Vakantie 13 juli 2017

Autovakantie met kinderen: hoe houd je ze zoet?

Autovakantie met kinderen

Jengelende kinderen, ruzie op de achterbank en ouders die chagrijnig zijn; op vakantie met kinderen is niet altijd een pretje. Met z’n allen in zo’n kleine ruimte zitten vergt namelijk best wat van iedereen! Maar als je iets meer aandacht aan de voorbereiding besteedt maak je er toch een relaxte reis van. Hier zijn onze tips voor een autovakantie met kinderen!

Gezinsvakantie met de auto? Comfort is een must

Als je op autovakantie met kinderen gaat, is comfort erg belangrijk. Stop daarom minimaal elke twee uur voor een plaspauze en wat beweging. Neem een bal of badmintonset mee, zodat de kinderen even kunnen uitrazen. Zorg ook voor kussentjes en fleecedekentjes voor als je kids slaperig worden. Weet je nu al dat je elk half uur de vraag krijgt hoe lang het nog duurt? Schrijf de te rijden uren op wasknijpers en haal elk uur een wasknijper weg. Zo weten je kids precies waar ze aan toe zijn. En als jouw racemonster geen airco heeft, zijn ventilatortjes op batterijen een uitkomst als het warm is!

Zorg voor genoeg films en spelletjes

Kinderen verliezen zich gemakkelijk in hun tablet of spelcomputer. Erg handig voor onderweg dus! Download vooraf veel leuke en leerzame apps voor elk kind. Ook doet een film het altijd goed onderweg, dus is een portable dvd-speler een must. Spelen je kinderen op verschillende telefoons of tablets? Neem voor elk kind een paar oordopjes mee, zodat het geen wirwar van geluiden wordt. Zorg daarnaast voor voldoende opladers en powerbanks. Zo blijven de batterijen gevuld! Wist je trouwens dat er ook speciale kindercamera’s zijn waar je kids vakantiefoto’s mee kunnen maken? Leuk voor onderweg!

Kistje vol plezier voor je autovakantie met kinderen

Zijn je kinderen even uitgekeken op hun tablet? Verras ze dan met hun eigen kistje vol met leuke activiteiten. Koop vakantieboeken, hun favoriete tijdschrift, een doosje Playmobil en een kleurboek met stiften. Koop ook uitwasbare whiteboardstiften zodat ze leuke raamtekeningen kunnen maken. Met een stoffen handschoen verwijderen ze de tekeningen eenvoudig. Ga je lowbudget op vakantie? Maak dan zelf een boekje met opdrachtjes, zoals gele auto’s tellen, woorden maken van kentekens en ‘Ik ga op reis en ik neem mee…’. En als je koter snel reisziek is, zijn luisterboeken een uitkomst!

Gezonde en lekkere tussendoortjes voor onderweg

Eten is een goede bezigheid voor kinderen. Elk uur een bakje snacks zorgt er al gauw voor dat je kids een kwartiertje rustig zijn tijdens je autovakantie. Neem een klein koelboxje mee en vul deze met gezonde versnaperingen als snoeptomaatjes, mandarijntjes, komkommer en druiven. En natuurlijk mag een zakje chips niet ontbreken onderweg! Laat je kids ook ergens naar uitkijken en geef aan dat ze bij de volgende stop een ijsje of zakje snoep mogen uitkiezen.

Praktische items voor het reizen met kinderen

Tijdens een autovakantie met kinderen zijn praktische oplossingen minstens zo belangrijk als vermaak. Je zult net zien dat je bij de wc’s niet kunt betalen met je pinpas en dat de knuffel van je jongste constant valt! Neem dus voldoende kleingeld mee voor de plaspauzes. En het knuffelprobleem los je eenvoudig op door het beestje met een elastiek aan de autostoel te bevestigen. Wat nog meer handig is om mee te nemen:

• paracetamols;
• toiletpapier;
• reistabletjes en overgeefzakjes;
• complete verbanddoos;
• zakdoekjes voor snotneuzen;
• natte doekjes of washandjes in een zakje;
• afvalzakjes aan de stoelen.

Autovakantie met kinderen: de hele weg samen zingen hoeft niet!

Met deze tips wordt jullie gezinsvakantie met de auto een stuk aangenamer. Ben je alsnog bang dat een lange autorit funest is voor de sfeer? Kies dan vooraf een plek waar jullie eventueel kunnen overnachten. En onthoud ook dat je tijdens een autovakantie niet alleen maar samen zingend in de auto hoeft te zitten. Thuis is het namelijk ook niet altijd gezellig! Is een van je kinderen trouwens nog een baby? Met onze weetjes en tips voor een vakantie met een baby komt het met je kleinste spruit ook helemaal goed.

Ook interessant voor jou: