Nieuwjaar 27 december 2019

Ideeën voor een originele nieuwjaarsborrel thuis

originele nieuwjaarsborrel

Er gaan ook dit jaar weer schalen vol oliebollen rond in de met familie en vrienden gevulde huiskamers. Maar als jij de nieuwjaarsborrel of -receptie van 2024 eens heel anders aan wilt pakken, is er meer nodig dan een pak oliebollenmix ;–) Gelukkig deden wij alvast wat voorbereidend werk, want met de volgende ideeën kun je thuis een originele nieuwjaarsborrel organiseren! 

✨ Leestip: Sprankelende quotes voor op je nieuwjaarskaartje

4x originele nieuwjaarshapjes

De nieuwjaarsborrel is dé afsluiter van een tijd vol lekker eten. En wie denkt dat je op een nieuwjaarsreceptie alleen maar oliebollen en appelflappen kunt serveren, heeft het mis! Er zijn namelijk heel veel variaties op de welbekende snacks te bedenken. Wat dacht je bijvoorbeeld van hartige oliebollen met ham en kaas? Ook oliebollen die gevuld zijn met chocola en perenflappen met walnoten doen het vast goed bij je gasten. Als laatste zijn hartige nieuwjaarsrolletjes met kruidenroomkaas ook een leuk idee om te maken. Je hoeft dan alleen het kaneel en de suiker weg te laten in je nieuwjaarsrolletjes en de slagroom te vervangen voor roomkaas.

Nieuwjaarsborrel met eten? Kies voor een buffet

Als het in je familie of vriendengroep gebruikelijk is om ook samen te eten om het nieuwe jaar te vieren, kies dan voor een buffet. Veel mensen zijn wel te porren voor een stamppotbuffet, met hutspot, stamppot rauwe andijvie, spruitjesstamppot en verschillende soorten vlees. Ook maak je de meeste eters blij met een pizzabuffet, waarbij de dozen vol (thuisbezorgde) pizzapunten voor het grijpen liggen. En een Amerikaans buffet met hamburgers, gehaktbrood, club sandwiches, caesar salad en brownies zal ook niemand afslaan. 

Kampioenschap sjoelen of mens-erger-je-nieten

De welbekende kring op Nederlandse feestjes wordt steeds minder populariteit. Maak de avond daarom dynamischer met een leuk spel! Wie behaalt de meeste punten met sjoelen of mag zich de beste mens-erger-je-nieter noemen? Met een spelletje komt het fanatisme los én is misschien zomaar een nieuwe traditie geboren. 

Originele nieuwjaarsborrel: samen oude foto’s kijken

Herinneringen maken is iets wat je onbewust doet als je bij elkaar bent. Maar hoe leuk is het om juist oude herinneringen op te halen door samen foto’s te kijken? Vraag op je nieuwjaarsborrel uitnodiging of iedereen oude foto’s wil inscannen en opsturen, zodat jij ze kunt afspelen op je televisie. Zo herleeft de ene generatie weer oude tijden, terwijl de andere generatie nog meer te weten komt over iedereen.

Leuke nieuwjaars uitjes

Wil je het echt even helemaal anders doen tijdens de nieuwjaarsborrel? Ga dan niet voor de traditionele receptie, maar maak er een uitje van. Op de plek van bestemming is vast plaats om even met elkaar te proosten op het nieuwe jaar. De volgende locaties en uitjes zijn leuk om het nieuwe jaar mee in te luiden. 

Quiz met en over familie of vrienden 

Een simpele manier om je nieuwjaarsborrel op te spicen is een pubquiz met én over familie of vrienden. Zo leert iedereen elkaar nog beter kennen en is er wat interactie tussen het eten door. Gebruik de volgende vragen als inspiratie voor je quiz.

  • Welk stel was eerst 6 jaar bevriend voordat de vonk oversloeg?
  • Wie slaapt er zelfs in de zomer met sokken aan?
  • Ingrid is fan van een bekende soap. Welke soap?
  • Welke volwassene spaart al sinds zijn 6e levensjaar alles van Lego?

Nieuwjaarsborrel van 2024 thuis vieren

Het nieuwe jaar inluiden doe je dit jaar heel anders met behulp van deze originele nieuwjaarsborrel ideeën! Ben je trouwens iemand vergeten een kerstkaartje te sturen? Kan gebeuren. Stuur gewoon een leuke nieuwjaarskaart en schrijf er een van deze nieuwjaarsteksten op.

Ook interessant voor jou: