Nieuwjaar 26 december 2022

✨ Oud en nieuw vieren: zo wordt het een sprankelend leuke avond

oud en nieuw ideeen

Bergen oliebollen en appelbeignets eten, aftellen tot het 12 uur is en ontelbare zoenen uitdelen… Oud en nieuw staat voor de deur! We zwaaien 2024 uit en staan te popelen om 2025 te laten beginnen. Maar wat te doen met oud en nieuw 2024 om er een bruisende avond van te maken? Hier vind je glinsterend leuke tips, inspiratie en ideeën waarmee oud en nieuw vieren een feestje wordt. Van activiteiten en feest-ideeën tot hapjes en versiering voor oudejaarsavond. Zet je tanden dus vast in een oliebol, hier gaan we! 

Oud en nieuw activiteiten voor een gezellige avond

Wil je niet alleen bankhangen op de laatste avond van het jaar? Kies dan een van de leuke oud en nieuw activiteiten die wij hebben gevonden. Het zijn niet alleen ideeën om oudejaarsavond thuis te vieren met familie of vrienden, maar ook voor als je lekker op pad wilt. 

Met oud en nieuw spelletjes spelen

Ben jij de fanatiekste van allemaal, maak er dan een gezellige avond spelletjes spelen van met oud en nieuw. Met een tafel vol hapjes en een van de volgende spellen is het zo 12 uur!

 • Wedstrijdje legpuzzelen
 • Bordspellenmarathon
 • Oud en nieuw bingo; maak bijvoorbeeld een bingokaart als deze!
 • Raad de plaat; wie raadt de meeste nummers van het afgelopen jaar?

Weg met oud en nieuw: ga voor een overnachting

Oud en nieuw betekent ook dat er volop vuurwerk wordt aangestoken. En ben jij of je dierenkindjes daar niet zo’n fan van, kies dan voor een overnachting met oud en nieuw. Ver van het lawaai kunnen jullie het nieuwe jaar zo in alle rust verwelkomen. Er zijn zelfs speciale vuurwerkvrije vakantieparken waar je terechtkunt!

wat te doen met oud en nieuw

Feestelijk freubelen met jong en oud

Hoe leuk is het om het einde van het jaar creatief af te sluiten. Steek je handen bijvoorbeeld creatief uit de mouwen door samen te knutselen op oudejaarsavond. De volgende knutsels zijn leuk voor jong en oud. 

🎆 Ook leuk om te doen op oudejaarsavond: nieuwjaarskaartjes maken

Hou een winterbarbecue

We kunnen het ons goed voorstellen als je de zomer mist. Verplaats hem daarom gewoon een beetje naar eind december met een winterbarbecue! Denk marshmallows boven het vuur, glühwein drinken en in dikke winterjassen de lekkerste dingen eten… Wij zijn fan! Nodig je liefste mensen uit met een leuke kaart en maak smakelijke gerechtjes voor op de barbecue. Wij hebben er vast een paar voor je verzameld. Vergeet de heaters trouwens niet te huren voor wat tropische temperaturen (en warme tenen ;–)).

Marathon films kijken

Is bankhangen toch wel echt jouw ding rond de jaarwisseling? Of zit je helaas om wat voor reden dan ook thuis? Geef je avond dan wat meer sjeu en maak er gewoon een marathon films kijken van! Houd de popcorn en prosecco dus in de aanslag; dit zijn wat ons betreft de leukste op een rij.

 • New Year’s Eve (2011)
 • Rent (2005)
 • Waiting to Exhale (1995)
 • Snowpiercer (2013 (film), 2020 (serie))
 • New Year’s Evil (1980)
oud en nieuw vieren

Oud en nieuw feestje organiseren: zo doe je dat

Hangt jouw kledingkast vol met glitterjasjes en kun je eind augustus al niet wachten tot het 31 december is? Dan is een oud en nieuw feest organiseren helemaal aan jou besteed! We tippen je graag de meest sprankelende hapjes, versiering en thema’s voor oud en nieuw. 

Tof thema voor je oud en nieuw feestje

Het wordt glinsteren geblazen op je feestje met een leuk thema! De periode rond de jaarwisseling heeft daar bij uitstek toffe onderwerpen voor. Wat vind je bijvoorbeeld van de volgende leuke thema’s? 

 • Cosy campfire: Vier oud en nieuw in de tuin met flakkerende vuurtjes, fijne gitaarmuziek en een paar goede flessen wijn. 
 • Après-ski: Met de lange latten op je schouders en een warme ski-outfit is het meteen gezellig!
 • Black and gold: Maak het chic en mysterieus met deze kleuren. Ook leuk en in deze stijl: het jaren-20-thema Great Gatsby.
 • Disneys Frozen: Alle ijskoninginnen, sneeuwpoppen en rendieren verzamelen! Dit thema is leuk voor groot en klein. 
 • Fout en nieuw: Aftellen naar het nieuwe jaar met de foutste hits en outfits, daar wordt echt iedereen blij van.

Oud en nieuw hapjes: van kniepertjes tot borrelhapjes

Met oud en nieuw mag je uitpakken als het gaat om de hapjes. En natuurlijk wil je je gasten ook zoet houden tot het 12 uur is! Koop je borrelhapjes voor oud en nieuw simpel in de supermarkt óf maak ze lekker zelf. Met deze hapjes voor oudejaarsavond ga je knallen.

Versiering voor oud en nieuw: sparkle all the way

Ook als het gaat om de versiering mag het vuurwerk zijn. En oudejaarsavond is natuurlijk hét moment om chique kleuren als zwart, goud en zilver uit de kast te trekken. Met de volgende decoratie-ideeën wordt het een sprankelende avond!

pin

Ballonnenklok

Heel simpel en feestelijk is deze klok van ballonnen. En verzet je de wijzers door de avond heen steeds naar de juiste tijd, dan maak je de beleving natuurlijk helemaal af! 

pin

Backdrop met papieren waaiers

Deze backdrop van papieren waaiers is multifunctioneel. Niet alleen creëer je hiermee een toffe achtergrond voor foto’s, je maakt er een grote ruimte namelijk ook heel makkelijk feestelijk mee. Je shopt de waaiers bij winkels als Søstrene Grene en Xenos. 

pin

Zelfgemaakte gelukskoekjes

Gun jij je familie en vrienden wel wat gunstig gepositioneerde sterren voor komend jaar, maak dan zelfgemaakte gelukskoekjes en leg ze op mooie schalen op tafel. Knutsel ze bijvoorbeeld met goudkleurig papier of bak ze vers. Wij zijn heel benieuwd wat er voor je liefste mensen in de sterren geschreven staat! En het staat natuurlijk ook nog eens heel leuk als center piece op de tafels.

pin

Klokken, klokken overal

Naast de ballonnenklok is het sowieso tof om klokken te verwerken in de decoratie. Als cupcaketoppers, aan een slinger of op de servetten. 5, 4, 3, 2, 1… Gelukkig nieuwjaar!

Ook interessant voor jou: