Vaderdag 7 juni 2021

Toffe ideeën voor Vaderdag: 9x leuks om te doen met papa!

vaderdag ideeën

Hij is een luisterend oor, moedigt je aan bij elke wedstrijd en steunt je door dik en dun. En zondag 19 juni is het weer helemaal zijn dag: Vaderdag! Dat vraagt om heel veel liefs, in de vorm van een dikke knuffel, een lief cadeau en jouw aandacht. En voor dat laatste hebben wij de leukste Vaderdag ideeën voor je verzameld. Ontdek onze 9 leuke activiteiten die je samen voor Vaderdag kunt doen!

💚 Ook leuk om te lezen: 35 toffe cadeaus voor de liefste papa

Vaderdag ideeën voor thuis 

Wil jij papa thuis eens even lekker in de watten leggen? Dan zijn er heel veel leuke Vaderdag ideeën om te doen dit jaar. Om samen bij te praten, nieuwe avonturen te beleven of elkaar op een heel andere manier te leren kennen! Denk trouwens niet te moeilijk, dat je even aandacht besteedt aan Vaderdag waardeert hij al erg! 

1. Samen koken tijden Vaderdag

Barbecuen, pizza’s in elkaar draaien of een compleet gangendiner bij elkaar koken; hoe leuk is het om dat te doen met Vaderdag! Doe het bijvoorbeeld met de hele familie of gewoon gezellig met z’n tweeën. Ga voor lekkere ingrediënten en een heerlijk wijntje of biertje erbij, en jullie Vaderdag kan niet meer stuk. 

2. Zelfgemaakt ontbijt of brunch voor Vaderdag

Is er een liever cadeau dan een zelfgemaakt ontbijt of brunch op zijn dag? Want of je nou al jaren uitgevlogen bent of nog bij hem woont; dit gebaar zal echt gewaardeerd worden. Met het volgende lekkers wordt het smullen.

  • Versgeperste jus
  • Croissantjes
  • Gekookte eitjes
  • Warme broodjes
  • Luxe beleg als zalm of brie
  • Vers fruit
  • Kleine pannenkoekjes

💌 Ook leuk om te lezen: Wat schrijf je op een vaderdagkaartje?

3. Samen klussen

Heb je twee rechterhanden geërfd van je vader, dan weet je wat jullie te doen staat. Heerlijk samen klussen met papa! Vlonders voor in de tuin, een nieuw verfje op de kozijnen of een opgeknapte studeerkamer… Bedenk van tevoren samen een leuke klus om te doen in zijn huis en inventariseer wat jullie nodig hebben. Op Vaderdag kun je dan samen de handen uit de mouwen steken, om de dag vervolgens heerlijk af te sluiten met een welverdiende barbecue.

Vaderdag uitjes voor buiten de deur

Wanneer je het liefst een leuk uitje buiten de deur wilt doen met Vaderdag, dan zijn daar ook genoeg leuke ideeën voor te bedenken. Benieuwd wat te doen met Vaderdag dit jaar? Wij tippen je de volgende leuke activiteiten en uitjes voor Vaderdag. 

4. Escaperoom

Houden jullie allebei van het oplossen van puzzels en kunnen jullie goed samenwerken? Doe dan samen een escaperoom! Gezellig met de hele familie of als uitje voor jullie tweeën. Wij zochten een aantal leuke escaperooms voor je op, zodat je jullie brein én vader-kindrelatie op de proef stelt ;–)

5. Cultuur snuiven tijdens een museumbezoek

Als papa en jij gek zijn op kunst en bezoekjes brengen aan het museum, dan is dit ook een van de Vaderdag ideeën die je niet mag missen. Wij hebben vast een aantal interessante musea voor je uitgekozen.

6. Suppen op het water

Toegegeven, er is wel een beetje mooi weer voor nodig, maar als jullie dat in de pocket hebben is suppen heerlijk! Samen peddelen op een surfplank door de grachten van zijn favoriete stad, op het Veluwemeer of op de Friese wateren, supergezellig toch? Sportieve vaders zullen dit een onvergetelijk Vaderdag uitje vinden. 

7. Boomkroonpad lopen

Ooit gehoord van het boomkroonpad? In Drouwen in Drenthe vind je dit bijzondere pad, dat jullie hoog boven de grond langs de toppen van de bomen leidt. Niet alleen zie je de wereld zo vanuit eekhoornperspectief, het is ook een heerlijk Vaderdag uitje in de natuur! Je kunt tickets kopen via Staatsbosbeheer.

8. Terrassentocht

Een van de Vaderdag ideeën die ontzettend simpel is, maar die we je niet willen onthouden is een terrassentocht met je vader. Het is heerlijk om samen bij te kletsen onder het genot van een drankje, een lekker hapje of een heerlijke lunch. Supergezellig toch!

9. Middagje touren met een oldtimer

Met de hele familie samen touren met de auto is heel gezellig. En is je vader fan van oude auto’s, huur dan zijn favoriete old timer voor hem! Ga onderweg gezellig ergens lunchen of koffiedrinken en geniet van de rit en van elkaar. Ook leuk: tussendoor wisselen van auto’s, zodat papa iedereen even kan spreken op Vaderdag! 

Ideeën voor een onvergetelijke Vaderdag

Je bent het vast met ons eens; deze ideeen voor Vaderdag zijn superleuk toch? Wil je meer leuke inspiratie voor die ene dag die in het teken van papa staat, ontdek dan ook deze mooie vaderdagquotes voor op je kaartje. Want uiteindelijk zit het ‘m niet in spectaculaire uitjes of dure cadeaus, maar om laten weten wat je vader voor jou betekent. 

Ook interessant voor jou: