horloge met inscriptie

Heel persoonlijk is een sieraad of horloge met een mooie inscriptie. Draagt de jarige vooral sieraden, laat dan een armband of ring graveren. Is het feestvarken meer van de tijd? Dan is een horloge misschien op z’n plek. Kies als inscriptie bijvoorbeeld voor zijn of haar geboortedatum, een mooi motto of een bijbeltekst. Dit cadeau is trouwens ook leuk als verrassing wanneer iemand 50 jaar wordt.

🎁 Leestip: 10 originele cadeaus voor je partner!

Ideeën voor een uitje als verjaardag verrassing

Houdt het feestbeest van dingen doen en beleven? Ga dan voor een leuk uitje als cadeau. Want of je nou een verrassing zoekt voor de verjaardag van een vriendin, van je kind of van je partner, er zijn ontzettend veel leuke dingen te bedenken. Schrijf je cadeau op een verjaardagskaart, dan heb je ook iets fysieks te geven. De volgende uitjes zijn echte aanraders.

Onverwachts nachtje weg

Tandenborstel, ondergoed en medicijnen check? Dan heb je de noodzakelijke spullen voor een onverwachts nachtje weg met de jarige job of jet! Zorg er alleen nog voor dat de agenda van de jarige leeg is en regel een heerlijke plek om te slapen. Samen een andere stad ontdekken, toeristische plekken bezoeken en genieten van een hotelontbijt is toch een geweldige verjaardag verrassing?

Naar een festival of concert

Sommige mensen voelen zich pas echt jarig als ze lekker los kunnen gaan met een drankje en goede muziek. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuk festival of een concert? Dit cadeau moet je wel wat langer van tevoren regelen trouwens, dus wees er op tijd bij!

Oldtimertour

Perfect voor als de jarige een rond getal bereikt: een oltimertour. Want met een paar antieke waggies oude tijden herleven terwijl jullie de omgeving ontdekken heeft echt wat. Las tussendoor een lekkere lunch in en doe onderweg eventueel ook een puzzeltocht. 

Samen naar een museum

Is de jarige een echte cultuursnuiver? Dan is een dagje museumen misschien wel een toffe verjaardag verrassing! Peil van tevoren eens subtiel bij de jarige welk museum nog op het lijstje staat om te bezoeken en maak er een gezellig dagje uit van. 

Boottochtje als verjaardag verrassing

Al genietend van het mooie weer de natuur ontdekken… Dat klinkt heerlijk toch? Huur een bootje in een mooi natuurgebied als de Loosdrechtse Plassen, de Weerribben of de Biesbosch om de jarige te verrassen met een leuk uitje. Hapje en drankje erbij en genieten maar.

🥳 Ook leuk om te lezen: Tips voor een onvergetelijke 25e verjaardag

Nog meer leuke verjaardag ideeën

Deze ideeën laten de jarige helemaal jarig voelen op zijn dag! Wil je meer leuke tips voor verjaardagen of feestjes? Ontdek onze 25 duurzame cadeaus waarmee je lief bent voor de wereld of check al onze artikelen rondom feestjes.

Ook interessant voor jou: