Geboorte 31 mei 2018

Stuur het perfecte geboortekaartje met deze tips!

Tips geboortekaartje

Met een geboortekaartje maak je aan de wereld bekend dat jullie kleintje geboren is. Je wilt dan ook dat deze helemaal naar jouw smaak is en precies klopt. En omdat je al zoveel dingen moet regelen voor na de bevalling is het fijn om precies te weten hoe je het maken van je geboortekaartje aanpakt. Lees verder voor onze tips voor geboortekaartjes bij het maken en versturen ervan.

Ook leuk om te lezen: Met deze ideeën maak je je geboortekaartjes extra speciaal

1. Maak je geboortekaartjes van tevoren

Wanneer je bevallen bent, zul je vooral veel oog hebben voor je kleintje en je minder druk maken om andere dingen. Maak je geboortekaartjes daarom in alle rust van tevoren en sla je geboortekaartje op je account op. Zo hoef je alleen de naam, het gewicht, de lengte en de geboortetijd van je kleintje aan te passen en eventueel een foto toe te voegen.

2. Kies het geboortekaartje dat bij jullie past

Het is ook belangrijk om na te gaan wat voor stijl geboortekaartjes bij je past. Een van onze tips voor geboortekaartjes is dan ook om verschillende stijlen geboortekaartjes te vergelijken. Wil je een geboortekaartje dat niet veel mensen kennen? Kies dan een origineel en bijzonder geboortekaartje. En een geboortekaartje dat helemaal van deze tijd is vind je tussen de hippe en trendy geboortekaartjes. Kies een geboortekaartje dat jij mooi vindt, zodat je hier helemaal tevreden over bent.

Past het kaartje bij de naam van jullie kindje?

Niet elk kaartje is hetzelfde. Soms past een lange naam goed bij het ontwerp en soms past een korte naam beter. Daarom hebben we iets nieuws voor jou: een handige generator waarmee je de naam van jullie toekomstige kindje kan bekijken op alle geboortekaartjes. Zo kun je zelf snel een eenvoudig beoordelen of de kaart past bij de naam die jullie hebben gekozen.

Bekijk de geboortekaartjes met naam

3. Vergeet de belangrijke teksten niet

Nadat je het geboortekaartje gemaakt hebt, is het tijd om invulling te geven aan de tekst. Vermeld de naam van je kindje, het gewicht, de lengte en de geboortetijd. Vermeld ook jullie naam en jullie adres. Belangrijk is daarnaast om aan te geven wanneer jullie rusten en of kraamvisite van tevoren een afspraak moet maken om langs te komen. Als laatste geeft een (song)tekst of gedichtje een persoonlijke twist aan het geboortekaartje. Lees alles over de tekst van het kaartje op onze pagina Wat staat er op een geboortekaartje?

4. Tips voor geboortekaartjes: bestel een proefdruk!

Om echt te zien of het geboortekaartje naar jouw smaak is, is het goed om een gratis proefdruk van je geboortekaartje aan te vragen. Zo bekijk je het geboortekaartje met eigen ogen en ervaar je de kwaliteit van het papier. Bij je proefdruk krijg je ook een waaier met al onze verschillende papiersoorten en kleuren enveloppen. Op deze manier krijg je een goed beeld van de papiersoorten en van wat je mooi vindt.

5. Kies je voor rechtstreeks versturen? Maak een Excel-bestand met adressen!

Wanneer je ervoor kiest om je geboortekaartjes rechtstreeks te versturen, dan is het handig om de adressen op te slaan in een Excel-bestand. Dit bestand upload je gemakkelijk wanneer je je geboortekaartjes bestelt. Op deze manier hoef je de adressen niet los in te voeren, maar is dit met een paar klikken geregeld.

Tip: Mis je nog veel adressen? Met onze handige adresverzoeker is je adresboek zo gevuld.

6. Geboortekaartjes zelf verzenden? Bestel de enveloppen vooruit

Heb je besloten om de geboortekaartjes zelf te verzenden? Bestel je enveloppen dan vast vooruit, zodat je de adressen al kunt schrijven tijdens je zwangerschap. Na je bevalling hoef je dan alleen nog je opgeslagen geboortekaartje aan te vullen met de gegevens van je kindje.

7. Geboortekaartje met foto? Gebruik onze papiersoort met glans

Wanneer je kiest voor geboortekaartjes met foto, dan wil je natuurlijk dat je kleintje goed afgebeeld wordt. Huur daarom een geboortefotograaf in of houd zelf een newborn shoot. Je kunt de geboorteshoot het beste in de eerste twee weken na de bevalling plannen. Kies bij het bestellen van je geboortekaartjes voor onze papiersoort glans, want de foto van je kleintje komt hiermee het beste tot zijn recht.

8. Kijk je geboortekaartje na op spelfouten!

Heb je je geboortekaartje helemaal naar jouw wensen gemaakt? Laat er dan toch nog even een vriendin of familielid naar kijken. Het zou jammer zijn als er een spelfout of verkeerde geboortedatum op het geboortekaartje staat!

Ook leuk om te lezen: Dit zijn de meestgemaakte fouten op geboortekaartjes

9. Verstuur de geboortekaartjes op jouw tijd

Vroeger was het gebruikelijk om je geboortekaartjes direct na de geboorte te versturen, maar tegenwoordig vindt niemand het storend als het wat langer duurt. Daarbij zal je veel meer kraambezoek krijgen wanneer iedereen weet dat je bevallen bent. Als je eerst nog even rustig samen wilt zijn met je gezin is het dus beter om te wachten met de geboortekaartjes tot je klaar bent voor kraamvisite.

10. Bestel extra geboortekaartjes

Als je trouwkaarten, uitnodigingen of geboortekaartjes bestelt, is het goed om altijd ongeveer 10% extra kaartjes te bestellen. Er zijn namelijk vaak wel een paar mensen die je over het hoofd hebt gezien. Daarbij is het ook leuk om zelf een geboortekaartje te hebben. Wil je iets speciaals doen met het kaartje? Bestel dan het geboortekaartje op een tegeltje of poster! Deze kun je een centrale plek geven in de babykamer.

Ben je op zoek naar een leuke tekst voor op een geboorte-felicitatiekaartje? Lees dan ons artikel Wat zet je op een geboorte-felicitiatiekaartje?

Geboortekaartjes maken bij Kaartje2go

Het maken van je geboortekaartjes is met deze tips erg gemakkelijk. En met een goede voorbereiding tijdens je zwangerschap is het geboortekaartje na de bevalling met een paar handelingen besteld. Zo kun je in de kraamweek nog meer van je kindje genieten.

Ook interessant voor jou: