Algemeen 2 oktober 2023

🌸 33 fleurige bloemen teksten voor op je kaartje

bloemen tekst

Opfleuren, troosten, feliciteren of bedanken: een bloemetje doet iedereen goed. Van romantische rozen tot zonnige zonnebloemen, en van lieflijke lelies tot kleurige klaprozen. Daarom zijn er voor elke gelegenheid bossen bloemenkaarten. Denk aan een kaart met wilde bloemen voor je jarige vriendin, of rustige bloemenkaarten om iemand sterkte te wensen. Maar welke bloemen tekst past nou goed bij zo’n kaartje? In dit artikel geven we je een bloemlezing van de leukste teksten voor bloemenkaarten.

Bloemen tekst voor een felicitatiekaart

Voor je jarige vriend of geslaagde nichtje is een vrolijke bloemen kaart altijd leuk. Of je nu voor uitbundige wilde bloemen of voor sierlijke bloesem gaat: deze bloemen tekstjes zijn perfect om jouw dierbare extra blij te maken.

🌼Tip: Deze verjaardagskaarten met bloemen slaan vast in als een b(l)om

Bloemen tekst over de liefde

Bloemen zijn al heel lang een prachtig middel om de liefde te verklaren. En rode rozen zijn natuurlijk hét symbool van romantiek. Dus ben jij iemands (geheime) aanbidder? Stuur je prins of prinses op het witte paard dan een mooie bloemenkaart. Met een van deze romantische bloemen teksten zal je crush vast zwichten!

🌸Een bloemen tekst over de liefde is natuurlijk niet alleen leuk voor Valentijnskaarten, maar ook voor trouwkaarten en felicitatiekaartjes voor een huwelijk.

Bloemen tekst voor een beterschapskaart

Ziek zijn is nooit fijn. En daarom is een beterschapskaartje een attente manier om iemand op te beuren. Wil je het niet te zwaar maken, maar ook niet te lollig? Dan is een bloemenkaart een mooie middenweg. Met een leuke bloemen tekst maak je je kaartje helemaal af. Je zieke vriend, collega of familielid zal er vast van opbloeien. 

🌷Je vindt hier onze beterschapskaarten met bloemen.

Bloemen gedichten

Bloemen hebben al eeuwenlang een bijzondere betekenis. Ze kunnen bijvoorbeeld voor liefde, dankbaarheid, vriendschap en troost staan. Het is dan ook niet gek dat er ontzettend veel mooie gedichten over bloemen zijn geschreven. Met een van de onderstaande bloemen teksten zal je kaartje zeker geen muurbloempje zijn.

Bloemen quotes

Tot slot trakteren we je op een mooi boeketje van bloemen quotes. Want op een bloemrijk kaartje komt een korte bloemen tekst vaak extra krachtig over. Of zorg voor een fleurig tintje en kies voor grappige bloemen quotes. Zo maak je je bloemenkaart extra b(l)oeiend.

Korte bloemen quotes

Grappige bloemen quotes

Verras je dierbare met een bloemetje

Bloemen zijn altijd een goed idee. Niet alleen op een kaartje of als bloemen tekst, maar ook als cadeau. Daarom kun je bij ons verse rozen of een boeket met gemengde bloemen bestellen. Daar wordt je vriend of familielid vast blij van. En deze cadeaus passen ook nog eens door de brievenbus, samen met je bloemenkaartje. Je kunt trouwens ook voor bloemzaadjes en droogbloemen kiezen. Zo gaat jouw persoonlijke verrassing vast over rozen 🌺

🧡 Leestip: 40 gedichten voor je kaart, da’s wat waard!

Ook interessant voor jou: