Kerst 6 november 2018

Top 10 kerstmarkten in de Benelux (2018)

Kerstmarkten bezoeken is een van de leukste dingen om te doen in en rond december. Je bent samen met familie of vrienden in een stad die prachtig verlicht is, je eet de lekkerste dingen en de muziek brengt je helemaal in de kerststemming! Ben je op zoek naar een knusse, kleine kerstmarkt vol nostalgie of ga je graag naar een grote stad met verschillende kerstmarkten? In onze top 10 kerstmarkten van 2018 van de Benelux vind je de leukste kerstmarkten van dit moment.

Tip: Onze leukste kerstmarkten van 2019 zijn nu ook bekend!

1. Kerstmarkt in Limburg: Magisch Maastricht

Kerstmarkt Maastricht Magisch Maastricht op het Vrijthof kerstmarkten 2018

Openingsdagen: 1 t/m 31 december 2018
Afstand vanaf Utrecht: 180 kilometer

Onze favoriete kerstmarkt is de kerstmarkt in Maastricht! Op deze kerstmarkt met zijn sfeervolle kerstchalets kun je heerlijk eten, leuke optredens bijwonen en natuurlijk glühwein drinken. Op het Vrijthof vind je een reuzenrad, is het Huis van de Kerstman te bezoeken en koop je de leukste kerstcadeaus in de kerstshop Magic Christmas World. De kinderen vermaken zich ondertussen in de draaimolen, de Winterexpress of op de schaatsbaan! Magisch Maastricht wordt niet alleen bezocht door Nederlanders, want ook inwoners van onze buurlanden komen graag kerst beleven in Maastricht. De kerstmarkt in Maastricht had afgelopen jaar dan ook 650.000 bezoekers! Kijk voor meer informatie op www.magischmaastrichtophetvrijthof.nl

2. Kerst in Oud Kampen: kerstmarkt in Kampen

Kerstmarkt Kampen Kerst In Oud Kampen

Openingsdagen: 22 en 23 december 2018
Afstand vanaf Utrecht: 100 kilometer

Een kerstmarkt van 2018 die je sowieso kerstkriebels geeft is Kerst in Oud Kampen! Op 22 en 23 december 2018 is het jaarlijkse openlucht theaterfestival van Kampen, vol nostalgie en historie. Bij verschillende straten en pleinen van de gezellige binnenstad vind je oude ambachten, straattheateracts en leuke musicals. Kom ook naar de grootst verlichte kerstbal van Overijssel, bezoek de lichtshow of ga sfeer proeven in de pittoreske steegjes van deze Hanzestad. Kijk voor meer informatie op www.kerstinoudkampen.nl .

3. Ice Village Amsterdam: kerstmarkt in de hoofdstad

Kerstmarkt Amsterdam 2018

Openingsdagen: 14 t/m 26 december 2018
Afstand vanaf Utrecht: 50 kilometer

Wil jij dit jaar kerst beleven op een kerstmarkt in Amsterdam? Bezoek dan Ice Village Amsterdam op het Museumplein! Het plein voor het Rijksmuseum wordt omgetoverd tot een gezellig kerstdorp. Je vindt er dan ook kerstchaletjes vol lekker eten, warme chocolademelk, leuke kerstversiering en kleding. Ook kun je genieten van verschillende optredens. En heb je zin om samen met je kinderen, vrienden of familie de benen te strekken? Ga dan schaatsen op de bekende schaatsbaan naast het Rijksmuseum! Kijk voor meer informatie op www.icevillage.nl.

4. Wintermarkt Brugge: een van de leuke kerstmarkten 2018

Kerstmarkt Brugge

Openingsdagen: 23 november 2018 t/m 1 januari 2019
Afstand vanaf Utrecht: 220 kilometer

Beleef kerst samen met je partner op de sfeervolle kerstmarkt in Brugge! Brugge is namelijk verkozen tot een van meest romantische steden ter wereld en wordt ook nog eens omgetoverd tot een gezellig kerst-oord. Eet bij een van de kraampjes een lekkere wafel of braadworst of ga samen schaatsen op de gezellig verlichte ijsbaan. De romantische steegjes en straatjes maken de sfeer helemaal compleet. Kijk voor meer informatie op www.brugge.be/markten.

5. Kerstmarkten 2018 in Luxemburg Stad

Kerstmarkt Luxemburg stad - David Laurent - Kerstmarkten 2018
© Ville de Luxembourg, David Laurent

Openingsdagen: 22 november 2018 tot en met 6 januari 2019
Afstand vanaf Utrecht: 390 kilometer

Ook Luxemburg-Stad wordt omgetoverd tot een magische plek waar kerst volop aanwezig is. In de stad zijn op verschillende plekken kerstmarkten te bezoeken. Ga bijvoorbeeld kerstcadeaus shoppen bij de kraampjes op Place de la Constitution of maak er een ritje in het reuzenrad. En als je iets koopt bij de kraampjes op Puits-Rouge gaat een deel van het aankoopbedrag naar het goede doel! Kijk voor meer informatie op www.winterlights.lu

6. Kerstmarkt Namur in België

Openingsdagen: 30 november tot 31 december 2018
Afstand vanaf Utrecht: 230 kilometer

Een leuke kerstmarkt in België vind je in de stad Namur (Namen). Op verschillende pleinen in de stad staan gezellige kerstchalets met de leukste en lekkerste producten! Bij Place d’Armes kom je bijvoorbeeld kraampjes met handgemaakte producten tegen, op Place de l’Ange kun je lekker schaatsen op de overdekte schaatsbaan en op Place du Théâtre kun je heerlijk eten. Kijk voor meer informatie op www.noelanamur.be.

7. Kerstmarkt Vesting Bourtange in Groningen

Kerstmarkt Vesting Bourtange

Openingsdagen: 1 & 2 december, 8 & 9 december en 15 & 16 december 2018
Afstand vanaf Utrecht: 220 kilometer

Een sfeervolle kerstmarkt in Noord-Nederland vind je in Bourtange! Dit historische vestingdorp in Groningen is in december overgoten met lichtjes. Op de pleinen en bastions vind je daarbij heel veel leuke kerstkraampjes met warme glühwein en lekker eten en ook worden hier heel veel leuke optredens gegeven. De sfeervolle setting maakt de gezelligheid helemaal af. Kijk voor meer informatie op www.bourtange.nl

8. Kerstmarkten 2018: gezelligheid in Emmeloord

Kerstmarkt Emmeloord

Openingsdagen: 15 december 2018
Afstand vanaf Utrecht: 100 kilometer

Ben je op zoek naar een kerstmarkt in Flevoland? Op zaterdag 15 december is Emmeloord gehuld in kerstsferen! In het centrum vind je de living statues Jozef en Maria, treden verschillende koren op met prachtige muziek en kun je een kerstfoto laten maken in de levensgrote sneeuwglobe. Ook shop je er natuurlijk heel veel lekker eten, kerstbomen en decoratie om je huis in kerst te hullen. Kijk voor meer informatie op www.stepnop.nl/kerstmarkt.

9. Kerstmarkt Goes in Zeeland

Kerstmarkt Goes

Openingsdagen: 7 en 8 december 2018
Afstand vanaf Utrecht: 150 kilometer

In het gezellige Goes vind je de grootste kerstmarkt van Zeeland! De kerstmarkt vindt plaats in de slingerende straatjes van Goes en heeft met meer dan 120 kraampjes heel veel te bieden. Je vindt er onder andere brocante meubels en decoratie, lekker eten en leuke kerstcadeautjes voor onder de boom. Rond de Grote Kerk staan foodtrucks om heerlijk te eten. Ook kun je het populaire spel curling spelen, schaatsen op de ijsbaan en terug in de tijd met de verschillende straattheateracts en muzikale optredens. Kijk voor meer informatie op www.goesisgoed.nl/kerstmarkt.

10. Kerstmarkt in Arnhem: Grootste Kerstmarkt van het Oosten

Openingsdagen: 16 t/m 18 december 2018
Afstand vanaf Utrecht: 70 kilometer

De kerstmarkt in Arnhem is de grootste kerstmarkt van het oosten! Je vindt er ruim 200 kraampjes met kerstdrankjes als glühwein en chocolademelk, leuke kerstdecoratie om je huis mee te versieren en kerstcadeautjes voor onder de boom. Ook kun je Rudolph aaien bij de levende kerststal en geniet je van livemuziek en verschillende kerstacts. Kijk voor meer informatie op www.winterarnhem.nl.

Kerstmarkten 2018 in Nederland, België en Luxemburg

Met een bezoekje aan een van deze kerstmarkten beleef je een leuk uitje voor in de kerstvakantie! Sommige kerstmarkten zijn trouwens al in november open, zodat je nu al van kerst kunt genieten. Op welke kerstmarkt ga jij kerstsfeer opdoen?

Ook interessant voor jou: