Verjaardag 22 juni 2021

Oeps, verjaardag vergeten? Met deze tips maak je het weer goed

verjaardag vergeten

Opeens herinner je je het weer: die vriend of kennis was jarig. Maar je bent zijn of haar verjaardag he-le-maal vergeten! Dat vraagt om wat welgemeende excuses en een extra spectaculair cadeau. Met de volgende tips en cadeaus weet de jarige dat je het ontzettend rot vindt, én maak je het op een originele manier goed. 

🤍 Ook leuk voor jou: Sorry zeggen? Met deze cadeaus doe je dat oprecht!

Vergeten verjaardag van je partner of beste vriend(in) goedmaken

Ja, het is best wel pijnlijk om de verjaardag van je partner of beste vriendin te vergeten. Die ene belangrijke persoon voelt zich misschien wel een stuk minder belangrijk zo! Maar ieder mens vergeet weleens wat toch? Een flinke sorry is in ieder geval op z’n plek, samen met een dikke knuffel. Want je had het écht niet zo bedoeld! En naast je sorry en je puppyogen mag je ook flink uitpakken met het cadeau. Déze leuke cadeaus bijvoorbeeld. 

Dagje mee uit nemen

Uitpakken betekent ook echt uitpakken vinden wij. Neem je lieve vriendin of je man bijvoorbeeld een dagje mee uit. Een fijn hotelletje, oesters bij kaarslicht, een champagneontbijt… Bedenk wat diegene leuk vindt tijdens een dagje uit en ga ervoor!

Regel iets spectaculairs

Ben je een belangrijke verjaardag vergeten, dan moet je het boetekleed aantrekken. En beter doe je dat extra spectaculair en zorg je dat iedereen ervan op de hoogte is. Met de volgende cadeaus kan de hele familie, buurt of vriendengroep meegenieten.

  • Fanfare door de straat laten komen
  • Mini-kermis regelen
  • Bioscoopzaal afhuren
  • Artiest inhuren
  • Spandoek voor het huis met lieve woorden

Organiseer een surpriseparty

Het feestje is al geweest, maar waarom zou je het geen twee keer kunnen vieren? Regel bijvoorbeeld een toffe surpriseparty om het feestvarken nog eens even helemaal in de watten te leggen. En je maakt het extra persoonlijk met een wijnbar, whiskeybar of tacobar. Nét wat bij de jarige past! 

🥳 Leestip: 17x de leukste verrassingen voor de jarige!

Chef-kok aan huis

Zijn jullie wel toe aan wat quality time, laat dan een chef-kok aan huis een heerlijk diner voor jullie koken. Helemaal afgestemd op jullie voorkeuren en wensen maakt diegene een geweldig en onvergetelijk diner.

Maak zelf een high tea

Is de vergeten jarige job een echte zoetekauw, dan is een zelfgemaakte high tea een schot in de roos. Sandwiches, macarons, brownies, saucijzenbroodjes… Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan bij een high tea. Lees hier onze aanraders en tips voor een high tea, zoals hapjes, aankleding en de uitnodigingen

Vergeten verjaardag van een goede bekende goedmaken

Ben je de verjaardag van een vriend of naast familielid vergeten, dan heb je ook wel wat goed te maken. Met een extra persoonlijk cadeau wil de jarige het je vast vergeven. De volgende leuke cadeaus zijn zeker het overwegen waard.

Zelfgemaakte verjaardagstaart

Taart kan niemand weerstaan toch? En een zelfgemaakte valt vaak helemaal in de smaak. Maak hem extra feestelijk met confetti of een verrassing binnenin. Wij vonden deze leuke recepten voor je verjaardagstaart.

Maak een persoonlijk cadeau 

Niets zo leuk als een persoonlijk cadeau voor een vergeten verjaardag. De ontvanger merkt zo namelijk dat je extra je best hebt gedaan en dat wordt zeker gewaardeerd! Kies bijvoorbeeld een van deze toffe cadeaus om zelf te maken. 

Uit eten in zijn of haar favoriete restaurant

Is het origineel? Mwah, niet echt, maar het gaat wél in de smaak vallen! Weet je dus het favoriete restaurant van de jarige, dan is dit een leuke verrassing. De jarige kent de lekkerste gerechten, kan jou enthousiast adviseren en hoeft zelf de rekening niet te betalen. Je kunt iemand vast niet gelukkiger maken! ;–)

Geweldig cadeau

Wil je een vergeten verjaardag goedmaken, dan kun je natuurlijk ook met een exorbitant leuk cadeau aankomen. Concertkaartjes voor die vriendin die van concerten houdt, een skateboard voor je neefje of een anti-slipcursus voor je broertje… Soms koop je met dat tientje extra net dat droomcadeau. 

🧸 Ook leuk om te lezen: 100+ toffe verjaardagscadeaus voor kinderen

Dagje helpen met klusjes

Onkruid wieden, verhuizen, een kastje opknappen, de jaarlijkse grote schoonmaak; wat is het toch heerlijk als iemand je erbij helpt. Een prima cadeau als je een verjaardag vergeten bent toch? Jij krijgt het gevoel dat je het echt goedmaakt, jullie doen een gezellige activiteit samen én het feestvarken is er enorm mee geholpen. 

🥳 Ook leuk voor jou: Dit zijn de 33 tofste teksten om het feestvarken mee te feliciteren!

Kennis verrassen na een vergeten verjaardag

Iets kleins kan al een grote verrassing zijn. Ben je de verjaardag van een kennis dus vergeten, dan is het extra leuk als je toch nog een klein cadeautje brengt. Met een van de volgende cadeaus laat je weten dat je hem of haar (uiteindelijk ;–)) niet vergeten bent. 

Bos bloemen

Bloemen staan niet alleen fleurig, je kunt er ook zoveel meer mee zeggen dan je denkt! Zo staan krokussen voor een nieuw begin, geef je met anemonen een bos eerlijkheid en zeg je met zonnebloemen dat je loyaal wilt zijn. Natuurlijk kun je ook gewoon zijn of haar favoriete bloemen geven. 

Kaartje sturen

Wees gerust, je bent niet de enige die weleens een verjaardag vergeet. Wij versturen namelijk dagelijks kaartjes naar mensen die vergeten zijn op hun verjaardag. Kies er bijvoorbeeld een met een slak, een leuke quote of een grappige illustratie. Hier vind je onze te-laat verjaardagskaartjes.

Cadeau dat altijd in de smaak valt

Ken je de jarige eigenlijk niet zo goed, dan is het dubbel lastig om een cadeau te verzinnen Gelukkig hebben wij vast wat cadeaus voor iemand die je niet goed kent voor je op een rijtje gezet. Ga even spontaan langs en feliciteer die oud-jarige alsnog! 

Cadeau per post

Je kunt de verjaardag van die kennis natuurlijk ook goedmaken met een leuk cadeau per post! Zo hoef je zelf niet meer de deur uit, en vindt de ontvanger spontaan een cadeau op de deurmat. Bekijk bijvoorbeeld onze leuke cadeaus voor bij je kaartje. Wij hebben onze toppers alvast voor je op een rijtje gezet. 

  • Brownies
  • Cadeaubon
  • Bonbons
  • Fles bier of wijn
  • Chocoladechunk

Verjaardagskaartje schrijven

Een van deze leuke cadeaus laten de jarige alsnog stralen alsof het zijn verjaardag is! Wil je meer toffe verjaardagsinspiratie? Ontdek dan ook wat voor leuks je allemaal op een verjaardagskaartje kunt schrijven.

Ook interessant voor jou: