Kerst 7 oktober 2019

Altijd kerst: zo vier je het hele jaar door kerst!

altijd kerst

Was het maar altijd kerst… Als echte kerstfan kijk je misschien wel het hele jaar smachtend uit naar die ene maand in het jaar. Vanaf 6 december mag je je volgens de meeste Nederlanders namelijk pas aan kerst wagen. Maar kerst is gezellig en brengt verbondenheid, dus waarom zou je niet altijd kerst vieren? Wij bedachten daarom voor elke maand de leukste activiteiten gehuld in kerstsferen, zodat het altijd een beetje als kerst voelt! Zet de activiteiten in je agenda en geniet van een jaar vol kerst. 

Januari: Houd een Christmas Afterparty

Als al het feestgedruis is verdwenen, beginnen voor veel mensen de donkere dagen. De winter is eigenlijk nog maar net begonnen, de gezelligheid met vrienden en familie is geweest en blue monday staat voor de deur. Laat je kerstboom daarom gerust nog even staan deze maand en vier een Christmas Afterparty met vrienden! Je kunt nu trouwens groots inslaan als het gaat om eten en decoratie, want dat is vaak flink afgeprijsd na kerst.

Ook leuk om te lezen: Zo versla je die blue monday dip

Februari: Altijd kerst in een kersthotel of Christmas chalet

Veel mensen vinden het leuk om kerst eens in het buitenland te vieren. Maar als je een vakantie boekt in de kerstvakantie, is dit vaak schrikbarend duur. Daarom zijn er een aantal geweldige vakantiebestemmingen waar je altijd kerst kunt vieren. In Pigeon Forge in Tennessee (Verenigde Staten) is er een heus kersthotel waar je 365 dagen in het jaar terecht kunt voor de kerstdis. Elke ochtend maakt de Kerstman het ontbijt extra feestelijk en ook is het hele hotel gehuld in kerstdecoratie. Zoek je het iets dichter bij huis? Ga dan naar Rovaniemi in Finland, de thuisstad van de Kerstman. Hier worden Christmas chalets verhuurd waar je zowel in de zomer als de winter kerst kunt vieren met je familie. Zo betaal je niet te veel voor je kerstvakantie en vier je kerst wanneer jij het wilt. 

Maart: Houd een kerstige voorjaarsschoonmaak

Is het maart en verlang je naar die warme gezellige kerstdagen? Het voorjaar vraagt sowieso om een grote schoonmaak, dus haal deze maand eens een bezem door je kerstspullen. Misschien heb je nog kerstversiering liggen die je al jaren niet meer gebruikt. Bepaal wat je zelf nog gaat gebruiken en wat je aan het goede doel of de kringloop kunt schenken. Je kerstschoonmaak is tevens een goed excuus om kerstmuziek te draaien!

April: Bezoek een kerstwinkel waar het altijd kerst is

Wist je dat er over de hele wereld kerstwinkels te vinden zijn die het hele jaar geopend zijn? In ons eigen land vind je bijvoorbeeld de Christmas Palace, waar je ongegeneerd kerstdecoratie kunt shoppen in april. En in het Duitse Rothenburg vind je een waar kerstdorp, met 2 kerstwinkels en een kerstmuseum! Plak er een overnachting aan vast voor een kerstig stedentripje. 

Mei: Maak je kerstfoto’s!

De drukke decembermaand zit vaak vol sinterklaasvieringen, kerstontbijtjes, cadeaus shoppen en het huis decoreren. Een leuke kerstfoto maken voor je kerstkaarten schiet er dan vaak bij in of kan alleen op dat ene moment in de week, net wanneer het regent! Bereid je daarom alvast voor door in mei kerstfoto’s te maken. Je hebt dan vaak veel meer tijd om de juiste dag, kleding en eventuele decoratie uit te zoeken, wat je foto’s ten goede komt. Verderop in het jaar hoef je je kerstkaart dan alleen nog maar te maken en te schrijven. Altijd kerst vieren is dus niet alleen leuk, maar ook praktisch. 

Inspiratie nodig voor een feestelijk kiekje? Bekijk onze 19 ideeën voor een originele kerstfoto!

Juni: Vier Half Christmas 

Wist je dat juni bij uitstek de maand is om er een echt kerstfeest van te maken? Kerstfans over de hele wereld vieren namelijk Half Christmas op 25 juni, want het duurt dan nog precies een half jaar tot de mooiste tijd van het jaar! Haal daarom gerust je kerstboom van zolder en tuig deze voor de helft op, bak de lekkerste kerstkoekjes en houd een klein dinertje voor je dierbaren. Met de gordijnen dicht heeft niemand door dat het eigenlijk gewoon zomer is.

Juli: Zorg voor die verbondenheid

Kerst is meer dan die lichtjes in de tuin of de perfecte kerstcadeaus onder de boom. Het draait namelijk ook om samenzijn en verbondenheid met je familie en vrienden. Zorg er daarom voor dat je ook in juli naar je naasten omkijkt. Spreek wat vaker met die vriendin af die niet op vakantie gaat, ga langs bij je oma of oudtante die minder wordt bezocht in de zomervakantie en zwaai familieleden uit op Schiphol. Je kunt in deze maand natuurlijk ook starten met vrijwilligerswerk. 

Augustus: Doe een marathon kerstfilms kijken

Als het hoogzomer is, wil jij misschien maar één ding: met de gordijnen dicht de leukste kerstfilms kijken! Houd daarom in augustus een marathon kerstfilms kijken. Kijk bijvoorbeeld 24 uur lang kerstfilms op een saaie zaterdag of probeer 31 dagen lang elke dag een kerstfilm te kijken. Ben je bang dat je verveeld raakt? Speel dan kerstfilmbingo tijdens de film. Op Pinterest vind je verschillende bingoschema’s om uit te printen! 

September: Oefen je kerstmenu en begin met kerstcadeaus kopen

Langzaam worden de dagen korter en de temperaturen lager. Als je gewoon altijd kerst wilt vieren is het nu tijd om je kerstmenu te oefenen! Bedenk dus nu alvast wat je eventueel wilt eten met kerst en oefen de gerechten net zo lang tot je tevreden bent. Een ander goed idee is om vanaf nu te beginnen met kerstcadeaus kopen. Maak voor elk familielid een lijstje en neem elke 2 weken even de tijd om internet af te struinen naar kortingen. Zo bespaar je bij elkaar al snel heel wat euro’s. Ook kun je je in december meer focussen op leuke activiteiten. 

Oktober: Shop kerstdecoratie en -kleding

Oktober is dan eindelijk de maand dat de meeste kerstcollecties in de winkel liggen. Vanaf half oktober kun je bij bekende winkels als Hema, IKEA, Action en Xenos weer volop kerstshoppen om je huis feestelijk te maken. En wist je dat tuincentra als Tuinland en Intratuin ook weer volledig uitpakken vanaf oktober? Hét moment om inspiratie op te doen dus! Naast kerstshoppen voor je huis, kun je nu ook gaan shoppen voor je outfit. De meeste kledingwinkels hangen hun feestelijke kleding namelijk al in oktober in de rekken. 

November: Schrijf kerstkaarten en hang kerstversiering op

In november is het de juiste tijd om de laatste voorbereidingen te treffen. Maak dus nu je kerstkaarten met je zelfgemaakte kerstfoto’s! En het schrijven van je kerstkaarten doe je natuurlijk onder het genot van een heerlijk Starbucks kerstdrankje, want de Starbucks Christmas Specials zijn er ook weer in november. Als laatste ‘mag’ je ook de eerste kerstversiering ophangen aan het einde van deze maand. En natuurlijk kun je je kerstboom ook gerust al opzetten in november. In landen waar Thanksgiving gevierd wordt, halen mensen de kerstversiering een dag na deze feestdag van de zolder. Vaak staat de kerstboom daar al in de laatste week van november, en niemand vindt dat gek!

December: Doe een kerstmarktentocht en geniet van de kerstdagen!

Het is zover, je hoeft niet meer onder stoelen of banken te steken dat je een kerstfan bent en mag volop genieten van de kerstsfeer. Deze maand staat natuurlijk in het teken van heel veel leuke dingen doen. Doe bijvoorbeeld een kerstmarktentocht langs verschillende kerstmarkten en ga gezellig schaatsen met vrienden of familieleden. Deze maand is ook perfect om feestelijke DIY’s te maken, zoals een kerst sneeuwbol. En als laatste vier je op 25 en 26 december hét feest van het jaar: kerst! Geniet ervan, ook al ga je volgend jaar gewoon weer altijd kerst vieren wanneer je er zin in hebt ;–)

Ook interessant voor jou: