Verjaardag thuis vieren of een zaaltje huren?

Verjaardag thuis vieren of zaaltje huren

Bijzondere momenten zijn er om gevierd te worden. Maar vier je het deze keer ergens anders of toch liever thuis? Wij vertellen je graag waar je op moet letten bij de keuze van de locatie. Ook geven we je een aantal originele ideeƫn om een feest te vieren. Als laatste zetten we alle voor- en nadelen voor je op een rij om het uit te besteden of zelf te verzorgen. Lees verder voor onze tips!

De leukste ideeƫn om een feestje thuis te vieren

Een persoonlijk feestje in je eigen omgeving hoeft niet saai te zijn. Ook is het vaak goedkoper, intiemer en hoef je je niet druk te maken om de tijd. Een kinderfeestje is eenvoudig thuis te organiseren met een themafeestkist van Mega Mindy of met piraten. En als je dochter haar Sweet 16 party viert, is een tuinfeest organiseren met een partytent, toffe playlist en virgin cocktails sowieso een succes! Word je 40 en wil je het leven graag vieren? Organiseer een brunch aan mooi gedekte tafels in de tuin. En als je man 50 wordt, verras je hem sowieso met een barbecuefeest. Een kampvuur en een bar met speciaalbier is dan een originele toevoeging!

Groots uitpakken of gezellig samenzijn: een feestje op locatie

Een verjaardag thuis brengt naast gezelligheid ook best veel geregel en rommel met zich mee. Is je zoon of dochter jarig en wil je dit jaar niet thuis koekhappen? Een ravotparadijs als Monkey Town of Ballorig valt altijd in de smaak. En als je 30 wordt, kun je iedereen uitnodigen in je favoriete kroeg. Om je gasten niet op kosten te jagen, kun je hen vragen om geen cadeaus mee te nemen. En jij betaalt de eerste twee rondjes en de bittergarnituur! Ook als je je huwelijksjubileum viert, zijn er heel veel mogelijkheden. Huur een restaurant af als je veel familie en bekenden wilt uitnodigen of ga met een aantal dierbaren een weekend weg. Op zoek naar een goedkoper alternatief? Veel organisaties verhuren hun ruimtes voor een prikkie!

Je verjaardag thuis vieren

Ben je er nog niet helemaal uit of je je feest thuis viert? We hebben alle plus- en minpunten even voor je op een rijtje gezet.

Voordelen van je verjaardag thuis vieren

  • Ga je voor low budget? Dan is een feestje thuis vieren vaak goedkoper dan het uitbesteden. Een goedkoop communiefeest organiseer je bijvoorbeeld gemakkelijk zelf thuis.
  • Thuis maak je het zo laat als je zelf wilt, terwijl je op een locatie gebonden bent aan de tijd.
  • Een intiem feestje vier je gemakkelijk in je eigen huis. Met wat versiering, leuke muziek en lekker eten is het al gauw een succes.

Nadelen van je verjaardag thuis vieren

  • Thuis heb je vaak niet voldoende ruimte om een groot feest te houden. Een goedkoop alternatief is om een zaaltje te huren via een organisatie of buurthuis.
  • Je kunt alles zelf beslissen, maar moet vervolgens ook alles zelf uitvoeren. Bij een feest op locatie wordt dit natuurlijk voor je gedaan, inclusief afwas en schoonmaak!

Verjaardag in een zaaltje of andere gelegenheid

Aan een feestje uitbesteden zitten veel voordelen, maar kleven ook wat nadelen.

Voordelen van een verjaardag in een zaaltje

  • Je zit in een andere omgeving dan de woonkamer, waardoor je verjaardag op een heel andere manier herinnerd zal worden.
  • Je vliegt op jouw dag niet van hot naar her. Je hebt zelf dus ook tijd om rustig bij te kletsen.
  • Als je je feest aan de juiste mensen uit handen geeft, wordt er meegedacht met wat je wilt.

Nadelen van een verjaardag in een zaaltje

  • Ergens anders je verjaardag of jubileum vieren is in de meeste gevallen duurder.
  • Je hebt het feest niet zelf in de hand. Dit betekent dat anderen verantwoordelijk zijn of de dag volgens jouw wensen verloopt.

Het is jouw feestje!

Welke keuze je ook maakt, het belangrijkste is dat je het op jouw manier viert. Het is tenslotte jouw feestje! Natuurlijk kun je ook voor een combinatie kiezen, zoals een American party. Jij zorgt voor de locatie en het drinken en de gasten nemen allemaal een lekker gerecht mee. Ook kun je het thuis vieren en het eten laten verzorgen door een cateraar.  Vergeet je gasten natuurlijk niet uit te nodigen met een prachtige uitnodiging voor het feest.

Ook interessant voor jou: