Kerst 7 december 2022

Kerstgroet sturen? Zo verras je iemand met een lief bericht!

kerstgroet

De decembermaand is hĆ©t moment om iemand te laten weten dat je aan hem of haar denkt. En dat doe je met een persoonlijke kerstgroet! Wil je iemand een leuke kerstgroet sturen? Dan kan het even duren voordat je de juiste woorden vindt. Want je wilt misschien iets originelers sturen dan ā€˜fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaarā€™, maar je berichtje moet ook weer niet te uitgebreid zijn. Daarom hebben we een aantal ideeĆ«n voor leuke, mooie en lieve kerstgroeten op een rijtje gezet. Zo verras je je tante, collega, opa of vriendin met een warme kerstgroet!

Wat is een kerstgroet precies?

Eigenlijk is het heel simpel; met een kerstgroet laat je iemand weten dat je hem of haar fijne kerstdagen wenst. Dat kan je zo uitvoerig of juist eenvoudig doen als jij wilt. Zo kan je een lieve wens sturen via Whatsapp of een leuke digitale afbeelding opzoeken. Maar je kan iemand natuurlijk ook een kerstkaartje of een kleinigheidje sturen. Zo maak je duidelijk wat diegene voor je betekent. In wat voor vorm je je kerstgroet ook giet, het is hoe dan ook een lief gebaar.

Inspiratie voor een warme kerstgroet

Of je nu een kaartje of een digitaal berichtje stuurt, een mooie kerstgroet kan iemands dag maken. Maar wat voor tekst schrijf je op een kerstgroet? We hebben een aantal leuke ideeƫn voor je verzameld. Zo maak je je lieve oma, beste vriendin of hilarische collega extra blij!

šŸŽ„ Tip: 50+ andere mooie kerstkaartteksten vind je hier!

Lieve kerstgroet

Het is altijd goed om je dierbare een liefdevolle kerstgroet te sturen. Kerstmis draait tenslotte om liefde en samenzijn. Met de volgende lieve wensen bezorg je iemand een warme decembermaand.

Jij zou het als een kerstengel erg goed doen,
vandaar deze kerstgroetjes en een dikke zoen.

Kerst heeft een speciaal plekje in mijn hart
…net als jij!

Met deze kerstgroet wil ik je laten weten
dat ik aan je denk, je niet ben vergeten.

Heel veel geluksmomentjes in het nieuwe jaar!
Dikke kerstknuffel van [naam]

Proost!
op het levenĀ 
en elkaar
en op een geweldigĀ 
nieuwjaar!

De liefste mensen
verdienen de beste wensen.
Een hele dikke kerstzoen!

šŸŽ Leestip: 26 liefdevolle teksten voor op een kerstkaartje.

Grappige kerstgroet 

Wat zijn de feestdagen zonder een flinke dosis humor? Het is niet voor niets de tijd van vreugde, hysterische glitters en Mariah Carey. We hebben speciaal voor je komische vriendin, broer of collega de leukste grappige kerstgroeten verzameld.

Op een witte kerst!
(en als de witte op is, neem dan de rode)

Merry everything and happy always

Vro-ho-ho-lijke feestdagen!

Let it snow
Let it glow
Let it wowĀ 

Gelukkig kerstbeest!

[voor een echte dierenvriend]

Op een knallend uiteinde en een spetterend begin!

We breien een eind aan 2024ā€¦
knopen alle mooie herinneringen goed vastā€¦
en haken in 2025 weer aanā€¦
Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

šŸŒ² Ook leuk om te lezen: 21 grappige kerstwensen voor op een kaartje.

Christelijke kerstgroet 

Is de ontvanger christelijk? Dan is het extra mooi om stil te staan bij de christelijke boodschap van kerst. We hebben hieronder een aantal mooie christelijke kerstgroeten op een rijtje gezet.

Vrede op aardeā€¦
Warme kerstwensen van [naam]

Silent nightā€¦ holy nightā€¦
Gezegende kerstdagen!

We wensen jullie
geloof, hoop, liefde
en gezegende kerstdagen!

The Christmas star
shines bright and clear.
May it guide your way
through a happy new year.

Laat het wonder van kerst je hart vullen met liefde.
Wij wensen jullie zalige kerstdagen en een
gezond en gelukkig nieuwjaar!

Wij wensen jullie fijne feestdagen
en een gezegend nieuwjaar
vol van liefde, hoop en gezelligheid.

tekst kerstgroet

Kerstgroet Engels

Engelse kerstgroeten zijn vaak lekker origineel en hip, maar ook heel mooi en sprankelend. Daarom hebben we een aantal toffe voorbeelden verzameld voor jouw Engelse kerstwens.

May your new year
sparkle and shine!

Keep up the good Christmas spirit!

Wishing you a cozy little Christmas

Jingle bells, jingle bells, jingle all the wayā€¦
Merry Christmas and a happy new year!

Ho, ho, ho! Merry christmas!

Make it a December
to remember

āœØ Nog meer inspiratie? Lees dan 30 mooie Engelse teksten voor op je kerstkaart.

Kerstgroeten in andere talen

Hoe leuk is het om iemand fijne feestdagen te wensen in een andere taal? Helemaal als diegene een speciale band met een bepaald land heeft. We hebben een paar toffe internationale kerstgroeten voor je op een rijtje gezet. De onderstaande zinnen betekenen allemaal: ā€˜Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.ā€™ Zo heb je echt een originele kerstwens!

 • Fins: HyvƤƤ joulua ja onnellista uutta vuotta!
 • Hawaiiaans: Mele Kalikimaka me ka Hau’oli Makahiki Hou!
 • Frans: Joyeux NoĆ«l et bonne annĆ©e!
 • Iers: Nollaig Shona agus athbhliain faoi mhaise duit! 
 • Zweeds: God jul och gott nytt Ć„r!
 • Fries: Noflike krystdagen en in lokkich nijjier!
 • Italiaans: Buon Natale e Felice Anno Nuovo! 
 • Japans: MerÄ«kurisumasu, soshite, akemashite omedetō!

Zo stuur je lieve kerstgroeten

 1. Bij het bedenken van een kerstgroet is het belangrijk om eerst stil te staan bij de ontvanger. Voor wie is de kerstgroet eigenlijk bedoeld? Is het je beste vriendin, je collega, je zwager of je oma? 
 2. Daarnaast is het handig om stil te staan bij het type persoon die je een kerstgroet wilt sturen. Is hij/zij lief, grappig of juist een tikkeltje traditioneel? Naar je beste vriend kan je een kerstgroet sturen die helemaal past bij jullie droge humor, maar voor je schoonouders kan een liefdevolle kerstgroet iets passender zijn.
 3. Bepaal wat je de ontvanger wilt wensen, en hoe uitgebreid je dat wilt doen. Soms is een simpele ā€˜Maak er een onvergetelijke kerst vanā€™ al goed genoeg. En soms wil je juist iets dieper ingaan op bijzondere of moeilijke momenten van het afgelopen jaar.
 4. Kies hoe je de boodschap wilt overbrengen. Bijvoorbeeld via een Whatsapp-berichtje, een grappige video of een lieve kaart. Hoe tastbaarder de boodschap is, hoe krachtiger je kerstgroet vaak overkomt. Zo kan je dierbare er in de decembermaand elke dag naar kijken!
 5. Verdient de ontvanger misschien een leuk extraatje? Stuur dan een kaartje met een lief aandenken. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere reep chocola, bloemzaadjes of fijne thee. Zo maak je je kerstgroet extra feestelijk!

āœØ Leestip: Kerstkaarten schrijven: zo doe je dat

Maak je eigen kerstgroet filmpje

Een kaartje is een van de gezelligste manieren om iemand met je kerstwensen te verrassen. Maar misschien wil je je boodschap nĆ©t iets origineler inkleden. Dat kan heel makkelijk via de Video-op-je-kaart-functie van Kaartje2go. Daarmee verstuur je namelijk niet alleen een kaartje, maar ook een leuk kerstfimpje! Tijdens het bewerken van je kerstkaart upload je je eigen filmpje. Vervolgens plaats je je persoonlijke QR-code op de kaart, waarna de ontvanger deze met zijn telefoon scant en jouw video bekijkt. Maak bijvoorbeeld een filmpje terwijl je op je favoriete kersthit danst, of schraap je gouden keel en zing ā€˜Oh dennenboom, oh dennenboom!ā€™ En heb je kinderen? Ga dan helemaal los met een vrolijk kerstgroet filmpje voor opa en oma. Zo verstuur je een tastbaar kaartje en een filmpje in Ć©Ć©n. 

Hele warme kerstgroetjes!

Of je nu een bijzondere kerstgroet stuurt of het juist lekker simpel houdt, het is altijd leuk om iemand fijne feestdagen te wensen. En dat hoeft heus niet altijd uitgebreid. Soms geldt: less is more! Wij trappen alvast af met onze kerstwens voor jou. Fonkelende feestdagen en een tintelend 2025!

Ook interessant voor jou: