Kerst 18 december 2019

Alleen met kerst? Zo wordt het genieten!

Alleen met kerst

Bij veel mensen stromen de uitnodigingen voor het kerstdiner al in september binnen. Maar heeft iedereen al plannen voor de feestdagen, terwijl jouw agenda wel erg leeg is op 25 en 26 december? Dan is het tijd om zelf het heft in handen te nemen. Met onze 8 tips voor als je alleen bent met kerst geniet je ook van de feestdagen zonder het familiediner!

Ook leuk om te lezen: 3 kerstige bestemmingen in Nederland

1. Overtref je gemiddelde zondag

Als je alleen bent met de feestdagen, is het zaak dat je je vrijheid serieus neemt. Overtref daarom die gemiddelde luie zondag! Slaap wanneer je wilt, eet een bak ijs weg en zap je rot naar de leukste kerstfilm. Deze relaxte dag pakt niemand je meer af.

2. Alleen met kerst? Begin dat nieuwe project

Een compleet lege dag, wanneer heb je die voor het laatst gehad? Dit is dus hƩt moment om te starten met dat nieuwe project. Maak het businessplan voor je eigen onderneming, stuur dat mailtje om je aan te melden voor vrijwilligerswerk of maak het fotoboek dat al zo lang op de planning stond. Je zult jezelf later dankbaar zijn.

3. Trommel vrienden op voor een kerstborrel

Ben je bang om eenzaam te zijn met de feestdagen? Nodig dan wat vrienden uit voor een simpele kerstborrel. Voor hen een goed excuus om eerder bij het gourmetstel weg te gaan en jij vermaakt je kostelijk met de verhalen over hun kerst.

4. Denk aan alle mensen die nu gezellig moeten doen

Voor veel mensen is kerst eigenlijk een gruwel. GeĆÆnteresseerd vragen naar de o zo interessante baan van de neef die ze alleen met kerst spreken, de zelf meegebrachte gerechten die altijd waterig, rauw of ingezakt zijn… Denk daarom even een momentje aan alle mensen die met kerst tegen hun zin in bij (schoon)familie zijn. En zoek ondertussen je volgende kerstfilm uit.

5. Maak nieuwe vrienden

Je had er misschien nog niet aan gedacht, maar ook met kerst zijn er genoeg mogelijkheden om nieuwe vrienden te maken. Via sites als www.nieuwemensenlerenkennen.nl en www.vriendenenzo.nl vind je verschillende initiatieven om mensen in jouw omgeving te ontmoeten. Ga bijvoorbeeld bij iemand gourmetten met kerst, schrijf je in voor een spelletjesavond of ga samen naar de Winter Efteling. Zo hoef je niet alleen te zijn met Kerstmis.

6. Hoe kerst alleen vieren: reis af naar je lievelingsplek

Als je met niemand rekening hoeft te houden, kun je gaan en staan waar je wilt. Ga daarom  alleen weg met kerst naar een plek die veel betekenis heeft voor jou. Denk aan je lievelingsstad, je favoriete vakantiebestemming of een land dat indruk heeft gemaakt. Dit wordt een kerst om niet meer te vergeten.

7. Bestel je favoriete kostje

Varkenshaas in roomsaus? De typische Viennetta ijstaart die altijd weer op de kersttafel verschijnt? Sla het kerstassortiment dit jaar gewoon eens over in de supermarkt en laat je favoriete sushi, pizzaā€™s of spareribs bezorgen. Bestel trouwens dit keer wĆ©l te veel, zodat je tweede (en derde) kerstdag ook voorzien bent van een voortreffelijk kerstdiner ;ā€“)

8. Maak een flinke wandeling

In plaats van kerstcalorieƫn erbij te eten, kun je ze er natuurlijk ook af lopen. Zoek daarom een leuke route uit en maak een flinke wandeling met de kerst. Voor goede voornemens is het nooit te vroeg.

Fijne kerst als je alleen bent

Nee, met de meeste van deze tips zit het huis niet opeens vol met familie. Maar die heb je misschien ook helemaal niet nodig om er een fijne kerst van te maken. Een kerst alleen kan je juist ook veel brengen. Een geheel verzorgd (en bezorgd) kerstdiner voor de komende 3 dagen bijvoorbeeld! ;ā€“)

Ook interessant voor jou: